Krbová vložka ze zámečnictví Martin Bartl, prosím o info

Zdravím stavitele, má někdo zkušenost s tímto výrobcem krbových vložek nebo přímo vložkami? Jakékoli informace vítáme!! děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, zkušenost nemám, jen jisté povědomí o spalovacích technologiích krbů a kamen a také o související legislativě. Před nákupem doporučuji ověřit platnou certifikaci výrobku, ideálně také nahlédnout do výsledků zkoušek.
Odpovědět
díky za radu, zkusíme prověřit, někdo další, nějaký poznatek ..?
Odpovědět
poradí ještě někdo?
Odpovědět
Profilova fotka
my od nich máme krbovou vložku se zadním přikládáním s teplnovodním výměníkem, ale zatím nemůžu říct jaká je. ALe zkušenosti jinak s touto firmou máme dobré. Udělali vše jak jsme potřebovali na míru a problém nebyl žádný . Tak uvidíme jak se osvědčí vložka.
Odpovědět
jj..díky za info, příští týden se na ni jedem do zámečnictví mrknout :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, nezlobte se, ale přecijen mi to nedá... Opravdu Vám připadá normální kupovat rohlíky v autoservisu nebo televizi u řezníka? Skutečně se neobáváte, že takovou věc, jako spalovací zařízení tvarově i hmotnostně nedefinovatelného paliva, s provozními teplotami spalovacího procesu až 1000 °C přímo ve Vašem obýváku, tedy uprostřed domu plného Vašich blízkých, projektuje, konstruuje a dokonce i vyrobí osoba zcela nekvalifikovaná???
Odpovědět
@jan_temr Dobrý večer, nevím, zda tu narážíte na přímo zmiňované zámečnictví z nějakého důvodu, nebo protože je znáte a máte s nimi špatnou zkušenost..., Ale každopádně pokud beru v úvahu to, že hledáme asi půl roku teplovodní krbovou vložku se zadním přikládáním a poměrem do vody cca 15kw, tak mi z toho vychází pouze jediné. Taková krbová vložka neexistuje !!! Tedy kromě poláku (kratki) ale těm na 100% nevěříme..raději vložku ze zakázkové výroby. Nikdo (nevím z jakého důvodu) není schopen vyrobit vložku tak aby měla výkon do vody větší než do vzduchu.. vše je vždy tak půl na půl a to je pro nás nežádoucí! nechceme mít v obýváku výheň a akumulačku sotva nabít.. I Hoxter který má cenu vložky raději na dotaz, protože by cena mohla někoho odradit dřív než se na ni podívá, má výkon kolem 10kw do vody.. a pokud myslíte, že zakázková výroba vložek v zámečnictví bartl je nekvalifikovaná, tak nám tedy poradte a vyberte takovou vložku, která uspokojí naši potřebu!... jsem zvědavá jestli jsem na trhu něco přehlédla skoro po půlročním dennodenním hledání.. díky HH
Odpovědět
@hh Pokud jste to tak dlouho hledali a nikdo to nenabízí, tak k tomu asi možná mají důvod. Není vás požadavek třeba technicky nesmysl? Nejsem odborník, ale tohle mne zarazilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@hh Dobrý den, pokud jsem se Vás odpovědí dotkl, potom mě to mrzí, ale mou snahou bylo a stále je Vám dát alespoň trochu zpětné vazby z pozice člověka, kterého toto řemeslo živí cca 14 let, snaží se po celá ta léta dále vzdělávat a o své práci také trochu přemýšlet. Není novinkou, že jako laik velmi těžko hledáte ty správné informace, tím spíš, že jdete cestou Internetu. Lepší varianta skutečně je najít odborníka, který Vás spletí této problematiky provede a nenechá Vás půl roku denodenně tápat... Obecně se dá říci, že pokud žádný z evropských výrobců nenabízí Vámi poptávané řešení, dá se z toho usuzovat, že jde o věc, která buď nemá z nějakého důvodu široké uplatnění na trhu (potom bych se ptal proč asi?), případně je to věc nevyrobitelná (viz. dále) a nebo jsou náklady na výrobu takového zařízení příliš vysoké pro následné uplatnění na trhu (tedy rozumnou koncovou cenu). Říkám-li "nevyrobitelná", potom tím samozřejmě myslím s ohledem na platné zákony, normy a předpisy (zejména emisní limity), kterými se zodpovědní výrobci musí řídit, pokud nechtějí zákazníka klamat a trpět důsledky z porušování oněch předpisů. Pokud bychom společně byli v kontaktu jako kamnář-zákazník, věřím, že bychom společnou diskusí došli třeba i k závěru, že Vámi poptávané řešení pro Vás a Váš dům ani není ideální, ale na to skutečně není prostor a čas v internetové diskusi. Omezím se tedy na prosté konstatování, že podobný výrobek má ve svém sortimentu např. český výrobce krb. vložek BeF Home i Vámi zmiňovaný Hoxter... Závěrem si neodpustím znovu jednu otázku - když Vám několik vzdělaných a respektovaných profesionálů v oboru konstrukce automobilů nezávisle na sobě vysvětlí, že auto se třemi koly je v zatáčkách nestabilní, tedy nebezpečné a proto ho nejsou ochotni vyvíjet a vyrábět, necháte si ho přesto "svařit" u šikovného kutila podle návodu z internetu a budete v něm denně s klidným srdcem vozit svou rodinu?
