Malé děti a krb, jak zabezpečit?

Stavíme domeček a v obývacím pokoji plánujeme krb. Ale taky máme malé miminko a v budoucnu bude určitě další. Chci se zeptat, zda nějakým způsobem zabezpečujete krb před malými dětmi..
Odpovědět
Právě jsem začala topit v krbu a také jsem nad tím přemýšlela, jak ho až budou děti zajistit. Říkala jsem si že bych nechala udělat nějakou kovanou zábranu/ohrádku na postavení kolem krbu. Něco jsem našla zde: http://www.topenilevne.cz/hs-flamingo... , ale jelikož mám krb rohový, budu to potřebovat větší. Myslím, že dnes se dá zhotovit už skoro vše.. :-)
Odpovědět
@lumaci Napadlo mně to až teď a začalo mně to docela děsit. Máme totiž kolem krbu docela málo prostoru, takže nevím, kolik by taková ohrádka zabírala...ach jo
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem to nejdříve řešila a chtěla nechat udělat kolem krbových kamen kovanou ohrádku. Nakonec jsem to řešit přestala a naučila holky, aby se pohybovaly kolem kamen ve velké vzdálenosti. Nikdy se jim nic nestalo, jen ta počáteční hrůza a učení.
Odpovědět
@petcep My na děti měli velkou osmidílnou ohradu. Když už víc stály a stejně by v ohrádce nebyly, tak jsme jí kus použili jako ochranu kolem tv a druhou část právě těsně kolem krbu. Kolem něj nezabírala vlastně vůbec místo. Sice se může dětem tisíckrát vysvětlovat, že se blízko k ohni nesmí. O to mi tak nešlo. Ale spíš, že pak kolem krbu běhaly, stačí vteřina a měly by o něj rozraženou hlavu. Když se topilo, většinou večer, tak jsme ohrádku dali trochu stranou, aby se u toho neupekla :-)) a když se topilo, byli jsme stejně ve stejný místnosti, takže jsme děťátka uhlídali.
Odpovědět
Děkuji za odpovědi! Budu muset vymyslet nějakou hodně úspornou věc, jelikož kolem toho krbu máme opravdu málo místa. Kdyby se dalo něco připevnit jen na ty dvířka, hmmm. Musím zjistit, jaké jsou možnosti
Odpovědět
Profilova fotka
Udělal jsem si dřevěnou ohrádku. Krb jsme měli rohový (a opět máme :-) ) a ohrádka vyšla bez práce na cca 800,- Kč z kvalitních "prkýnek" od truhláře (sraženy hrany, hoblované). Malá byla úžasná a kolem krbu se stejně nemotala, ale občas přišla návštěva a při hraní... Já bych se jen na domluvu nespoléhal ;-).
Odpovědět
@petcep my máme kolem krbu klasickou dřevěnou ohradu, máme ji tam už 3 sezóny a tu příští ještě určitě mít budeme. Máme obývák taky malý a úzký, ale tu ohradu jsme tam dali, bála bych se ji tam nedat, děcka jsou jak divočáci a lítají okolo a i kdybych jim milionkrát řekla nesahat, stejně by na to padli. Teď už netopíme tak jsem ohrádku složila a dala do sklepa
Odpovědět
http://www.modrastrecha.cz/forum/tope...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?