Krbová vložka s výměníkem a podlahovka, jaká je cena?

Profilova fotka
V možnostech a kombinacích vytápění se moc nevyznám a tak se chci nechat poučit od zkušenějších. Přednostně se chci zeptat, jestli někdo víte, jaká je cca průměrná cena materiálu k položení-instalaci podlahového topení/m2 ? A je možné pouštět teplo do podlahovky právě z krbové vložky s teplovodním vyměníkem a zárověň do radiátorů? Mockrát předem děkuji za informace :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Cenu bohužel nevím, ale z krbové vložky je použné pouštět určitě vodu do podlahovky i do radiátorů, musí na to být nějaký rozvaděč, který do podlahovky tu vodu přichlazuje na správnou teplotu a do radiátorů taky na jinou teplotu, taky to tak máme. Podlahovku máme v přízemí a radiátory v patře.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr A topíte jenom krbem? Nebo si přítápíte třeba plynem? Takže dvoupodlažní domek se tím v pohodě vytopí?
Odpovědět
Profilova fotka
@ceekanka Záleží, jak budete mít krb silný. My máme hodně silný, vytopí nám to úplně v pohodě. V zimě jsme zatápěli večer cca v 18 hodin, když přišel manžel z práce. Kdo šel poslední spát, hodil dvě noční brikety, které vydrží hořet ještě 4-5 hodin. Večer bylo v obýváku na termostatu cca 23,5 stupně, přes den se pak netopilo vůbec a dům vychladl o max 1,5 stupně. Termostat byl nastavený tak, že kdyby teplota klesla pod 21 stupňů, automaticky by se zapnul plyn, což se stalo jen jednou, když byl opravdu velký mráz a nebyli jsme doma. Jinak maximálně 5krát za zimu jsem pustila plyn po obědě na 2-3 hodiny, aby se jen nahřála podlaha a radiátory, jsem s malým na mateřské a on si hraje na zemi. Od zatopení v krbu cca za půl hodiny až třičtvrtě už se podlahovka natápí a radiátory hřejí, ukazuje se to na displeji, co patří ke krbu, takže my to nemáme, že někdo roztápí podlahovku půl dne. Pod podlahama máme beton, ne anhydrid.
Odpovědět
Taky uvažujeme pokud budeme stavět o podlahovce teplovodní napojenou na krb s výměníkem + plyn. Užitnou plochu domu cca. 100m2,zajímala by mě odhadem cena topení
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr Tak to je paráda. Říkali jsme si, že bychom vytápěli jen tím krbem,ale snažím se pomaloučku prosazovat alespoň do budoucna myšlenku,že bychom nechali udělat i ten plyn. Já si totiž nedokážu představit,že bychom odjeli na týden třeba na hory a v baráku by se vůbec netopilo. Stačila mi zima co byla letos. Jsme teď zatím ještě v domku s kotlem na tuhá paliva a otevřeným krbem. Než jsem kotel roztopila,byla jsem u něj dobrou hodinu,pak jsem k němu každou půl až třičtvrtě hodinu lítala,aby tam nevázlo dřevo nebo uhlí,nebo aby nevyhasnul. Letošní zimu jsme barák vytopili maximálně na 20°C a to se muselo venku oteplit,aby se nám to podařilo. V krbu se moc fairovat nedalo,protože tu není zrovna nejnovější komín a hlavně jsme si tak přitopili jen v obýváku všude jinde byla kosa. No a to nemluvím o tom,když jsme odjeli na víkend pryč. Přijeli jsme a bylo tu 9°C. Takže už to rozhodně nechci ponechat náhodě a nerada bych i v novém seděla po večer ve dvou mikinách a peřinách u televize :-) Moc ti děkuju za info
Odpovědět
Profilova fotka
@tracyy myslím, že se to nedá takhle od boku střelit. My třeba máme krbovou vložku s teplovodním výměníkem a ještě k tomu přikládací zezadu a potřebovali jsme hodně silnou, takže jenom vložka vyšla přes 100 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@ceekanka určitě ten záložní zdroj /plyn/ je dobrý na to, když třeba jste o víkendu pryč nebo i třeba jedete jen na jeden den, ale vrátíte se až večer, abyste nepřijeli do zimy. Na termostatu se nastaví teplota, pod kterou to nesmí spadnout, a plyn se pustí automaticky a temperuje.
Odpovědět
máme to také tak, krbovou vložku s teplovodním výměníkem, tudíž topí i do podlahovky, kterou máme v celém domě i v patře, jako zálohu když se nám nebude chtít topit nebo budem pryč tak plynový kotel ;-) podlahovku máme taky zalitou betonem, cenu je asi nejlepší poptat, my jsme si dělali sami, podlahovku jsme sehnali za super cenu, takže nás vyšla určitě levněji než radiátory, ale je fakt že krbová vložka to byl ranec :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr Jasnačka,to už znám :-) Chtěla jsem se ujistit,jestli jsem si zase nevymyslela něco nereálného,aby na mě pak mužský doma nekoukal,odkud jsem spadla :-) @kremrolka01 Ty ceny jsou hrozný,pravda. Ale brzo se to vrátí,než topit jiným způsobem. Taky si budeme dělat všechno sami a tak nás zajimají ceny akorát za matroše. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahojky mam topeni na stejny zpusob, jsem ted u vyberu rohove krbove vlozky s vymenikem ( rohove proskleni) mate nejaky tip na znacku?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?