Odpovědět
@jan_temr Dobrý den, nijak jste se nás svou odpovědí nedotkl, jen myslím, že po tom, co jsme objeli asi 10kamnářů, krbařů a topenářů, a všichni chválí jen to svoje.. jednou je to hoxter, podruhé BEF a u třetího aquador.. a všechno ostatní je špatně,pak nevíme komu již věřit. Tak například: navštěva u pana krbaře x probíhala jednostarným monologem tipu: hoxter,hoxter,hoxter,hoxter,hoxter..jen za 100000kč, při otázce jak dlouho výmněník u krbové vložky vydrží..cca jeho životnost? byla no cca 10-15let ..následoval výbuch smíchu, protože za 100000kč mít vložku na 10 let je fakt k popukání :))))) u druhého to byl za se BEF.. a můžeme pokračovat dále..přitom vše jsou profesionálové a z našich zkušeností tomu každý strašně rozumí.. (dle provize od výrobce) teď tu máme ale otázku..píšeete, že bef i hoxter mají podobnou vložku, kterou potřebujeme..ok tak sem s ní.. (klidně interně..ať neděláme reklamu) rozhodně nás zajímá která to je..? v befu jsme přímo byly v kotvrdovicích a rozhodně jí do naší potřeby chybí cca 5kw do vody..a to je dle tepelných ztrát hodně..takže nevím co jste myslel tím, že podobnou oba výrobci mají v nabídce..u hoxteru je to ta za 100000kč a také ji nějaké kw chybí..to si rovnou můžem koupit poláka a třikrát ho za těch 15let vymněnit ..a jsme na to stejně..tak nevím. to se tu ale můžeme takto přít do nekonečna.. dnes jsme do zámečnictví bartl poslali mail s žádostí o certifikace k danému výrobku.. uvidíme, zda je budou mít a jak se k tomu postaví.. teplovodní krbové vložky se zadním přikládáním mají prostě díru v trhu.. je fakt, že tím, že mají zadní dvířka ztrácí možnost zalití tohoto místa vodou a to je právě ta ztráta kw.. jinak si to nedokážem vysvětlit.
Odpovědět
Profilova fotka
@hh Dobrý den, je mi líto, ale opravdu není v mých silách věnovat diskusím na internetu tolik času... Pokud chcete, jsem připraven Vám nabídnout osobní konzultaci tak, jak to jako firma děláme pro všechny své zákazníky, tedy nad stavební dokumentací Vašeho domu u nás v kanceláři. Přeji dobré konečné rozhodnutí a to i s ohledem na budoucí legislativu viz. např. http://vytapeni.tzb-info.cz/ochrana-o...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@hh Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli jste krbovou vložku ze zámečnictví Bartl nakonec koupili. My jsme ji ted také objevili a nevíme, zda o ni alespoň uvažovat. Děkuji.
