Nacenění topení - je to adekvatní cena?

Profilova fotka
Obdrzeli jsme nabidku od topenare za rekonstrukci topeni ve starsim RD cca 120m2 obytna plocha (podsklepeny, plastova okna 6komorova s 3skly, zatim nezatepleny, obvodove zdi cca 40cm). Stavajici topeni (plynovy kotel+litinove radiatory) s bojlerem na TUV ma nahradit kondenzacni kotel Brotje se vstavanym 60l zasobnikem na vodu a radiatory + vybudovani odtahu spalin. Je to nase jedina nabidka a nemame s cim srovnavat, proto prosim zkusene lidi tady o pomoc. Vubec nemame predstavu, kolik to ma stat, jestli je to dobra cena, nebo ne. Pripadne jestli neco ve vypisu chybi, nebo naopak, je navic a nema to tam byt-je to zbytecne. Osobne mi tam chybi presny typ toho kotle. V prilohe jsou uvedene ceny na material BEZ DPH. Dekuji za pomoc!
Odpovědět
Profilova fotka
já bych řekl ze tech matek tam ma moc. Mělo by mu jich stacit 15ks.
Odpovědět
Matek není moc, na radiátor máš 2matky a cena je dobrá 😉dělám v oboru, záleží jak je to taky složitý a tak, nevím přesně jak to tam máte ale cena si myslím dobra
Odpovědět
nech si udělat ještě nějaké nabídky a pak porovnávej. To je nejjednodušší. takhle těžko říci, nevíme, jaké jsou tepelné ztráty objektu.
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova Bohuzel na srovnani nemame cas. Potrebujeme topeni udelat v lednu (v unoru rodim a s mimcem v baraku prace nechceme). Jediny topenar v okoli, ktrey ma na leden volno, je prave tenhle. O tepelnych ztratach nic nevime, prijeli dva, zmerili izby laserem a udelali nabidku. Ani typ oken je nezajimal. Jak se ta ztrata vlastne vypocitava?
Odpovědět
tepelné ztráty objektu počítá projektant topenář. Máte snad aspon dokumentaci, ne? Jestli ano, tak potom jedině sednout a porovnávat, co je na výkrese a co v rozpočtu. Ale součástí dokumentace by měl být i rozpočet.
Odpovědět
Profilova fotka
@sunny1sis v tom případě nechapu smysl dotazu. a/čas nemate b/mate jednu nabidku c/asi mu neverite d/nemate cas na vyberove rizeni (poptávky od vice instalateru) e/on je jedinej kdo ma na vas cas podle vašeho terminu zvlastni... Osobne bych nevahal ani minutu, pokud to potrebujete, nemate cas a ani tomu nerozumíte.... Protoze pokud mu to potvrdite pozde, tak se muze stat, ze topeni mit nebudte vůbec, ale zase na druhou stranu usetrite:-)
Odpovědět
@sunny1sis taky moc ten dotaz nechápu. viz příspěvěk od ozzy77. Kdyby mi topenář slíbil, že mi udělá za měsíc topení, tak ho beru všemi deseti, i kdybych měl dát o nějaké tisíce víc, protože ti jsou nedostatkové zboží. Jedině, že by měl opravdu nějakou pochybnou reputaci, pak bych se rozmýšlel. Otázka jestli to opravdu potřebujete nebo jen chcete. Jestli vám stojí za to možná rizika - možné vícenáklady za to, že to budete mít hned, nestihnutí termínu dokončení (neměl jsem moc řemeslníků na baráku, kterí by termín dodrželi a zkušenosti s topenářem byly úplně ty nejhorší, co se týče termínů),nedoladěný topný systém,... Osobně bych vám po mých zkušenostech řekl, že jestli chcete mít za měsíc hotové topení, tak jste naivní. Navíc bych měl hodně velkej strach, aby se nepotvrdilo přísloví "práce kvapná, málo platná". Topení bych zrovna vůbec nepodceňoval. Mám známou, která má v nedávno zrekonstruovaném domě problémy s topením a teď na zimu je to opravdu nepříjemná záležitost.
