Krby a vše okolo

máte někdo zkušenosz s renovací krbu ? Máme v obývaku krb, ale je dělaný tak před 15 lety a nemá krbovou vložku, tudíž když se zapálí ohýnek takje to hodně cítit :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Můj manžel krby prodává. Nutností je vyvložkovat komín (nerezí) a krb osadit krbovou vložkou s minimálně 60% účinností ;-) výběr na trhu je obrovský, pokud by tě něco zajímalo podrobněji tak piš do IP ;-)
Odpovědět
Nam staveli krb pred 14 dny,ale fungl novy. Takze o renovaci nevim...ale nejak si nedovedu predstavit jak by se tam ted davala ta vlozka. neni lepsi ho cely shodit a postavit znovu? =-) Nam rikali ze kdyz neco tak by se to stejne muselo cele rozbit a znova obezdit
Odpovědět
Profilova fotka
Holky poraďte firmy,které jsou dobré na stavbu krbíku ;-)
Odpovědět
top floor :-)
Odpovědět
nam to stavely perfekt krby ;-)
Odpovědět
a dělali jste si někdo krb svépomocí?? Přítel by chtěl do možná budoucího obýváku udělat krb, že by to sam navedl do stávajícího komína, který je v rohu místnosti.. ja ho furt presvedcuju, ze lepsi bude, kdyz to udela nejaka firma, ale je jak baran!
Odpovědět
zelvatko: do toho jsme se pouštět nechtěli, protože tomu vůbec nerozumíme a když nám řekli, tady musí být taková izolace tady musí být taková dutina z hlediska požární bezpečnosti, tady musí být tohle, aby vám to dobře hořelo a tamhle zase něco jiného, aby to komínem dobře táhlo, tak jsem ani nepřemýšlela, že bychom to udělali sami. Stejně bychom museli sehnat speciální materiál, ze kterých se krb staví a když se v tom nevyznám, tak bůh ví, co bychom nakonec koupili. takhle je to precizní práce a hotovo. ;-)
Odpovědět
diky.. tak toto mu dam pekne precist a doufam ze s tim da uz pokoj.. on totiz musi delat vsechno sam.. jak by to vypadalo, kdyby to delal nekdo jiny..proste jesitnej chlap! :-)
Odpovědět
zelvatko: to jde u plno jiných věcí, ale zrovna u krbu bych to nedělala :-). Takhle vím, že když by se něco stalo, tak nám za to firma ručí, že je vše podle požárních předpisů.
Odpovědět
ahojky my taky plánujeme krb a chci se zeptat jak je to s izolací v bytě když chci aby mi to vytápělo byt ale zároveň to nesmrdělo díky.
Odpovědět
slechti: moc nerozumím, jakou izolaci myslíš. Tomu aby ti krb nikdy nezasmrděl se nevyhneš, když přikládáš, tak vždycky něco trochu zasmrdí/zavoní, podle toho jakým topíš dřevem.
Odpovědět
no myslím to tak jestli když to protáhnu celým barákem jestli to ucítím i nahoře když to bude v komínu a nebo jen dole u krbu??a jestli to jde čistit nějak zvenku a jak to zaizolovat.
Odpovědět
Článek se načítá
z komínu se rozvody nikdy nedělají, komín je zvlášť a rozvody toho teplého vzduchu jdou taky zvlášť. Zjednodušeně řečeno - ten teplý vzduch se vede z té dutiny, co vzniká obestavěním krbové vložky a do komínu je vývod pouze přímo z krbové vložky, takže všechny fujtajbly a kouř jde jen do komína.
Odpovědět
aha ale myslela jsem že kdybych ten vývod udělala ven a tam to ztočila do komína tak by to šlo???aby mi to nešlo barákem abych nemusela bourat strop
Odpovědět
no to by sice možná šlo, ale aby ti to vytopilo místnost tak proto se tam dělají výdechy teplehé vzduchu, což bys v tomhle případě neměla, akorát by ti tam vedly roury, což by asi nevypadalo zrovna 2x hezky a bude to mít i menší účinnost, protože do komína přece jen fouká, takže ten vzduch se ti přímo v komíně zároveň ochlazuje, kdežto z té dutiny okolo vložky ti jde jen horký vzduch, který je pak u výdechů ochlazován akorát tím vzduchem v místnosti.
