Ktery způsob vytapění je nejlepší pro nás dům?

Profilova fotka
Prosim o radu. Bohuzel nam momentalne nevychazi Zelena usporam, musime proto delat nejake zmeny co se vytapeni tyce, abycom se dostali aspon do B1. Projektant nam dal na vyber dve verze. 1. Fotovoltaickou elektrarnu, aktivni rekuperaci a elektricke podlahove vytapeni 2. Tepelne cerpadlo vzduch voda, rekuperaci pasivni s protiproudovym vymenikem, teplovodni podlahove vytapeni + radiator Ktere z techto reseni by bylo lepsi? Jedna se o dvoupodlazni dum, 225m2 Predem dekuji za rady :-)
Odpovědět
Za prvé by bylo fajn vědět kolik které řešení stojí. To je podle mě klíčový parametr. A jako druhý bych si zvolil systém, kde je co nejméně věcí, co se můžou porouchat, abych omezil budoucí údržbu a výdaje. A případně jako třetí pomocné kriterium, kolik co zabere místa.
Odpovědět
okrem toho co uz pisal atilius sa mi tie navrhy projektanta zdaju nejak prehnane nakombinovane. urcite je otazka co od toho ocakavate, ale kombinovat fotovoltaicku elektraren s aktivnou rekuperaciou a elektrickym podlahovym vytapenim...????? trosku mi to hlava nebere...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?