Možnosti vytápění

Profilova fotka
Ahoj všem. V projektu máme jako vytápění TČ vzduch-voda, poslední dobou ale hodně přemýšlíme, jestli pro nás nebude lepší nějaký jiný způsob vytápění. Hodně mi vadí hluk venkovní jednotky. TČ by bylo natočené směrem k sousedovi a i když nám to přes hlukovou studii prošlo, tak stejně nevěřím tomu, že by to u nich na zahradě nedělalo otravné zvuky. Ve vedlejší ulici TČ mají a ten hluk je fakt dost nepříjemný když okolo procházíme a neumím si to představit třeba večer... TZ máme vypočtené na 4,99 kW. Je třeba možné dát vytápění elektrikou a k tomu třeba nějakou lepší klimu? Prošlo by to přes úřad? Topení bude všude podlahové a v létě bychom tím chtěli chladit. Na TČ země-voda máme malý pozemek. Plyn nemáme v dosahu. Krb ani komín nechceme. Existuje třeba ještě nějaký způsob vytápění, který byste doporučili?
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě je varianta hloubkového vrtu, který vyžaduje jen možnost vjezdu vrtné soupravy na pozemek. Jinak já bych se toho TČ vzduch voda nebál. V případě potřeby se dá dodatečně řešit dokoupením protihlukového krytu. http://www.stavoklima.cz/protihlukove...
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda Děkuji za tip, ten protihlukový kryt nevypadá vůbec špatně. 😉 Vrt do země by se nám nevyplatil, ten jsme zavrhli hned na začátku. Díky moc.
Odpovědět
Topeni elektrinou + klima projde, viz me dva komentare v nedavne diskuzi http://www.modrastrecha.cz/forum/tope...
Odpovědět
Profilova fotka
@roxolanka asi před rokem jsem je poptával. Ceny se mohly změnit, ale pro info: velikost Beta S 1030 x 1225 x 430 mm – 28.000 Kč velikost Beta SU 1030 x 1225 x 430 mm – 32.775 Kč Uvedené ceny jsou bez DPH, bez dopravy a případné montáže. Takže nic levného to taky není. Ale pokud řešíte hluk, tak klimatizace není řešení. Ta hlučí taky.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda Jé, moc děkuju. Jde mi právě hlavně o ten hluk venku. A ta klima je tedy taky venku hodně slyšet? S cenou toho krytu už se za chvíli budeme blížit tomu země-voda Vrt 😆 To je hrozný, my snad nic nevybereme a uděláme si doma ohniště... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kopca89 Děkuji, určitě to pročtu :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?