Odpovědět
Článek se načítá
@hh Není pravda, že neexistují krbové vložky, které nemají do vody více než do vzduchu. Doma provozujeme krbovou vložku, která má 21kW do vody a 5kW do vzduchu. Máme značku Aquaflam, ale příště už bych koukal po Vernerovi. Mnohem větší účinnost spalování. A má i to zadní přikládání. http://www.kotle-verner.cz/produkty/i...
Odpovědět
@amazing Zdravím, no minulý týden jsme u pana Bartla byly osobně kouknout přímo na vložku, nafotili jsme ji a ted to proberem s topenářem, dělají na ni aktuálně nějaké certifikace, takže až budou, budeme asi objednávat..
Odpovědět
@davescz bavíme se tu o voze a o koze.. odkazujete na kotel nikoli na vložku!!! vložka kterou máte doma určitě nemá zadní přikládání, protože bychom jí asi objevili..takový výkon kromě poláků nemá nikdo..
Odpovědět
@hh Interiérový kotel si můžete zastavět stejně tak jako vložku. Spíš jsem to myslel tak, že sám jsem provozem pochopil, že krbová vložka byla chyba a je vhodné zapřemýšlet nad Vernerem. Se známým jsme udělali pokus ohřívání 1000L AKU ze stavu 30/30 do stavu 60/60. Spotřeboval skoro polovinu paliva. Navíc všechny další parametry lepší - jak dlouho vydrží žhavé v ohništi, jak se špiní sklo atp... A náš krb má plnou automatiku řízení. Systém provozu nehraje roli. Můžu ohřát 1000L za 3h nebo za 7h - Paliva spotřebuji naprosto stejně. Pokud to chcete na ozdobu a pár zatopení v roce, pak to samozřejmě nehraje roli. http://www.kotle-verner.cz/data/share... Vyloženě vložky se zadním přikládáním jsou Kobok, Romotop, KV Dynamic, Bef, Hoxter, Spartherm, Kratki... Ohledně výkonů - papír snese všechno a pro boj s konkurencí lze udělat cokoli.
Odpovědět
@hh Má zámečnnicví prodejnu i v Brně? Díky.
Odpovědět
@amazing prodejnu, nevím asi ano ale my jsme byli v zámečnické dílně.
Odpovědět
@davescz ano může se obestavět, ale nevypadá to nic moc, asi věc názoru ale nám se moc nelíbí.. ten výkon ale pořád nedosahuje do vody 19kw co my potřebujeme.. cenu jsem také nikde nenašla.. myslím že to bude taková ta klasika 100000kč a životnost 15-20 let.to si můžu krbovou vložku 2x vymněnit a jsem na tom stejně..nemyslíte? a proč hájíte jen vernera? nejste náhodou jeho distributor? :)
Odpovědět
taky chceme "topítko" se zadním přikádáním. navíc s co největším výkonem do vody a co nejmenším do vzduchu. a je to opravdu, jak už hh řekla: DÍRA NA TRHU JAK PRASE! škoda, že víc lidí při navrhování domu nenapadne, že je fajn netopit si z obyváku, ale třeba z technické místnosti...trh by se určitě přizpůsobil. budu moc ráda za reference na zakázkovou výrobu. náš favorit je prozatím kamnová vložka KPL.
Odpovědět
@driftule jj.. buď je to díra na trhu, nebo je problém to vyrobit a rozchodit tak aby to fungovalo, ale v dnešní době si myslím, že spíše to první!! no mrkni na stránky zámečnictví bartl. uvidíš..
Odpovědět
@driftule @hh Přesně: díra na trhu jak prase!!!
