Kolik máte m2 vodního podlahového topení?

Profilova fotka
Diskuzí o tom, zda podlahovku ano či ne je spousta, ale nikde nejsou částky. Kolik máte m2 vodního podlahového topení a na kolik vás to vyšlo? Děvčata, hlavně k věci :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Máme skoro 2 km (patrový baráček). Máme kvalitní trubky, kdy metr vychází na 350,- (v ceně je trubka Viega a pupíkovej polystyren, práce:) takže tak;) záleží na tom, kolik smyček je v pokoji, jak je velká plocha. Prej se to ale běžně pohybuje kolem 450 000,-. Ale fakt jsou lepší ty Viegy, ty levný trubky praskají... =-) toť moje zkušenost 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
A můžu se zeptat, jaký máte rozměry domu?
Odpovědět
Profilova fotka
A můžu se zeptat, jaký máte rozměry domu? My máme cca 10x10.
Odpovědět
Profilova fotka
@renatajjj no, my máme do eLka, takže spíš bude asi lepší napsat rovnou plochu... máme dohromady cca necelých 200 m2, beru obě patra dohromady... :-)
Odpovědět
@staflicka asi jsem to nepochopila, ta cena je za metr potrubí, takže to máte 350x2000 nebo je to za m2 takže to máte 350x200 ? podlahovku jsme ještě neřešili, takže vůbec netuším, jaké jsou ceny
Odpovědět
Profilova fotka
@biscocho Cena je za metr potrubí, takže 2000x350... ale dost jsme se rozjeli, nešetřili jsme, dole máme 10 smyček a nahoře 8, takže máme 1800 metrů...
Odpovědět
staflicka Ahoj,ty nemáš tu cenu nějakou přemrstěnou.To jste ste jako jenom za trubky dali 650000kč.To jste asi milionáři.Můžu se zeptat na kolik mate rozpočet stavby?
Odpovědět
Profilova fotka
no, my mame taky domek do L, cca 180m podlahovky a doufam, ze se vlezem do 300 vzhledem k tomu, ze nam to bude delat kamarad
Odpovědět
Profilova fotka
fííííha, co to je proboha za cenu? :-o my máme domek necelých 120 m2 a podlahovka "na klíč" včetně kotle, rozvaděče a dalších nutností nás stála 110 tisíc (10 okruhů). To by ty trubky musely být ze zlata za takovou cenu!! =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@renatajjj Máme dvoupodlažní RD, něco přes 150 m2. Podlahovku máme všude kromě garáže a technické místnosti, kondenzační kotel, 3 vakuové solary na střeše + 300l nádrž na vodu, několik radiatorů (žebříky v koupelnách, radiátory v tech. místnosti, garáži, zádveří), rozvody vody a odpadu v celém domě. Za toto vše + samozřejmě práci jsme platili cca 320 000 Kč. 60 000 Kč se nám vrací ze Zelené.
Odpovědět
@renatajjj My máme patrový domek, plocha na podlahové topení 160 m2.Čtyři žebříky + něco k jejich napojení, skříňky rozvaděče, napojení na tepelné čerpadlo, práci, tlakovou zkoušku a cenu 169.000 Kč. Pak ještě samonivelační potěr za 75.000 Kč. Oboje dělá jedna firma. Nemáme ještě hotovo a ve smlouvě je uvedeno, že se cena může +/- lišit podle skutečně spotřebovaného materiálu (nepřesnosti v zaměření), ale to by se týkalo především potěru.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Zdravim vsechny holky, jak je videt tak jsou u nas v republice jen sami prachaci...nebo spis prachati prazaci...???? ja jsem z chudeho Bruntalska....i kdyz videlavam hodne slusne penize na ropne plosine v severnim mori urcite bych nebyl takovy BLAZEN abych zaplatil 350 kc/bm 3-vstrve pex/al/pex Trubky....to by znamenalo ze na mem dome by to bylo asi milion jenom za trubky!!!!!!!!!!!!!! pani staflicka ma asi hodne dobrou praci nebo si prizenila nejakyho bohace..... az budete nekdo chtit udelat podlahovku tak mi napiste............urcite se vlezu pod 650 tis !!!!!!!!!!!HAHAHA mam 2 podlazni usedlost ....kazde patro 300 m2.... prave budu delat v prvnim partre podlahove topeni....takze k veci co co stoji a za kolik se to da udelat kdyz mate dve prave ruky a umite si najit kvalitni a levny material na netu... jelikoz je moje zena PKD pacient( cisty v ledvinach) je pro nas podlahovka nejen komfort bydleni ale i lek!!!!!! _____________________________________________________________________________________ trubka pex/al/pex 16 mm 2.0 tloustka se da sehnat v polsku od firmy Diamond nebo Wafin s 10 let garanci za 300 zl /200bm coz je asi za 9 kc/bm.to znamena ze na mem dome je to 27000 tis za kvalitni 3-vrstve trubky. podkladova ALU folie vychazi na 90 zl/ roli.........v roli je 50 m2 koupil jsem jich 6 ks za 3300 kc Grafitovy podlahovy polistiren EPS 150 s lambdou 0.0031 !!!! se da sehnat v polsku s certifikatem za 223 zl/m3 v mem pripade jsem zakoupil 20 m3 za 27 000 kc. prany poterovy pisek frakce 04 ........potrebuji 21 tun .........cena i s dovozem z piskovny Naklo u olomouce kolem 10 000Kc 3.5 tuny cementu - dikerhoff 32.5R - cena v polsku za 1 tunu 300zl....coz je 1860 kc/tunu v mem pripade jsem platil asi 7000 kc vcetne dopravy. Dalsi material jako spojky ,vestvene skrine pro smesovace,obehove pumpy energ. tr A+, vicecestne smesovace , expanzomat,elektronicka ridici jednotka pro smesovace atd tady jsem investoval asi 15000 tis za betonovani s pridavkem plastifikatoru a skelneho vlakna do betonu.....delano suchou metodou a rozlesteno masinou.............profesionalni firma z polska mi to udela za 30 000 kc. z garanci na 5 let. kdyz si to vse spocitate tak vam vyjde asi 120 tis kdyz k tomu prictu 10% navic na neocekavatelne naklady nebo nahlou zmenu kurzu pri posileni polskeho zloteho tak vam to vyjde porad jen na nejakych +- 130 tis... takze mam pro vas dobry tip....hledejte na netu a nebojte se zajet a domluvit se s firmou vice nez za hranice okresu...............dokazete usetrit hrozny prachy!!!!!!!!!!!!!!! jen tak pro zajimavost....nechaval jsem ceou podlahovku nacenit 3-mi ceskymi firmami...ale nikdo mi to nechtel ani bez papiru udelat za min nez 280 tis.... za to co jsem usetril prave dokoncuji termofasadu na celem baraku 350 m2 a jeste mi zbyde !!!!! mejte se a podlahovkam zdar....