Odpovědět
no já nechci otevřenej krb tak myslíš že to bude stejný????
Odpovědět
no to bude stejný, do komína ti jde úplně něco jiného a hlavně bych i pochybovala, že by to bylo podle předpisů, vždyť krb musí být izolovaný, tak pochybuju, že by si někdo troufnul to narušit a udělat normální trubkový okruh. my taky nemáme otevřený krb.
Odpovědět
aha no tak to jo a nemáš na někoho kdo to dělá kontakt????
Odpovědět
Zelvatko asi te nepotesim (tveho pritele asi ano) ale jeden muj spoluzak si delal krb sam a muzu ti rict ze kdyz jsem videla jak to delali nam tak bysme to taky zvladli. chlap postavil vlozku, pripojil rouru do komina (kterej uz jsme teda meli predem hotovej) a obezdil to ytongem. tot vse. mrkni ke me do alba, mam to tam nafocene ;-)
Odpovědět
nám dělali Top Floor. Swetlus: ale správně by na to obyč. ytong vůbec neměl být. jako vyzdít bychom to taky uměli, ale asi bychom nemohli mít udělané ty vývody do pokojů a hlavně oni tomu rozumí, kde co má jak být, takže teď krb táhne skvěle, hřeje skvěle a funguje tak jak má. A já bych do toho fakt nešla, pokud bych neměla někoho, kdo tomu rozumí a kdo mi poradí, že to je všechno tak jak má. Sousedi třeba řešili, že jim nešlo z krbu moc teplo a pak se zjistilo, že přívod čerstvého vzduchu je udělaný blbě a že mají v blbém úhlu napojený odvod do komína.
Odpovědět
Kacka.va - ja osobne bych do toho sama taky nesla. Jsem na tyto veci posera a proste si radsi zaplatim odbornika. Ten spoluzak co si to delal sam je pravda ze to ma taky pekny ale vim prd o funkci. A hlavne ja bych teda pak asi nemohla klidne spat, u toho chlapika co nam to delal bylo videt ze tomu fakt rozumi. Tak spim klidne :-)
Odpovědět
swetlus: přesně tak. navíc, když jsem si spočítala, kolik si firma řekla za práci, tak to něbyla nijak šílená cena, na to, že to měli za dva dny hotové, všechno perfektně začištěné a mám i tu záruku, že kdyby z hlediska požárničiny bylo něco blbě nebo něco nefungovalo, tak holt má firma smůlu, protože to celé stavěla ona a musela by to řešit. ;-)
Odpovědět
máte někdo kontakt na někoho kdo dělá krby??
Odpovědět
už jsme tu dvě firmy psaly ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
ostruzinka • 20. leden 2008 ve 13:31 Ahoj vsichni, rekonstruujeme starsi dum a rozhodli jsme se nakonec pro rohovy krb s teplovzdusnou vlozkou, ktera nam bude vytapet i vrchni mistnosti. Hledam inspiraci a tak prosim, kdo mate krb, dejte sem fotku Vaseho krasavce, at se mame cim ispirovat :-) Nejuzasnejsi by byla i s informaci o cene. Moc dekuji
Odpovědět
musim sa pridat. kacka ma pravdu, z ytongu by sa to robit nemalo. to som aj ja zistovala, ked nam robili krb. su krbari a krbari. ked chces, postavia ti ho aj za relativne nizku cenu. my sme to dost riesili a teda asi v 5 studiach nam davali aj navrhy a musim povedat,ze som rada,ze sme neostali hned u prvych, pretoze ked ti zle spravia krb, tak rozburavat to veru nie je sranda. podla mna je ovela lepsi akumulacny material, ktory sa nahreje a teplo ti sala aj cez tie steny obstavby. proste, moja osobna skusenost hovori, ze pokial ti krbari poskytnu viac moznozti (napr. akumulacnu, izolacnu obstavbu, kam odporucaju prieduchy a tak), tak tych sa treba drzat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ikke: my mame taky rohovy krb s teplovzdusnou vlozkou... zatim je ve fazi jak to mam v albu, kdyz par dni pockas, tak snad se neco bude dit a zacnou nam obkladat. Kupovali jsme ho od Bef Blansko, cca pred vic jak rokem a stal okolo 34 tis. Ted za oblozeni si firma rekla 15 tis - kombinace piskovce a zuly
