Plastové rozvody u kombinovaného bojleru od kotle

Dobrý večer, před pěti lety jsme koupili rod.dům a teď nás čeká výměna kotle za jiný Dakon Fb2 automat.Ale náš topenar má problém v tom,že ke kombinovanému bojleru nám vede od kotle (né úplně od kotle) topná voda v plastové PPR trubce.Prý plastové trubky nevydrží teplotu 90 stupňů atd.Nepomohl by nějaký ventil který tam takovou teplotu nepustí? Rozvody jsou cca 20 let stare jinak v medi a v plastu a dosud zadny problem nebyl.Děkujeme
Odpovědět
ano, nad 60C nastává rychlá degradace PPR trubek. Místo např 50 let vydrží 10 let. Stačí před plastový rozvod napojit směšovací ventil. Stojí cca 600 - 800 podle velikosti trubek. K němu je třeba přivést studenou vodu. Na ventilu si nastavíte, jak teplou vodu bude pouštět dál do řádu. Pokud chcete foto, můžu přiložit.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mame plastove trubky. Ano, uznavam, teplotu 90 stupnu asi nevydrzi, ale tolik vam prece bojler nahrivat nebude ne...? My mame nastaveno 50 a i tak tece z kohoutku fakt hodne horka. Nebojte se prosadit si svou, my jsme se taky s topenarema pohadali. Z kotle a na kotlovem okruhu mame medene, ale dal uz vsude plasty. Muj tazinek to takhle ma na velke bytovce a vse naprosto bez problemu.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Já mám z otázky pocit, že Martina se právě ptá na vedení kotlové, co jde do kombinovaného bojleru. Dávat tam ventil je asi nesmysl, když ve vašem zájmu je ohřát vodu v bojleru co nejlépe/nejvíce za co nejkratší čas. To, že do něj pustím vodu 80°C přeci neznamená, že voda v bojleru bude mít 80°C (samozřejmě když ji tam budu pouštět dostatečně dlouho, tak to tak bude). PPR degraduje. Takže já se topenářům nedivím, že to nechtějí dělat. Protože až ta roura tlakem bouchne a vy to zadáte jako pojistnou událost, tak pak mohou jít po tom, kdo to takto nainstaloval. PPR si můžete dát na rozvod vody, ale ne na topné okruhy. PPR a PE označuje materiál. Ne zda vedou pod/nad zemí. Jedno bude nějaký polyprophylen a druhé polyethynen. Nechce se mi to hledat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?