Odpovědět
@sunny1sis Nespíš se budete muset rozhodnout mezi dvěma alternativama. 1. necháte si to udělat od tohoto člověka za tuto cenu s rizikem, že topení nebude dobře fungovat, protože nejsou zohledněny tepelné ztráty domu.....a tím pádem vyhodíte 140tisíc. Ale bude to včas a je i nějaká šance, že to bude OK. 2. Nebo si zjistíte vše, co je potřeba k tomu, abyste měli udělané topení dobře s odpovídajícím kotlem, výkonem radiátorů.....ale bude to později. Mimčo je jistě velká motivace, ale jestli máte otopný systém špatně spočítaný (a to nejspíš ano, když nevíte ani tepelné ztráty domu), tak buď zaplatíte zbytečně moc za předimenzovaný systém, nebo budete i s mimčem mrznout. Taky nemáte uvedený výkon kotle....musíte počítat s tím, že 60l zásobník je celkem malý a část teplé vody budete muset dodat průtokově-a to chce zvýšené nároky na výkon.....nebo na čas, než se voda dohřeje.
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova Nemame zatim vubec nic. Proste prijel, zmeril mistnosti, rekl, ze za tyden v lednu topeni udela, neni problem a odesel. Poslal tuhle nabidku. @ozzy77 @radim83 Tu nejde o to, ze mu neverime, ale o to, ze se tomu vubec nerozumime a i kdyby napsal pul milionu, nemame to jak s cim srovnat. Proto se ptam tady. Topeni mame funkcne, jen je stare. Platime mesicne 4100kc jenom za plyn, takze ho potrebujeme vymenit za uspornejsi variantu cim drive, tim lepe. Proto ten sibenicny termin, ze nechceme protopit tolik penez dalsi zimu. Po narozeni miminka by se to muselo odlozit minimalne na dalsi rok. Jako kdyby jste tu napsali, ze je to cena tech 180000kc s DPH hodne moc, tak hledame topenare i ze sirsiho okoli. Recenze od znamych nemame, jenom topenarove stranky. @bamak Taky proto se tu ptam, abych zjistila, co potrebuju od topenare vysondovat za informace. Vubec nevime, podle ceho to odhadl, jestli to jeste ma v planu nejako doladit. krom topeni nam ma delat jeste i rozvody vody a odpadu na novou koupelnu a kuchyn, ale zatim k tomu nabidky nezaslal a porad tvrdi, ze to v ledu urcite do tydne zvladneme. Po techle pracich mame naplanovanou podlahu (minuly tyden byli vymenena okna). Nedovedu si predstavit, ze bude rozbitej barak s malym ditetem a bydlet dalsi sezonu bez koupelny, kuchyne, noveho topeni....snad jsem situaci dost objasnila.
Odpovědět
k ceně se vyjadřovat nebudu, jenom dotaz k tomu co bylo napsáno v úvodu...zatím nezatepleno..takže se chystáte zateplovat? v tom případě zateplit a pak řešit topení, jelikož potom bude potřeba úplně jiné dimenzování apod. a jinak pokud to je to náhrada stávajícího, tak se mrknul na to co je instalováno (kotel, tělesa...), přeměřil místnosti, zeptal se jestli co do tepelného výkonu bylo stávající řešení ok a navrhnul něco obdobného co je instalováno
Odpovědět
Profilova fotka
@sunny1sis pokud vam jde o usporu za plyn je nutne snizit v prvni rade tepelne ztraty - tj zateplit. Vymenou topeni usetrite max. Par procent rozdilu v ucinnosti stareho a noveho kotle. V zateplenem dome muzete klidne pouzivat stare topeni dalsich nekolik let. A setrit budete nesrovnatelne vice. Jde o to kolik tepla musite vyrobit, ne jak jej vyrobite. Zejmena pokud zustavate u stejneho primarniho zdroje energie (plyn) Tech 180t investujte do zatepleni fasady.
Odpovědět
Profilova fotka
@sunny1sis je to patrovy nebo prizemni dum? Krom fasady je pomerne dulezite i zateplit strop a pokud chcete prekopat podlahy tak by to chtelo izolaci i tam.
