Krbová kamna na pelety, máte zkušenost?

Dobrý den, máte někdo zkušenost s krbovými kamny na pelety? Popř. od jaké firmy jsou dobré? My jsme se dívali na kamna od MCZ. A přemýšlíme též o teplovodních peletových kamnech s výměníkem do obýváku. Jo a chceme stavět dřevostavbu. Děkuji za názory a rady.
Odpovědět
@smudli Skúsenosť akého typu čakáte? Každé topia, nemusíte sa báť. Všetko závisí od výpočtov a návrhu Vášho domu, akú máte stratu (podľa toho sa dimenzuje výkon kamen) a koľko ročne protopíte.
Odpovědět
Profilova fotka
@smudli Dobrý den, peletová kamna jsou chápána (a zcela oprávněně) jako alternativa ke krbovým kamnům na dřevo. Alternativa proto, že nabízejí a) do jisté míry bezobslužný provoz a b) možnost regulace výkonu už od velmi nízkých hodnot, (nezbytnost pro nízkoenergetické domy). Bohužel se ale jako alternativa ke kamnům na kusové dřevo nebo brikety nechovají v otázce efektu otevřeného ohně - plamen hořících pelet ani velikost prosklení zkrátka nedokáže běžným krbovým kamnům konkurovat, pozor na to. Je tedy třeba počítat s tímto omezením a pokud se s ním smíříte, potom proč ne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?