Natápění bojleru, na kolik stupňů?

Měla bych jednu otázku, na kolik stupňů natápíte bojlery ? My máme 200 lt, kombinovaný s možností natápění kotlem, máme nastavenou teplotu 55 st, a teď mi bylo řečeno, že je lépe natápět min. na 65, aby se netvořila legionella.
Odpovědět
Profilova fotka
máme ho nastavený na "E" takže 60st a vyhovujenám to, co je legionella netuším =-)
Odpovědět
@petrsv1000 Tak to buď rád. :-D @mirca36 četla jsem, že ideální teplota pro množení legionelly je 30-50 st. C. Nejhorší je sprchování, tam hrozí vdechnutí bakterie. Tak asi teplota vody v bojleru kolem 60 st. by byla OK.
Odpovědět
@aneri53 Sprchování u nás vede, takže asi aspoň na těch 60 budu muset nastavit. A to dokonce jednou za měsíc je dobré to prohnat 80 stupni, tak nevím, jestli nemám topenáře hypochondra :-) Jsme teď momentálně na bojler jenom 2, tak se mi moc nechce natápět víc, než jsme schopni spotřebovat.....no budu to muset nějak vymyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
Legionela se netvoří v bojleru, ale ve výstupech, tzn. bateriích, takže i když byste nahřívali vodu na více stupňů, tak z baterie asi tak horká voda neteče. Máme bojler nahřívaný na 55 st., ale máme i program na legionelu, tzn. že to jednou za čas nahřeje na 70. Pro snížení rizika stačí občas nahřát bojler na 70 a více stupňů, otevřít všechy kohoutky a takto horkou vodou vše propláchnout, tzn, že nestačí jen nahřát bojler, ale důležitý je ten výplach. Horší je to v okruzích s cirkulací.
Odpovědět
Profilova fotka
Bože, žiju s bojlerem 45 let, včetně hotelů a jiných zařízení, ale takhle uvažovat by mě vůbec nenapadlo. Dámy nepřehánějte, snídat SAVO není opravdu nutné
Odpovědět
Profilova fotka
@honzajs Moje řeč, dáme si všichni v Ikee koně a bude dobře. :-)
Odpovědět
@yess99 Takhle by se to asi mělo dělat. Ale přiznávám, že to také moc nedodržujeme. Ale zatím žijem :-D :-D
Odpovědět
Taky jsme měli ve starém bytě nějaký čas bojler a nic jsem neřešila, ale to byla voda z řádu, teď máme studniční bez jakékoliv chemické úpravy, sava apod. takže váhám, jestli to nějak čas od času ohlídat.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 tak toto slyším poprvé :-D a za těch 30 let ještě na mě zatím žádnej bacil neskočil :-D je pravda, že doma jsme měli 200l boiler na 75 - 80st....
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Tři roky ,55°C zatím žádný problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirca36 Přečtěte si http://www.szu.cz/uploads/documents/c... V létě mám teploty do 40°C, v zimě do 60°C pro možnost dotočit si horkou do vany. Riziko legionely i řady dalších chorob řeším především podporou imunitního systému dle známého vtipu čistota půl zdraví, špína celé :-) https://www.novinky.cz/veda-skoly/473... Prostě to s desinfekcemi nepřehánět a každé ráno si raději skočit do bazénu zaplavat.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
kazdy vecer par panaku slivovice a legionela se muzu jit vycpat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@josef_vavra 5 let starej příspěvek, paní už tu ani není.... včera tam někdo přidal urážlivej příspěk, ten byl smazán, tak proto to vyběhlo nahoru...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?