Máte doma podlahové topení a jste s ním spokojení? Proč?

Prosím aby nepsali ti, kteří ho doma nemají. Děkuji
Odpovědět
vím že odpovídám špatně protože otázka zní jinak - podlahové topení máme v kombinaci s otopnými tělesy v ložnici a dětských pokojích. S podlahovým topením jsme spokojení a hlavně dnes bych ho dal úplně všude. Protože rozdíl teplot podlah je znát a teplá podlaha je příjemná. takže za mne doporučení - určitě ano. Jednu nevýhodu to má, nemůžete dát jakoukoliv krytinu - mne by se líbila dřevěná podlaha ale ta není pro podlahové topení vhodná protože je to izolant. Takže jedinou nevýhodu vidím v omezeném výběru podlahových krytin
Odpovědět
my bydlíme rok a půl, máme ho všude, jsme rádi, třeba kamarádka má v přízemí a v patře ne a je to znát. Dala bych jedině všude. Jiná kamarádka má dřevěné podlahy, mají nějaké extra drahé a vhodné na podlahové topení.... My máme plovoučky :-)
Odpovědět
máme.... je to rovnoměrné příjemné teplo ;-)
Odpovědět
máme v kombinaci s tělesy , je to super, ale záleží na topném systému, my topíme pevnými palivy takže pokud by jsme něměli radiátory, tak bysme ještě tak 4 hodiny po zatopení zmrzali, ale když se to rozehřeje, tak je to paráda !!! a s plynem nebo elktro to musí být žúžo, pokud to pořád temperuje a podlaha nevychladne. My máme jen v přízemí.Nahoře máme podlahu teplou, navíc více kusových koberců, u postele, děti v pokojíčkách atak.
Odpovědět
máme ji všude a jsme max. spokojení. Teplo od nohou je určitě mnohem příjemnější než studená podlaha. O dlažbě v koupelnách ani nemluvim :-).......Určitě je i lepší, že nemáme nikde radiátory, které se mi nelíbí a nezabíraji místo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme dělali rekonstrukci a chtěli jsme zachovat dřevěné podlahy v pokojích, takže tam máme radiátory. V koupelně na WC se dělaly komplet nové podlahy, kde máme podlahové topení. Teď lituji, že jsme si ho nedali všude.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme. Podlahová kritina, pod kterou je podlahovka, je marmoleum a dlažba. Nepociťuji rozdíl. Podlahové topení mohu všema deseti doporučit. Jsme s ním velmi spokojení.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme a jsme spokojeni. Řekla bych, že i méně protopíme, ale to ukáže až čas.......máme jej asi 3 měsíce. Topí to rovnoměrně a radiátory jsem velmi ráda oželela.....zabírají jen místo a jsou to lapače prachu :).
Odpovědět
Máme v kombinaci s radiátory. Bohužel... :-( Dneska bychom si ho dali všude. Lépe by se nám regulovala teplota, takhle máme už všude horko, jenom v místnosti, kde je podlahovka to chvíli trvá a pak až je zase všude zima, tak podlahovka začne teprve hřát. Takže pokud podlahové topení, tak jedině všude. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
S podlahovým topením žiju od svých 13 let, takže skoro 20 let :-) Už můj táta ho při rekonstrukci starého domku použil a celá rodina tím byla nadšená. My jsme do našeho nového domku dali také jen podlahové topení, teplovodné v kombinaci s tepelným čerpadlem a nemůžeme si to vynachválit. TČ má venkovní čidlo a hlídá si průměrnou denní teplotu a podle toho topí, takže se nám ještě ani jednou nestalo, že by byla doma zima. Jak začala venku teplota klesat, tak TČ pomalu začalo přitápět, takže když teď teploty spadly hodně dolů, tak podlahovka dávno jede a je teplo. A nemusíme se naprosto o nic starat, žádné přitápění kamny, žádné otáčení termostatu u radiátorů nebo otopných žebříků, nic. Máme ho komplet všude. Žádné radiátory - já je nesnáším - suchý vzduch, prach v tělesech, navíc to částečně ubírá prostor a hyzdí v pokojích.
Odpovědět
my máme všude podlahové topení, nemůžeme si ho vynachvalit, příjemné teploučko od nožišek, můžu si vklidu sednout na zem a vím že neprochladnu,máme ho napojené na plyn s kondenzačním kotlem. neměnili by jsme. ;-) radiatory jsme nechtěli, jsou přidané v některých koupelnách, ale to na usušení ručníků, ale ani je nazapínáme, je to zbytečné. radiatory jsme nechtěli, podle mně zabírají zbytečně místo a nemůže se dát třeba nábytek tak kde by se hodil (proto jsme dávali i posuvný dveře do zdi). v minulým domě jsme měli radiátory, to jsme dům rekonstruovali a v zime jsme nosili papučky jelikož je chladno od nožiček i když jsme měli doma teplo 26C, a u podlahovky tohle nehrozí.
Odpovědět
Profilova fotka
V přízemí máme podlahovku všude krom komory a je to paráda. V patře měla být dle projektu jen v koupelně, ale nějak na to dělníci asi zapomněli a udělali podlahu moc vysokou, už tam nešla dát... :-| Štve nás, že jsme je to tenkrát nenechali vykopat, protože podlaha je tam fakt studená :-( kdybychom stavěli znovu, určitě bych nechala podlahovku dát všude, je to opravdu příjemné :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Také jsme měli všude podlahové topení a doporučuji. Byli jsme maximálně spokojení. Radiátory bych nikdy nechtěla. Jak již bylo zmíněno, dát i v patře. Je to hodně znát ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme v domě 4 roky, jsme maximálně spokojeni,nic jiného bych si ani nedala mít se rozhodovat opět...Radiátory mi stačily v jednom z minulých bydlení... Spokojenost hlavně pro rovnoměrné rozložení tepla,pocitový druh tepla zcela odlišný právě třeba od radiátorů.
Odpovědět
Plánujeme podlahovku v celém RD, mohu se zeptat, jaké k ní máte kotle? Budeme mít plynový kondenzační, ale ještě si nejsme jisti, jaký :-) Chtěla bych regulaci teplot v jednotlivých místnostech zvlášť. Děkuji :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?