Poraďte výrobce krbových vložek

Prosím poraďte nějakého výrobce krbových vložek, se kterým máte zkušenosti. Děkuji
Odpovědět
Taky vybíráme.... Z těch levnějších se díváme na ROMOTOP A BEF.
Odpovědět
Spartherm Varia
Odpovědět
V současné době je zcela bez konkurence (dokonce už i obecně v Evropě) český Hoxter. Oproti výše uvedeným výrobcům je vyšší cena skutečně opodstatněná - Hoxter nebere na lehkou váhu jak kvalitu výrobku (použité materiály, konstrukce, vývoj technologie, vstupní i výstupní kontrola...), tak ani kvalitu servisu a komunikace. Rozhodně doporučuji nešetřit na vestavném zařízení v obýváku příliš a výběr krb. vložky dvakrát zvážit.
Odpovědět
Máme Romotop Heat rohovou s ohýbaným sklem a výsuvem a nemáme si na co stěžovat.
Odpovědět
Kanadská. Jedno od koho. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji taktéž hoxter. Kamnáři tuto firmu berou jako top. Z levnějších bych bral romotop
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly kvůli ceně půjdeme taky do romotopu, protoze podle mě dvojnásobnou cenu ve srovnání s hoxter u mě neopodstatni fakt, ze zmíněné vložky jsou uživatelsky dotazeny k dokonalosti. Nicméně pokud by byly kešky navíc, vzal bych bez přemýšlení hoxter
Odpovědět
Profilova fotka
@chik_chikitka jo a romotop ve srovnání s Hoxter ma mnohem hezčí průběh hoření (zkušenost kamnařů), ale to je tak vsechno :-)
Odpovědět
nevím, Romotop vyrábí kousek od mého bydliště, přes známe jsem si domluvil docela zajímavou cenu, a na krbu nevídím absolutně nic závadného.Ani jsem nevěděl, že se jedná o LOWcost krby- myslel jsem že krby z řady Heat jsou kvalitní. Známý má ten samý krb co já ale od značky Hoxner, stálo ho vše asi dvakrát víc než mně a nevídím žádnný rozdíl.
Odpovědět
Profilova fotka
zdravím , zkušenosti s krb. vložkami BeF (BEF HOME) popř, JOTUL? díky kvůli špatné zkušenosti s klasickým otevíráním velkých dvířek (ROMOTOP) - trochu kouře vždy foukne do obytného prostoru , chceme výsuvný mechanizmus dveří . - něco takového : http://www.krby-bef.cz/cz/katalog-pro...
Odpovědět
@tomas80 To uživatelské dotažení se projevuje v konstrukci - u Hoxter jednoznačně masivnější a lépe promyšlená pro případný budoucí servis. Šamoty v topeništi jsou silnější, přívod vzduchu s menší tlakovou ztrátou díky náběhům v jejich vedení a tedy potlačení turbulencí (zhoršení tahu), šroubky jsou opatřeny hlubokou povrchovou úpravou proti korozi a nejsou zastříkané barvou (tedy je lze kdykoli později povolit a ne odvrtávat), krb. vložky jsou lakované barvou, která se nevypaluje a nevzniknou tak problémy se zápachem. A že by měl Romotop "mnohem hezčí průběh hoření"? Mno...to tedy nevím :) Řekl bych, že je to jednoznačně o předpokládaném využití. Pokud si plánujete zablikat párkrát za sezónu, potom Vás asi levnější výrobek s jednodušší konstrukcí a slabšími materiály nebude trápit. Pokud si představujete, že Vám bude sloužit mnoho topných sezón po většinu času, pak je to jako se vším - levně koupené, dvakrát placené.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?