Novostavba chaty z Ytongu a nejvhodnější topení - poradíte

Prosím poradí někdo jaké zvolit topení do novostaby chaty z ytongu. Bude zateplena plus palubky. Nechci elektrické ani plynové topení. Budou i krbová kamna, ale něco, co by bylo bez "práce" Díky za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
@johnyjohny Bez práce nejsou koláče :-D to nevím co by si chtěla když ne elkřinu ani plyn, když budete mít kamna. Co třeba kotel na uhlí ? :-D Jinak co máš třeba proti elektrice ?
Odpovědět
Profilova fotka
@johnyjohny ahoj, co podlahove topeni - kabely? cenove velmi priznive na porizeni, jednoducha montaz, velmi dobre se da regulovat. DO novostavby dobre zateplene je to jedno z nevyhodnejsich topeni.
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva a co nahřívá ty kabely ? Přeci elektřina :-D a tu ona nechce.... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-D takže bez práce? když by byla chata malá tak bych tam dal čerpadlo vzduch/vzduch. Když by nevadilo trochu dB. Ale elektřina je ve všem. myslím že by bylo lepší více specifikovat co chceš 8-)
Odpovědět
myslela jsem, že nechci přímotopy nebo holý elektrokotel. Nebráním se čerpadlu.
Odpovědět
A co si tedy pomoci těmi kamny, buďto kamna na dřevo s dlouhou periodou mezi přikládáním (pár krát za den) ovšem ta jsou celkem drahá, (dle typu) nebo odhořívací kamna na hn. případně (mix.) uhlí tam je obsluha 1x denně (dle typu vytápěného objemu) a je to taktéž bez kouře a smradu, nebo prohořívací kamna na koks (nejlépe historická) tam je také minimální obsluha(cca 2x denně, dle typu ) a dlouhá samostatná výhřevnost bez kouře, nebo peletová kamna ovšem tam jste zase vázána jedním palivem peletami.... není to tedy bez obsluhy ale obsluha může být opravdu minimální tzn. nemusíe celý den sedět u kamen když topí a můžete se věnovat i jiným činnostem....
Odpovědět
Tak buď tepelné čerpadlo nebo automatický kotel na peletky nebo na uhlí.
Odpovědět
Profilova fotka
takze solar s bateriemi na vyrobu elektriny k tomu tepelny cerpadlo ....skvela nevratna investice, za kterou by se dalo jezdit na dovolenou x let :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva a nebo tak :-D
Odpovědět
@johnyjohny Taková poctivá akumulační kamna :-p http://firewoodhoardersclub.com/forum...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?