Odpovědět
Článek se načítá
taky moc nechapu jak muzou nekomu praskat trubky???? bud jste na nic tancovali nez se to zabetonovalo a nebo tam tlacite vic nez 10 baru a teplotu nad 60 stupnu???? nevite o cem mluvite levne trubky nepraskaji!!!!!!!!!...........muze vam to unikat ve spojich kdyz se to spatne udela.....ale pokud vam neudelali tlakovou zkousku alespon na par hodin tak se moc ani nedivim... ale to porad nema nic spolecneho s tubkama!!!!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
chtěl bych se prosím zeptat, jaké jsou aktuální ceny, diskuze proběhla v roce 2011, tak by mně zajímalo, jestli se ceny materiálu nezměnily, nejlépe směrem dolů, protože první nabídka od topenářů se mi zdá být "astronomická" podle toho co jsem si zde přečetl od XRANDa :-)
Odpovědět
@raduzza pocitaj tak cca 1300 kc/m2 (15 cm EPS, 5,5 cm anhydrit, system podlahovky, praca, proste all in)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@akoinac prosím o kontakt, kdo tohle "all in" řešení dělá za 1300,-Kč/m2, měl bych určitě zájem, ta cena je nereálná :D
Odpovědět
Profilova fotka
Podlahové topení 160 m2 (novostavba v mém profilu) by dnes vyšla na 1000m x 23 = 23000Kč trubky, 2 rozdělovače á 3000 = 6000 Kč https://www.hst-zichlinek.cz/podlahov... + tepelné čerpadlo dnes za 55 tis. https://www.obchod-vtp.cz/tepelne-cer... Kombinovaný bojler Dražice cca 10 tis. Do 100 tis máte komplet luxusní topení. Zabetonování hadů vyšlo na cca 40 tis, ale to je spíš položka stavební. Tu musíte udělat stejně obdobně jako položit izolace. Shrnuto podlahovka je do 200 Kč/m2 + TČ za 55 tis.
Odpovědět
350,- za metr trubky lol, to sou pozlacene, ale spis preklep a nula navic. Bezne je PAP za 19 - 30Kc.
Odpovědět
Profilova fotka
@josef_vavra dobrý den můžu se zeptat to jste si nakoupil materiál a pak jste si sehnal firmu co vám topení nainstaluje nebo jste topení dělal úplně sam. Obávám se totiž že topení bysme nezvládli sami 😂
Odpovědět
@rmarcelilinka Podlahové topení byla jedna z mála činností, kterou bych v klidu dělal znovu. A byla to jediná věc na stavbě, která trvala kratší dobu než jsem si myslel. U ostatních činností to byla doba vždy tak dvakrát delší než jsem předem počítal :)
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 no ale když jsme to nikdy nedělali ani neviděli tak to asi sami nezvládneme nejspíš ne ?
Odpovědět
@rmarcelilinka Nikdy jsem to před tím neviděl a nedělal. Stejně tak jako zdění, SDK podhledy, plovoucí podlahy atd.. Je pár zásad, kterých se držet a fakt na tom nic není. Kouknul jsem na pár alb, kde to dělali lidi svépomocí, stáhnul jsem si manuál od rehau, spočítal materiál a nakoupil. Rozdělovač namontoval sám, položil trubky a připojil k rozdělovači. napustil vodou, provedl tlakovou zkoušku a potom mi to vodák pouze napojil na elektrokotel. Inspiroval jsem se třeba i tady http://raciodom.blogspot.com/2015/11/...
Odpovědět
@r4d3k74 A kdo ti udělal projekt?
Odpovědět
u rehau mají krásný programek na výpočet topení i s planem, delky smyček, atd, položení je pak už brnkačka
Odpovědět
@davex Projekt jsem měl od projektanta. nakonec jsem zjistil, že délka trubek je tam špatně uvedená a nakonec jsem i rozdělovač dal do jiné místnosti a spojil dva okruhy, abych dodržel přibližně stejnou délku okruhů. Od projektanta byla rozteč trubek 225 mm pro vinyl a 150 mm v koupelnách pro dlažbu. Koupelny jsem nechal a u obytných místností dal rozteč 200 z důvodu použití laminátové podlahy proti vinylu. I když rozteč má na výkon podlahovky zanedbatelný vliv. V programu od univenty jsem zadal TZ místností, které byly vypočteny projektantem přesně a já si je ověřil (ty celkové) v jiných programech a rozteč 200 mm byla potvrzena pro laminátovou podlahu a maximální teplotu vody 33 st. C při -15 st. C. Topí to.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?