Klimatizace - s jakou jste spokojeni?

Jakou máte značku klimatizací, popř. jak jste s ní spokojeni....hlučnost, výkon, poruchovost ......Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@ajkaza toshiba multisplit. Je ticha, dostatecne vykonna. Mame tri vnitrni jednotky. Jeste dodelavam teplovodni vymenik na topeni.
Odpovědět
http://www.klimatizacedodomu.cz/www-k... a pak dvě menší jednotky multisplitu.Jak chlazení,tak topení super.
Odpovědět
Mame Sinclair.
Odpovědět
Profilova fotka
z hlediska hlučnosti jsou (mimo uváděnou Toschibu) vhodné i klimatizace LG, Daikin...zkrátka inventorová řešení. V bytě máme Daikin (Ururu), a před 5ti lety to byla jediná klimatizace s přívodem čerstvého vzduchu, což jsme potřebovali, navíc jednotky jsou na terase před oknem a jsou maximálně tiché...Mám několik dobrých kamarádů s firmami ve VZT a poukazují na to, že LG ve srovnání s Toschibou, Daikinem, Samsungem mají levnější a dostupnější náhradní díly a servis. Někteří upřednostňují moderní design LG. Pro nás byla ve stávající realizaci důležitá vestavba do podhledu - v jednocestné nebo dvoucestné variantě, na výběr jsou v daných neprůmyslových parametrech pouze Samsung a LG. Takže si stanovte požadavky a následně řešte značku...
Odpovědět
Děkuji
Odpovědět
S dovolením připojím taky jeden dotaz ohl. klimy - uvažujeme o ní,ale krom obýváku bychom potřebovali jak chladit tak i topit i v ložnici,která navazuje hned na obývák,neni mezi nimi žádná chodba. Tak jestli někdo máte zkušenost,jestli,když bude panel od klimy v obýváku s kuchyní (celkem 33m2) a budou nechané otevřené dveře do ložnice(18 m2),tak jestli alespon trochu se to vychladí i vytopí v té ložnici?
Odpovědět
@catle mám bungalov(dispozice v blogu) a místnost obývák kuchyň 44m2.V zimě vytápím jen klimou v obýváku jak ložnici i koupelnu.V létě chladím i jednotkou v ložnici.Nevím jestli máš děti,ale samozřejmě kvůli soukromí mám zavřený dveře.Vychladit ložnici a pak zavřít a jít spát při tropických nocích moc nepomůže.Pokud budeš nechávat otevřené dveře,tak to vychladí v pohodě.Chce to ale myslet do budoucna.
Odpovědět
@lagys Co myslíš tím myšlením do budoucna vlastně? =-) My už máme dospělé děti-zdomu,jsme doma jen dva,takže dveře jsou furt a všude otevřeny. Takže řikáš,když bude klima zavěšena v obýváku,,tak vytopí-a hlavně vychladí i ložnici? Jinak tedy topíme plynem,čidlo máme v obýváku. Ušetříš oproti vytápění plynem,když topíš klimou v zimě či alespon na podzim?A o kolik? Jestli ano,pak mi vrtá v hlavě,jak vytápět zbývající místnosti,alespon tedy temperovat,vč koupelny a wc,když to čidlo od plynu je v obýváku.Máme taky bungalov,5+kk, podlahová plocha cca 100 m2 a dveře fakt nikde neřešíme,krom wc a v koupelně při sprchování.
Odpovědět
@catle aha,tak to jsem nevěděl,takže to jste v pohodě.silnější jednotku do těch 140m2 a budete spokojeni.já plyn v domě vůbec nemám a mám sazbu na el. D57d.celkové náklady na dům mám 25t/rok.mám v tom ještě tepelko a filtraci u bazénu.nevím,jaké máte TZ domu a kolik protopíte v plynu,ale s klimou by jste určitě ušetřili.
Odpovědět
@lagys Myjsme za minulý rok,jak byla taky velká zíma,dali za topení plynem+zároven i teplou vodu plynem, cca 23 táců.Máme obyč.plyn kotel,nikoli kondenzační, dvojksla,rd z roku 2005,porobeton 44 cm,nezateplený,valbová střecha.Bazén nemáme. Máme taky políčeno na tu toshibu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Mám také Toshibu, montovaly nám ji Klimatizace Hustopeče a za den byla celá montáž hotová i s termínem mi vyšli vstříc a navrhli umístění i výkon. Naprosto tichý chod, sice nebyla nejlevnější ale za ty peníze myslím stála. Kolega z práce měl doma nějaký krám z Bauhausu a po 3 letech mu přestala fungovat a měl smůlu. Já mám záruku 7 let takže ještě 6 let před sebou a může se mi na ní pokazit co chce tím pádem a jsem v klidu.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Profilova fotka
@lukasadamus hmmm....??? Registrácia dnes? 8-) Inak ja mám klimatizáciu LG, split dve jednotky, 5kW v obývačko-kuchyni a 2,5 kW v spálni
Odpovědět
@koronavirus ať žije reklama...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@ajkaza Zkuste klimatizace GREE. https://www.greeczech.cz/cz/produkty/ Nízká hlučnost efektivní provoz a dobrá cena. Mají i designové řady klimatizací.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, mám takový dotaz. Mám nově zařízený byt a kvůli vedru, které nastává, řeším nějak teplotu. Chtěla bych si koupi trezůrek na své harampádí, ale přemýšlím, jestli mu nebude vadit teplota. Zeptám se tedy konkrétně ... myslíte, že s tímto nebude problém: https://trezorypraha.cz/trna.htm ?jde mi hlavně o zámek, aby se nějak nepoškodil. Díky moc
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?