Jak máte udělané odtahy koupelen, záchodu a digestoře?

Profilova fotka
Chtěl jsem se zeptat, jak máte udělaný odtahy z koupelen apod. Přemýšlím, že z každého ventilátoru (2x koupelna, 1x záchod + digestoř) bych to odvedl 100 trubkou do jednoho místa a pak 125 trubkou přes střechu ven. Dělali jste na to nějaký projekt? Je potřeba si na něco dát pozor? Máte někdo zkušenosti se systémem Haco.cz ? Případně doporučíte něco?
Odpovědět
Profilova fotka
nevím - já udělala 3 větráky - každý zvlášt ven 100 ht trubkou a na digestoř solo 150 mm kg trubkou do boku z domu ven - mám kuchyn spojenou s obývákem 44 m2 a tam je třeba digestoř, která má odtah 150 mm
Odpovědět
proč to neřešíte rekuperací (kromě digestoře)? vždyť jí v domě budete mít ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@hbboy Jak se to chová v zimě? Neuniká tím zbytečně teplo ven? Nebo neprofukuje to mezi jednotlivými ventilátory?
Odpovědět
Profilova fotka
@requied Rekuperaci nechceme.
Odpovědět
Profilova fotka
Netuším jak se to chová, dům stavím a zima ještě nebyla. Kdyztak dám ty drahe klapky do potrubí, aby nic z domu neutikalo-)) Nějak to musíte vymyslet -))) Mezi jednotlivými ventilátory to nemůže profukovat, když je každý jinde nezávislé na sobě každý úplně v jiné místnosti a každý má své potrubi
Odpovědět
@sorakcz aha, myslel jsem že jo. V tom případě bych to vyřešil jak píšete. použít těsné zpětné klapky a bude to v pohodě. Jen těch 125mm bych zvedl na 150.
Odpovědět
Profilova fotka
my mame odtah jen z digestore a v koupelne + WC a technicke+WC mame okno. Zadne ventilatory a kominky na strese
Odpovědět
Doporučuji každý zvlášť - pouštím tam kde chci větrat. Na digestoř je jiný výkon než na WC, nebo koupelnu. Největší chyba se dělá v tom že lidé zapomínají, že místnost musí mít také přísun vzduchu - z uzavřeného prostoru se to těžko odčerpává. Čím více vlhkosti tím větší výkon a tím i více vzduchu do místnosti. 100mm je zoufalství, minimálně 150mm, aby to někam dofouklo - ikdyž samozřejmě vzdálenosti neznám možná to 100mm přes zeď stačí. Klapky - na ně nezapomenout 3 klapky v cestě (takováta křidýlka s pružinkou) minimálně. Sklon potrubí ven - jinak se bude kondenzant vracet zpět. HACO - dobrý, ale já bych dal hliníkovou spirálu - natahovací trubku (je to plat, bude to statické - kde je statika, tam je prach a kde je prach tam je vlhkost a plísně). Ale zase, na krátkou vzdálenost proč ne. Jestli nespoléháte na ventilátory s mříškou, ale chcete něco více určitě doporučuji ventylátory TT - jednoduchá instalace - výkon, méně hluku. Poslední poznámka - koupelna, to chce výkon - na to ventilátorek nestačí - to se dřív srazí a nacucá stěna, než to ventilátorek s mřížkou vyfouká. (jinak není nad okno.)
Odpovědět
@profitechnik co ventilator Cata e100 GT?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?