Máte zkušenosti se systémem ThermBoil na ohřev vody?

Jedná se o inovativní ohřívač vody, založený na principu termodynamiky s využitím jak solární energie, tak i energie z okolního prostředí. Pokud někdo máte zkušenost a máte ho doma tak sem s tím. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Instalace začaly teprve před pár měsíci, proto je i instalací relativně málo. Zde v jednotlivých vláknech už ale zmínky a dotazy k tomuto systému máme, bude tedy dobré dotazy a zkušenosti směrovat a sem.
Odpovědět
Profilova fotka
Přestože je na webu je hodně informací běžně dostupných, přidávám další odkaz na článek o tomto termodynamickém systému a jeho funkci pro ty co se s ním ještě nesetkali.. ekobydleni - /energie/termodynamicke-panely-levne-vytapeni-i-ohrev-vody-pro-vas-dum Můžete projít i stránky výrobce či dodavatelů u nás i ve světě a porovnat třeba rozsah poskytovaných informací. To, že si o něčem novém přečtete ještě neznamená, že si termodynamický systém musíte pořídit. Je na každém, zda upřednostní úsporný solární systém, ohřev vody tepelným čerpadlem s možností ohřevu za každého počasí, nebo se rozhodne pro kombinaci obou systémů ve formě systému termodynamického - využívajícího výhod obou dřívějších systémů. Ty přece nepopírá ale spojuje. Nechť si každý sám řekne zda tato kombinace přinese větší výkon nebo jiné výhody, nebo ne. Asi stejně jako výrobce si myslím, že pokud už z principu spojením obou systémů výkon bude jen nepatrně vyšší než u běžně rozšířeného solárního systému, instalace bude jednodušší, kvalita díky použité nerezové nádobě větší a cena bude stejná, není potřeba obtížně určovat přesný výkon. Na ten má totiž vliv tolik veličin, že nebudou asi dvě instalace se stejnými hodnotami. Termodynamický systém si stejně pořizují jen ti lidé, kteří ho chtějí a ne ti co ho zpochybňují.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro každého je asi výhodné a ze zkušenosti i rozhodující vidět systém v akci naživo. To je možné nejenom v Jablonci nad Nisou v Mlýnské ulici, ale i dalších pobočkách po republice, na Slovensku a nově i v Polsku. Samozřejmě že vás rádi seznámíme se vším co budete potřebovat. Pobočky stále rozšiřujeme a proto bude asi vhodné do interní pošty nebo mailu napsat odkud jste a termín návštěvy, od nás dostanete kontakt na nejbližšího partnera a další informace. Druhou možností k seznámení jsou vybrané výstavy po celé republice, nejdříve teď na Slovensku. V této oblasti si uvědomuji, že máme rezervy na webu a pokusíme se lépe o těchto akcích informovat. Poptávány jsou i kontakty na stávající zákazníky. Tam samozřejmě nemůžeme dát kontakty veřejně k dispozici, snažíme se chránit jejich soukromí a je na nich zda se do nějaké diskuze zapojí. V případě vážného zájmu o instalaci se můžeme pokusit takovou schůzku zprostředkovat, nemůžeme k ní však nikoho nutit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
ThermBoil na ohřev vody? Zaujimalo by ma či tuto technológiu montujete aj na Slovensku. Tiež by ma zaujimala cena,nikde ju totiž neviem najsť. Kontakt na mňa wagnerovad@gmail.com
Odpovědět
@kaja1960 Ohřev TUV pro běžnou rodinu 4 lidí vychází při dnešních cenách na cca 10tKč/rok. Teoreticky můžete ušetřit kolem 8tKč/rok. Na internetu lze najít ceny včetně instalace třeba zde:https://www.setrice.eu/Termodynamicky-system-Thermoboil-E-200l-vcetne-montaze-d689.htm Pokud vím, tak navíc se na tyto systémy nevztahují dotace. Takže si odhadněte jaká může být životnost a podle toho vychází, zda je to ekonomické. Nevěřím v životnost přesahující 10 let. Vzhledem k malému počtu instalací se taky se může stát, že v případě poruchy nesešenete náhradní díly a firma taky nemusí existivat. Srovnejte si to s jinými systémy TČ. Klasický bojler s TČ vychází kolem 40tKč. Za podobnou cenu si můžete pořídít kompletní TČ pro topení, chlazení a ohřev TUV.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?