Možnosti vytápění RD

Zdravím všechny stavebníky i nestavebníky :) Přidávám se k mnohým dotazům, co volí primární zdroj vytápění v nízkoenergetickém RD. Plánujeme výstavbu dvojpodlažního RD se sedlovou střechou s cca 200 m2 v blízkosti Brna (vstup z jihovýchodu, terasa na severozápad) - přízemí 117m2 (z toho 24 m2 nevytápěná garáž) + podkroví 85m2. Krbová vložka v obýváku. Obvodové nosné zdivo voleno z keramických tvárnic POROTHERM tl. 300 mm + 200 mm minerální tepelná izolace, okna s trojskly (U = 0,6 W/m2K). Tepelná ztráta domu cca 5kW. Plynová přípojka na pozemek není přivedena, resp. je přes cestu. Plánujeme využití i aktivní rekuperace, chtěli bychom využít dotaci Nová zelená úsporám. Poradíte, jaký zdroj vytápění byste v tomto případě zvolili? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, chcete dům a čerpat dotace. Tak tu nehledejte rozumy a nechte si to spočítat. Jinak to ´´ U´´ u oken znamená co? Uw nebo Ug? Vl.
Odpovědět
Pokud trváte na aktivní rekuperaci a k tomu máte ještě krb, tak si troufnu i bez výpočtu (který neumím) odhadnout, že s největší pravděpodobností nebude problém, abyste splnili primární obnovitelnou energii. Takže bych už volila jen nějaký jednoduchý a investičně levný způsob vytápění, například elektrické stropní panely, elektrické podlahové rohože nebo klidně i přímotopy, to už je na vašem uvážení. Čistě jen na dotopení v dobách, kdy nechcete zatápět v krbu a rekuperace už to neutáhne. Primární zdroj vytápění by v tom případě byla ta rekuperace. Nicméně rozhodně je potřeba mít někoho, kdo vám to spočítá. Těch parametrů, které je potřeba splnit, je tam víc.
Odpovědět
@kossakowski1980 Jedná se o Uw.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?