Kotel

Dobrý den, plánujeme koupit starší domek po rekonstrukci kde se topí plynem a chtěli bychom vyměnit za kotel na tuhá paliva, chtěla bych poradit jakou značku kotle vybrat. Děkuji za názory.
Odpovědět
@baruska603 Kolik spálíte plynu za topnou sezonu? Hlavně záleží na výkonu a tak by jste měly znát tepelnou ztrátu domu. Asi u většiny kotlů výrobce požaduje zapojení s aku. nádobou, máte místo?
Odpovědět
@baruska603 záleží čím chcete topit jestli hnědé či černé uhlí, dřevo, brikety,pelety atd. A pak jak kolem toho chodit zda automat kam zajdete třeba jednou za 3 dny k tomu akumulacku nepotřebujete. Nebo vám nebude vadit chodit co 3 hodiny přikládat a případně mít i akumulačku záleží jak si to představujete.
Odpovědět
Taky planujeme porizeni kotle. Nabidnut nam byl kombinovany Atmos (drevo i pelety) + akunadrz 500l a kombinadrz aku+TV, tj. asi 850 l vody v akunadrzich. Neni to malo? Nyni protopime plynem cca 30 MWh (nemame kondenzacni kotel), coz byla v uplynulych letech cenova pohoda. Do budoucna to bude financni darda. Vytapime cca 180m2 + voda a vareni.
Odpovědět
@kukushkacz Spotřeba 30MWh je veliká k tomu se musí stanovit velikost AN aby vydržela topit po vyhasnutí kotle do druhého dne. K tomu se stanovuje výkon kotle aby dokázal vytopit dům a současně nahřívat AN a nemuselo se topit celý den. U topení dřevem a u takovéto spotřeby musíte počítat s prostorem kde budete dřevo skladovat a to tak na 2 roky dopředu aby bylo suché jinak bude velká spotřeba a zlikvidujete kotel. A topit pelety? Zjistěte si kolik stojí. Cenu pořízení té vaší sestavy odhaduji min.150t.
Odpovědět
@wpavel Dekuji za reakci. Na prvni cenovou nabidku zatim cekame, zitra oslovime dalsi topenare. Jak odhadnout spotrebu dreva/briket/pelet?
Odpovědět
@kukushkacz Každé spotřebované 4 kWh na topení je 1 kg dřeva.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?