Kolik protopíte při podlahovém vytápění?

Profilova fotka
Vím, že diskuze na téma jestli podlahové vytápění ano nebo ne tu už je, ale mě zajímá něco jiného. A to náklady na provoz tohoto vytápění. Na kolik stupňů topíte a na kolik vás to výjde na m2 (nebo to nějak popište)? Myslíte, že náklady na toto vytápění jsou nižší nebo vyšší, než kdybychom na stejný pocit tepla topili klasickými radiátory? Vím, že náklady na pořízení takového vytápění jsou vyšší než u klasiky, ale zajímá mě, co provoz. Jaká je návratnost podlahového topení, jestli je vůbec nějaká?
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t , ahoj, tak já zatím na tuhle otázku nemůžu odpovědět, protože ještě nebydlíma a v domečku topíme nějaké 4 měsíce. Není ještě s čím srovnávat. Ale hrozně důležité je, jaký zdroj vytápění máš na mysli? Jestli plyn, přímotopy, akumulaci, tepelné čerpadlo???
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím ohřev vody plynem.
Odpovědět
Profilova fotka
My bydlíme od července, máme na plyn i ohřev teplé vody, podlahovku a nějaké radiátory...topíme na 22st. v komfortu, v útlumu máme nastaveno 21,2st a prozatím jsme protopili celkem asi 14tis. komplet se vším všudy. V albumu mám domeček aby jsi měla představu jak velký je.. :-)
Odpovědět
@klara.t podlahove topeni je predevsim o komfortu. tepla podlaha je prijemna, ale ma dlouhy nabeh a dobeh tudiz hure regulovatelna. hodne zalezi i na typu stavby. pokud mas novy domek vyborne zaizolovany -blizici se napr. pasivnimu domu je lepsi zvolit vytapeni radiatory. naklady a osobni zkusenost ti posilam do IP
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?