Krb - ezpečnostní vzdálenosti od hořlavých materiálů

Ráda bych se dozvěděla více informací ke krbům a jejich bezpečnostní vzdálenosti od hořlavých materiálů. Pokud nechceme mít v obýváku dlažbu, jak řešíte? Resp. často vidím, že nikdo nedává žádné sklo/plech..Někdo ochranu dá, ale v podstatě z hlediska normy stejně nedostatečnou. Např. v tech. listu ke krbu, který je ze 3 stran prosklený by mělo být na všechny strany 80cm - tzn., že dlažba by musela být nějakých 120x200cm což je už hodně..jak toto řešit? Někdo normu neřeší, ale pokud se vyhoří, bude to určitě první věc, co pojišťovnu bude zajímat..má někdo už zkušenost s plněním, pokud ochranu neměl? Také u podlah je uváděná různá hočlavost - vinyl/dřevo je někdy řada B, někdy C..má to nějaký vliv? Děkuji.
Odpovědět
@jowana vetsina lidi to resi sklem pred krbem. Muze byt i zapustene, takze o to nezakopavas. Urcite bych to nepodcenovala. 100x se nic nestane a po 101 ti vylitne uhlik ani nevis jak... My jsme dali vsude dlazbu. A kvuli takove blbosti me prijde zbytecne orijit o pripadne plneni...
Odpovědět
@jowana mimo uz zmineneho skla je mozne pouzit plech, ktery muze byt ruzne barevny atd… My mame sklo zasazene do podlahy ale pokud nebudete mit masivni drevenou podlahu tak je nutne na to myslet jiz pri liti poteru. Pokud by bylo na podlaze volil bych sklo s fazetou nebo plech…
Odpovědět
@kekita @raziel628 děkuji. Máte sklo jen z jedné strany nebo více stran? Dopředu 80cm ještě občas vidím, ale třeba u prosklení ze 3 stran tam lidé mají sotva 20-40cm - což je stejně z hlediska příp. plnění málo..tak si říkám, jestli to nevyjde stejně (pro pojiš´tovnu), jako když tam nic není..
Odpovědět
@jowana mame jenom ze dvou stran cca 60+cm (rohova vlozka) a 20cm do treti strany…
Odpovědět
Profilova fotka
@jowana Jo tohle dilema jsme také řešili, chtěli jsme vynil ale muselo by se řešit buď sklo a zapuštěné jenže to vzhledově by nebylo hezké, máme krb totiž v cestě do kuchyně, takže jsme zvolili celoplošně dlažbu i po celém domě. Odstup sedačky od krbu máme 1.5 m ono těch 80 cm je málo, když se to roztopí tak to sálá dost tepla.
Odpovědět
@jarin1 vyzkoušenou dlažbu ještě ale nemáte, ne? Podle fotek soudím..U nás byla taky ve výběru, ale je studená (pokud nepoběží podlahovka) a tvrdá..nevypadá moc útulně a v imitaci dřeva se mi nelíbí. Sedačka, závěsy budou ok..jde jen o podlahu.
Odpovědět
Profilova fotka
@jowana Ještě není položená, máme ji složenou venku na paletě, děláme teprve vnitřní práce. To jak komu co vyhovuje si každý musí zvolit sám. Nám se moc líbí, to že je tvrdit je pravda ale tak si hold vezmeme pantofle, stejně většinu času člověk sedí než stojí, mimo vaření.
Odpovědět
@jowana máme taky dlažbu všude a absolutní spokojenost ... je to o pocitu, ale tvrdá není, v letě příjemně chladí a v zimě není studená (pokud teda topíte).. já chodím pořád bosky ... krb tím pádem absolutně bez problému .. a jak psal @Jarin1, máme ho ten 1,5m od sedačky je to minimum ...
Odpovědět
@jarin1 no, pantofle právě nechci 🙂 jsem zvyklá chodit na boso..a bohužel asi i dupu, tak to tvrdé není moc příjemné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?