Odpovědět
Profilova fotka
ivisek • 16. duben 2008 ve 20:09 Ahojte lidicky, mam na vas dotazek. Dneska jsem dostala rozpocet od krbare na muj vysneny krb. Nejprve jsem trosku zapolykala, kdyz jsem videla cenu na 100000 tisicich, ale sen je sen, tak to tolik neresim. Ale mame dve moznosti, krbovou vlzku spartherm ci od firmy blanzek, cenovy rozdil cca 20000. Mate nekdo zkusenosti s temito znackami, ci jakykoli nazor kterou zvolit. Budu rada za kazdy nazor. godi1 • 16. duben 2008 ve 20:11 tchan ma blanzek a my mame taky blanzek..... jen by me zajimalo co na tom mate tak drahy? Krbovou vlozku jsme koupili za 35 tis. a oblozeni krbu by melo byt +/- stejna cena... tohle je vazne sila. Ale klidne bych do toho Blanzeku sla, je to dobra znacka ivisek • 16. duben 2008 ve 20:13 Tak jsou v tom i teplovzdusny rozvody pro cely domecek, prace a kachle, takze to docela vyskakalo. A kdyz jsme u ceny, na kolik vas krb vysel? A to je i dotazek na ostatni? godi1 • 16. duben 2008 ve 20:20 uz jsem psala - vložka 35 tis., obložení ještě přesně nevím, protože to akorat obkládaji, ale cca 35 - 40 tis. Kč petris • 17. duben 2008 v 09:05 tak to máte dost dobrou cenu, tich 100 tisíc také neni tolik je to standart, nás krb s výměníkem vyšel na 150 tisíc co nám dělali cenovou kalkulaci, to nám dělali různé firmy z Prahy a to mezi každou firmou na tom danném krbu byl rozdíl maximálně 10 tisíc!Obložení tedy žula!Nechce se nám dávat do toho taky takový prachy takže vybere asi něco přes těch 100 - 110 , uvidíme co ještě seženeme petris • 17. duben 2008 v 09:28 tak se omlouvám obložení je z vápence, dala jsem si ten krb dokonce do alba tak se jukněte, je to ta Inca ivisek • 17. duben 2008 v 09:50 Holky tak jste mne uklidnili, my mame navrh ne zulovej, ale obezdenej z cihel a komin se ke stropu postupne zuzuje, no proste muj sen, ale meho muzicka vcera malem kleplo, kdyz videl tu kalkulaci. spaagetka • 17. duben 2008 v 09:58 Čauves, máme rozpočet na krb s výměníkem(buď to bude Blažek nebo něco francouzskýho, ale zapomněla jsem tu značku - cena je +- stejná) na 65 tis. ale ze známosti, jinak by byl taky kolem 100 tis opica • 17. duben 2008 v 10:45 ahojte kocky, cena 100k je uplne super. nas vysiel krb asi 110 SKK a zas nie vsetko lacne je dobre takze davajte pozor. mozu vam ho postavit aj za lacno,ale daju vam tam ytong a lacne materialy. krb nestaviate na rok-dva,ale zvycajne sa uz vobec nemeni, takze radsej treba zainvestovat do dobrej firmy, kde vedia aj normalne kalulovat. urcite zistite, ci vam daju prieduchy podla vykonu vlozky, aby vam potom nezacala praskat obstavba a tak drzim palce a verte,ze aj mna pri prvej cenovej kalkulacii skoro vystrelo kacka.va • 17. duben 2008 v 10:57 Myslím, že krb okolo 100 tis. je normálka. Nám vycházel žulový nebo pískovcový nebo co to bylo okolo 80-90, ale to jsme nechtěli, takže jsme se taky nakonec dostali na cca 100 godi1 • 17. duben 2008 v 11:06 my mame podstavec piskovec a desku zulu - mrkni do naseho alba
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, nemáte některá šikovnýho krbaře, nejlépe okres Blansko, Brno, kterej by nám fuškou postavil krb ;-) ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych Vás poprosit o doporučení firmy nebo topenáře na zapojení teplovodní krbové vložky a kolik Vás to stálo. Práce + komponenty.Pozor nemyslím obestavbu.Předem mnohokrát děkuji. :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?