Odpovědět
Článek se načítá
@sunny1sis Já chápu tvoje "zoufalství", taky mám děti, taky bych s nimi nechtěla být na staveništi....ale to němění nic na moji odpovědi. Buď počkáte, zjistíte si informace a uděláte to pořádně, postupně, tak aby to mělo logiku, nebo nepočkáte a zaplatíte naddimenzované topení a na plynu stejně neušetříte.
Odpovědět
Pokud se chystáte dům zateplovat, začněte tím. A topení až pak. A zejména bych si pak skutečně nechala udělat návrh od projektanta. zaplatíte sice něco navíc, ale v konečném důsledku i mín. Je nesmysl dělat topení, když to pak zateplíte.
Odpovědět
Profilova fotka
Barak je podsklepeny, bydlime na jednom podlazi, ale z jedne strany je jakoby prizemni a z druje patrovy. Podkrovi je nekolikavrstvove, nekde zabetonovane a nekde cihly. Presne slozeni nevime. Zatepleni bude az nekdy hoodne v budoucnu, Vyslo by mnohem draz, nez tech 180 000kc..Jako nechce se nam verit, ze by novy kotel neusetril penize na plyne oproti stavajicimu cca 25let staremu kotlu, kde nam uz pan udrzbar rok co rok vyhrozuje "odchodem do vecnych lovist". @s0t0 instalovane jsou nekde litinove radiaroy (jeden ani netopi, je rezavej nebo aspon tak vypada), nekde takove plechove s pruduchy. Vse stare. TUV je na hodne starej bojler, zere jak prase, tepla voda privedena jenom do sprchoveho kouta. Proto je pry vyhodnejsi dat vse nove, uspornejsi a natahat teplou vodu vsude. Proto se resi topeni a ne zatepleni, na oboji financne nedosahneme. Lidi, my vime, ze by bylo idealni nejdriv zateplit a az pak resit topeni, ale proste finance nepusti a koupelnu a kuchyn clovek potrebuje nejlip s teplou vodou, ze? Doted myjeme nadobi s vodou ohratou v konvici. Takze pro nas topeni s vodou fakt prioria. Bydlme od 2012, setrime z jednoho platu (ja doma s ditetem), jde to ztezka. Topenar rikal, ze to neni problem zateplit pozdeji, ze proste bude kotel spinat min, kdyz nebude potreba tolik topit. Kazdopadne dekuji za rady, ono jak se clovek nevyzna, kazdy nazor pomuze a aspon vime, na co se ptat.
Odpovědět
Profilova fotka
no dobře, ale pak nechápu, proč to řešíte právě teď v půlce zimy ???? tak na jaře bude mimčo a topení se může udělat během roku až bude teplo. nemyslím si, že by byl problém se třeba na týden odstěhovat pryč k rodičům s děckem, aby to bylo provedeno kvalitně a určitě bych nedělal topení takto na rychlo v lednu, když nevím jaký to bude mít výsledek
Odpovědět
Profilova fotka
@hbboy Mimco prave bude kazdou chvili, chteli sme to stihnout jeste pred porodem, ale uz se citim docela vyrizena, tak jsme se rozhodli dat na rady tady a pockat az po porodu. Dle doporuceni jsme kontaktovali i jineho topenare (ktery jeste v prosinci tvrdil, ze nema cas az do leta a pri oznameni, ze jiz mame jednu nabidku zazracne cas ma a dojede pozitri), jestli nam udela nabidku. Takze bude vice casu na premysleni. Tento slibuje, ze nam udela vice variant, at mame na vyber. K rodicum neprichazi do uvahy, bydleji cez 500km daleko, to jiste chapete, ze s malym miminkem neni realna cesta. Spise uvazujeme nad hotelem na ten cas. Kazdopadne pozitivni je to, ze budeme moci uz porovnavat dve ruzne nabidky a snad vybereme tu spravnou pro nas.
Odpovědět
Profilova fotka
Super, určite nespechat a nechat topení na později až se nebude topit. To byste také mohli mít zimu při nějakem problémů. Na týden se někam odstehovat se dá vždy. Díky za zprávu
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak než hotel tak bych raději řešil 10 dní s mimcem u rodičů. Dojedete 500 km náklady na cestu 2000 Kč a oni budou celý nadšení. Mějte se -)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?