Krbová kamna do zděné novostavby

Zdravím, chtěl bych Vás poprosit o pomoc s výběrem správného typu krbových kamen. Bude se jednat o zděný rodinný dům (Heluz 30 cm + 15 cm EPS, průměrný součinitel prostupu tepla obálky budovy Uem=0,25W/(m2K)). Vytápění bude realizováno teplovodním podlahovým topením a elektrokotlem. V domě bude instalováno řízené větrání s rekuperací. Kamna budou pouze jako záložní a přídavný zdroj topení v obývacím pokoji spojeném s kuchyní (plocha 35m2). Jaký výkon kamen byste doporučili? Je v souvislosti s teplovodním podlahovým topením (a jedním termostatem v domě) vhodné mít kamna s akumulací (keramika, pískovec)?
Odpovědět
@x_sonic To topení el. kotlem máte už odsouhlasené úředně, nebo to je jen vaše představa?
Odpovědět
@wpavel topení el. kotlem máme - dům byl postaven ještě před rokem 2020
Odpovědět
Profilova fotka
@x_sonic topič: nevím o jaké kamna jde, ale akumulace ve 20 kg keramiky nebo pískovce jakoby nebyla. Aby to mělo význam, musela by akumulační hmota být v řádu stovek kg. Vždyť kolik váží el.aku kamna.Takže je asi jedno jaké kamna, teplo z nich musíte naakumulovat do zdí místnosti, pak to jakžtakž funguje.
Odpovědět
Profilova fotka
Výkon krbovek nižší. Řekněme regulovatelný výkon cca2-7kW. Ať se nemusí stále větrat. 😉 Co se týká kamen s akumulací -ta se hodí, ale není to nic zázračného. Máme v kamnech aku prvky, rozdíl lze poznat, ale není to nic zásadního. Když večer kamna vyhasnou, vyvětráme v celém baráku, tak nám ta akumulace dokáže (jednou) vrátit teplo zpět.
Odpovědět
@fantomik Dobrý den, máte kamna s akumulací Romotop nebo jinou značku?
Odpovědět
Profilova fotka
@kveta007 Romotop. 😉 http://www.modrastrecha.cz/blog/fanto...
Odpovědět
A co mastková kamna ? https://www.kamnakrby-eshop.cz/nobles...
Odpovědět
Profilova fotka
Mastková kamna je další možnost. Ale je to už jen o tom, co se komu víc líbí. Účinnost spalování (dvojí spalování), akumulace tepla, přívod externího vzduchu, to vše je podobné... Konkrétně ty výše uvedené jsou ale pěkné a mají prima velikost. Líbí se mi. 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?