Kondenzační kotel - zkušenosti

Hezký den, budeme objednávat vytápění do rodinného domu (2 patra), kde bude částečně podlahové topení (obývák, kuchyně, koupelna). Topenáři nabízí různé kotle. Máte informace, který je dobrá volba (spolehlivost, výkon, servis) a který naopak nebrat? Zde jsou možnosti. Předem děkuji za tipy či reference. Protherm panther condens BAXI nuvola Duo-tec HT 24 Wolf CGW 20/120
Odpovědět
@zirafaa Spolehlivost a servis ....zde se dozvíte tisíc a jeden názor. Výkon....asi bude zde také hodně názorů. Já bych měl spíš doplňující otázku. Topenáři dělali nějaké výpočty či nikoliv?
Odpovědět
Jestli hledate spolelihost a kvalitni servis tak bych vybiral z nejakych dlouhodobe osvedcenych znacek jako Junkers nebo Vaillant.Vybirejte podle dostupnosti servisu ve vasem bydlisti,to znamena mit na vyber na danou znacku z nekolika servisaku.
Odpovědět
Souhlas s pepi75 a jarda72. Uvádíte různé výrobce, ale jestli nemáte poblíž na některého z nich servisáka, tak bych s takovým nepočítal. Není to tak, že každej servisák dělá všechny značky. Koukněte na stránky výrobců, tak si najděte jejich autorizované partnery na servis nebo si na internetu najděte servisáky ve vašem okolí a obvolejte je, jaké značky plynových kotlů servisují. Některé větší firmy mohou dělat servis možná i v celém regionu a dá se s nimi domluvit na pravidelný servis až pojedou kolem (aby jste neplatili ještě cestu), ale pokud bude nějaký nečekaný problém, tak buď budete čekat až budou mít čas nebo budete platit za cestu a to může servis taky trochu prodražit.
Odpovědět
Konkrétně Junkers a Vaillant dělají v našem bydlišti servis stejní partneři. Podle čeho se teda rozhodnout? Podle ceny a záruky? Vailland nabízí prodlouženou záruku na 5let za 1.650,- Kč bez DPH což může být lákadlo... Máte někdo konkrétní zkušenosti s Junkersem nebo Vaillantem? Díky
Odpovědět
Honzamarek:tyhle dve znacky jsou na stejne urovni.Junkers ma 5 let zaruku taky a zadarmo.U vsech znacek existuji nejake prodlouzene zaruky,ale je treba si to poradne precist na co se to vztahuje a cim je to podmineno.
Odpovědět
Junkers jsem v tomto týdnu prověřoval a není to pravda viz: "Záruční lhůta na kondenzační kotle Junkers jsou dva roky od data instalace, v případě pravidelných ročních prohlídek se záruka prodlužuje o další rok, tj. celkem na tři roky. Jinou rozšířenou záruku nelze dokoupit." Vypadá to že na 99% půjdeme do Vaillantu
Odpovědět
honzamarek:máš pravdu ,3 roky je na kotel a 5 let má Junkers jen na výměník,ale je to zadarmo. Ty kupovaný prodloužený záruky bych si pohlídal na co a za jakých podmínek to vůbec je.Někdy to bývá jen tahání peněz a když maj plnit tak ti najdou něco co jsi nesplnil a máš smůlu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?