Krbová vložka, co před ní položit?

Profilova fotka
Dobrý večer střecháčci, máme obestavěnou krbovou vložku a teď přemýšlíme co před ní položit... jestli plovoucí podlahu nebo radši dlažbu...kvůli padajícímu bordelu a případnému čištění. ;-) Prosím jak to máte Vy a můžete mi případně hodit foto nebo odkaz na Vaše album. Děkujuuu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V příloze č. 8 vyhl. 23/2008 Sb. - o technických podmínkách požární ochrany staveb, je stanovena podmínka bezpečné vzdálenosti spotřebičů od hořlavých hmot (nehořlavá podložka - dlažba, nebo něco obdobného). U krbu na dřevo je to 800 mm ve směru hlavního sálání a 300 mm v ostatních směrech. Předpokládám, že revizi komína a napojení spotřebiče do něj ještě nemáte. Jinak by Vás na to "revizák" upozornil a revizi Vám nevystavil. Za mě doporučuji do revize peníze investovat, jelikož následné jednání pojišťovny v případě požáru vlivem jakéhokoli problému týkajícího se komínu, či spotřebiče má jasný následek, a to krácení uhrazení škod. Já mám dlažbu v celém obýváku a v předchozím bydlení jsem měl před krbem v dané vzdálenosti dlažbu a pak pod přechodovou lištou koberec.
Odpovědět
@nikoda My mame az ke krbu vinyl a na nej dame sklo. Dlazbou by se podlaha zbytecne rozbila.
Odpovědět
Taky plánuji plovoučku a na ni dát čiré tvrzené sklo. Je to nenápadné a splní to svůj účel. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
záleží jak máte ztvárněný krb... někdy může změna podlahy třeba na tmavou krb zvýraznit. Kromě skla se dává třeba i plech, když dlažbu tak jednobarevnou beze spár.
Odpovědět
Profilova fotka
My mame na plovoucce sklo z hornbachu. Vyslo nejlevneji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?