Nový kotel a radiátory do 4 místností, kolik budou stát?

Nevedeli by jste nekdo kolik muze stat celkova rekontsrukce topeni + kotel na ohrev vody? Bude se delat komplet nove vedeni, radiatory, kotel (asi zavesny plynovy, i na ohrev vody) Je to do ctyrech mistnosti. Plocha bytu 80m2. A kdyby jste meli i dobrou zkusenost s nejakou firmou v Praze.
Odpovědět
Zdravím, cena kondenzačního kotle začíná na 50.000,-Kč. Za topné tělesa to bude cca 10.000,-Kč. Termostatické ventily cca 10.000,-Kč. Rozvody v plastu 10.000,-Kč. Plus nějaké další věci jako ventily a další montážní materiál 10.000,-Kč. Práce bude drahá podle toho jaká bude situace a jak rychle to půjde. Připravte si celkem 150.000,-Kč. Bez této částky to bude vše kompromis, kterým utrpí pouze kvalita. Doporučil bych samozřejmě podlahové topení, ale nevím, jestli je to možné. Pokud bude třeba, rád poradím.
Odpovědět
@boibro Ta cena je strasna. Je to cihlovy byt kde byly vafky a karma. A co zavesny kotel, nebo jak se to presne jmenuje. Ten by nebyl levnejsi?
Odpovědět
Profilova fotka
Není cena termostatických ventilů přemrštěná? Jeden ventil přece stojí kolem dvou tří stovek (nedávno jsme je kupovali). A topení bych vedla v mědi než v plastu. podlahové topení v bytě se mi zdá zbytečné, pokud tedy nebydlíte v přízemí, kde máte pod bytem chladný sklep. Oslovte několik firem a nechte si udělat cenovou nabídku.
Odpovědět
Cena je to strašná, ale je to investice. Termostatický ventil detekuje otevřené okno a přestane topit. Znám pár lidí, kteří točí termostatem při větrání, ale nemůžou to naučit žádného dalšího člena rodiny.. :-D Nabídka od více firem je dobrá věc. Je potřeba už jen neporovnávat jablka s hruškami. Levnější kotel určitě bude, ale komín a provoz budou dražší. Měď nebo plast - toť otázka..
Odpovědět
Profilova fotka
Mohu doporučit firmu INTOP Praha s.r.o. Z.Budzin 602171085. Je spolehlivý a pečlivý. My jsme dělali před rokem nové topení v přízemí domku, nový kotel se zásobníkem na teplou vodu, k tomu rozvody studené vody a k¨z části kanalizaci za cenu, jakou uvádí boibro. Jen radiátory jsme nechali ty staré litinové, protože se nám líbí víc než ty nové plechové.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě ta cena 150 000 Kč přijde teda dost. Myslím, že my jsme platili asi 200 tis. (musela bych vyhrabat doklad) a to máme rozvody v mědi a v celém baráku s užitnou plochou 144m2. Ale ne tedy podlahové topení, to jsme nechtěli. Máme kondenzační plynový kotel, 13 těles a v koupelnách, wc a v zádveří vyvedené trubky i do podlahy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?