Nedělat krb a komín - kolaudace

Dobrý den, jako hlavní zdroj vytápění mám v RD plynový kondenzační kotel. V plánu bylo udělat ještě jeden venkovní komín pro krbovou vložku. Kdybych nakonec nedával krbovou vložku a nedělal komín, bude problém s kolaudací? V PENB se s krbem počítá. Jednou bych krb udělal, ale až budou děti starší. Díky.
Odpovědět
Pokud bude úředník při kontrolní prohlídce pečlivý, tak problém bude...
Odpovědět
@mrquestion správně by jsi měl ke kolaudaci doložit revizi krbu i komínu. Aspoň u nás to tak chtěli.
Odpovědět
Profilova fotka
My zřizujeme komín a krbová kamna taky pouze kvůli PENB, nemáme v plánu s nimi topit, snad jen v nouzi, kdyby nešla v zimě elektřina. Ale kvuli kolaudaci raději uděláme. I tak doufáme, ze kolaudace kvuli covidu bude pouze od stolu.
Odpovědět
Profilova fotka
@mrquestion Pokud to bude v projektu tak to musí být při kolaudaci sprovoznene a měla by být plátna revize komínu. Po nás to také chtějí ale upřímně když už s tím počítáte tak si to celé udělejte hned ať máte od toho klid a nemusíte se k tomu vracet, my to tak taky máme a bereme to jako zálohu ale když tu vidím ty diskuze ohledně spotřeby elektřiny tak si v tom budeme rádi topit.
Odpovědět
Přesně. Úředníci jdou po revizích jako slepice po flusu. V podstatě je nic jiného ani moc nezajímá.
Odpovědět
@l_sekanina Protoze to zajima pojistovnu, pokud se neco stane. V podstate se tim jen kryji.
Odpovědět
@puhelin No kryjí se kdyby se něco stalo, ale s pojišťovnou to nesouvisí. Není ničí povinnost mět pojištěný barák. Já třeba nemám.
Odpovědět
@l_sekanina To sice neni, to je na vas. Ale jde o tu obracenou variantu. Mate dum pojisteny a vyhori. Na stavebnim urade se provede kontrola, jestli to, co horelo, bylo zkolaudovane (provedene podle platne legislativy, podlozene doklady), nebo doplnene bez dohledu. Kdyz nemel revize, pojistovna to proplatit odmitne. Nebo kdyz pozar vaseho domu bez revizi poskodi taky souseduv majetek.
Odpovědět
@l_sekanina Vasi povinnosti je dolozit, ze dokonceny dum je provedeny podle platne legislativy. Jak to chcete dolozit u kominu, elektroinstalace, zdravotechniky? Revize je doklad o tom, ze jste to splnili.
Odpovědět
@puhelin To mě asi nechápete. Jasně, že revize jsou povinné. Pokud nový barák vyhoří třeba kvůli špatné elektroinstalací a zjistí se že nebyla revize, tak má úředník stavebního úřadu průser a pojišťovna v tom vůbec nemusí figurovat.
Odpovědět
@l_sekanina No ale spoustu lidi to donuti dotahnout do konce uz jen kvuli te pojistce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?