Krbová vložka - zadní přikládání z garáže

Profilova fotka
Zdravím všechny. :) Ráda bych se zeptala, zda má někdo zkušenost se zadním přikládáním do krbu, a to z garáže. Není v tom pak problém kvůli revizi? Myslím kvůli tomu, že je to garáž a ne třeba TM. Právě řešíme, do čeho jít. Samozřejmě bych byla radši za tu možnost přikládat zezadu. :) Všem předem díky za odpovědi! :)
Odpovědět
Mám vložku se zadním přikládáním ze vstupní haly a žádny problém s tím nebyl. Revizi dělal kominík a toho přikládání moc nezajímalo :)
Odpovědět
Pěkný den, z platné normy nesmí být z garáže jen přívod spalovacího vzduchu, o přikládání se zde nemluví. Pokud nebudete v kolizi s hasiči (spojení požárních úseků), pak je to OK.
Odpovědět
@xkamikaze kominikovi je to sumak, ale hasicum urcite ne. Radeji je lepsi si tam zavolat, protoze pokud se nepletu tak i dvere do garaze z domu musi mit nejakou pozarni odolnost. A tim, ze si nekdo udela diru do zdi s garazi tak odstrani pozarni odolnost steny v danem miste. Dovolim si tvrdit, ze toto u nich neprojde.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mne krb musí mít taky požární odolnost, defakto v něm simulujeme požár a kdyby odolnost nesplňoval tak by mohl zapálit kde co. Možná nebude REI ale jen REW každopádně bych to tak černě jako @fujit nevidel :-) pak dejte vědět co vám na to řekli hasiči ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky všem za odpovědi. :) Bohužel to dle hasičů nelze. V garáži se vyskytují hořlavé látky a nelze tam manipulovat s otevřeným ohněm. @fujit Můžeš mi prosím říct číslo té normy? Našla bych si to. Díky. :) Ještě to řešíme s projektantem, tak snad něco vymyslíme - možná nějakou příčku, oddělit to...Uvidíme.
Odpovědět
Profilova fotka
ČSN 730802 nevýrobní objekty 730810 společná ustanovení 730821 požární odolnost stavebních konstrukcí 730833 budovy pro bydlení a ubytování Toto jsou normy PBS které by se vás měly týkat.Měl jsem za to že garáže měly samostatnou normu ale asi je to jen někde zmíněné jako příloha nebo odstavec nejspíš v té první ta je takový základ PBS
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?