Odpovědět
@hh Ne :) Distrubutor nejsem :) Já ho nehájím, vlastně jsem nikdy neviděl ta kamna na vlastní oči, pouze na obrázku. :D Ale vložku máme doma a už dvě zimy s ní mám zkušenosti - používáme jako jediný zdroj tepla. A tak prostě vidím, kde má ta vložka chyby, znám její chování a spotřebu paliva. A konzultoval jsem to na různých fórech a i jsme porovnávali spotřebu, jak už jsem psal. A ten Verner vychází opravdu výborně. Naše vložka stála 40 tisíc, Verner podle vyhledávače stojí 60 tisíc. No a já za zimu spálím palivo za 20 tisíc. Kdybych každou zimu ušetřil 5000Kč, tak za čtyři zimy jsem na stejné ceně. Špička mezi vložkami by měl být Jotul. I cenou :/ Když my vybírali, líbil se nám víc rozměr 16:9, prostě širší na délku a užší na výšku. Pro účinnost je právě tohle špatně. Účinnější je to obrázeně. Vyšší na výšku a užší. Ale to se nám zase nelíbilo. Bohužel je potřeba se rozhodnout, jestli to má být hezké nebo to má fungovat. Jak jsem psal - pokud si zatopíte párkrát do roka jen pro náladu a pocit, tak rozhodně aby to bylo hezké. Pokud s tím plánujete topit denně, tak to musí fungovat. Ale to už poznáte sami, až u špatné vložky budete co dvě hodiny přikládat a ráno bude studená jak psí čumák. Když vyberete špatně, je pak levnější topit elektřinou. Elektřina má nejvyšší účinnost. Pokud budete dřevo kupovat a vypočtete (změříte) si, kolik kWh se předalo do AKU nádrže, pak zjistíte, že je levnější tu nádrž ohřívat patronou případně že mnohem výhodnější je mít přímotop nebo elektrokotel. Pokud máte dřevo z lesa za hubičku, pak je to samozřejmě jiné kafe, pak topení dřevem nemá konkurenci. My máme 21kW do vody a za 3 hodiny to sežere 20kg paliva. Tyhle výkony u krbových vložek nejsou proto, že to není ekonomické. Na takové výkony slouží kotle. Rozhodně vám nic nechci vnucovat. Jen vám předávám naše zkušenosti, ze kterých si třeba můžete něco vzít. Nebo také ne, to je čistě na vás. Já osobně bych byl třeba rád, kdyby mi něco takového někdo před dvěma lety řekl. Nemusel jsem na to přijít za své peníze sám a mohl jsem o tom třeba přemýšlet a rozhodnout se jinak. Kdo ví.
Odpovědět
@hh tak my kupujeme100% Beta 1...dnes jsme byli v Dolních Kounicích, je tam krásně :-D
Odpovědět
@amazing jéé, tak to jste rychlí..a jak probíhala prohlídka? také jste byli v areálu nějakého ZD? budete mít primární vytápění touto vožkou? a co certifikace? bude jí vložka mít?
Odpovědět
@hh no rychlé to asi je :-D Krbovou vložku máme jen tak na okrasu...primární vytápění je u nás tepelné čerpadlo. Vzhledem k tomu, že na trhu neexistuje žádná jiná krbová vložka se zadním přikládáním ve stejné cenové relaci, tak není co řešit. Ano, byli jsme v areálu bývalého ZD, pán byl takový suverén, ale zase vše vysvětlil-prý dělají 18 krbových vložek za měsíc, což si myslím, že je hodně. Závěr: protože krbem budeme topit asi velmi málo (jen v přechodných období nebo když bude venku -15 stupňů) tak nepotřebujeme žádné drahé "dělo". Už na krbovou vložku těším. :-p
Odpovědět
A máte někdo tip na krbovou vložku s teplovodním výměníkem a s rohovým sklem ? 10 kw do vody a 4 kw do vzduchu? bude to primární vytápění de elektrika. Jak tady bylo uvedeno každý krbař si doporučuje ty značky, které odebírá. Tak bych potřebovala nějaký nestranný názor a tip, než nějakou objednám. Díky
Odpovědět
Také si myslím že v B1V je ten správný tip. 10 dní strávených na netu hledáním jsem pro ten to model, málo kdo si ubere o jednu mísnost aby eliminoval neduhy klasické vložky. Přikládání z tech. mísnosti je neskutečný luxus oproti prachu, a bordelu z klas. přikládání předem, ikdyž ihned zametete stejně za pár dní je všude jemný prach. Krbovou klasickou vložkou jsem topil 5 let a proto už jen zadní přikládání.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
nemá někdo další zkušenosti? díky!
Odpovědět
@hh ahoj, prosim te, jak jste dopadli s temi certifikacemi? poridili jste si tu krbovou vlozku nakonec nebo jste sli do nejake "znackove"? diky za odpoved!
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?