Odvětrávání v koupelně

Ahoj, chci se zeptat, zda někdo z Vás má odvětrávání koupelen, záchodu a digestoř spojené v jedné trubce a vyvedeno ven. Pokud ne, tak jak máte vyvedené z domu tyto věci. Děkuji
Odpovědět
Ahoj, osobně mám v plánu dát digestoř samostatně, ale dvě koupelny bych chtěl spojit na půdě do jedné trubky a vyvést ven, zatím nevím jak přesně to udělám ale určitě si také nechám poradit od někoho kdo to takhle realizoval...
Odpovědět
@maximsoon Ahoj, já bych měl mít digestoř zvlášť, pak by měl být záchod a koupelna napojena na jeden vývod nad střechu (odvětrání ventilátory), přesné řešení ještě nevím, asi tam bude muset být mezi nějaká klapka. No a na doporučení projektanta na kanalizace bych měl mít ještě udělané odvětrání kanalizace, také nad střechu, i když mám bungalov. Vodák říká, že je to nesmysl, ale projektant, že je to lepší. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Odvetrani digestore je nutné vést samostatne. Jinak hrozí, že odpadní vzduch ze záchodu se dostane do kuchyně. My máme odvětrání digestoře samostatne az nad střechu v samostatném průduchu komína. Odvetrani koupelny a záchodu jde přes rekuperaci. Rekuperace má přívod i odvod ve střeše(na opačných stranach) a jsou udělaný klempířsky opracovany prostupy ve střeše.
Odpovědět
odvětrání digestoře musí být dle hygienických vyhlášek samostatně, nejde to spojovat do jedné trubky s odvětráním z WC. Nejen že je to dáno legislativou, ale přesně jak píše leksie, je nutné tyto dvě věci (WC a kuchyň) oddělovat. Ideálně udělat jeden odtah pro kuchyň a jeden odtah pro koupelnu a WC. Obojí bych vyvedla nad střechu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?