Plíseň na anhydritu - je to průšvih?

Hezky den, dnes jsem v dome nasli kolecka plisne na anhydritu. Je to velky prusvih? Neco mi rika, ze je a velky :(
Odpovědět
@libcaa zdravim, jak dlouho mate vylito a topite? Vetrate?
Odpovědět
Vylito mame tusim od pulky prosince? Ale uplne ruku do ohne za to nedam, mozna zacatek ledna. Topit se zacalo minuly tyden a vetrat se prave bojim, ze se zacalo pozde :/
Odpovědět
Profilova fotka
@libcaa ty nevis kdy vylijvali podlahy? Pokud jste nevetrali ani neodvlhcovali, tak budes mit skoro jiste plisen i jinde...a jak jsou na tom okna? Me se hrozne rosily okna, asi treti den po vyliti (betonu) jsem zapojil vykonny profi odvlhcovac (19.12.2017) a jede dodnes 24hod/den 7 dni v tydnu. Kazdy rano a vecer jsem je hodil utirat aby se mi neznicili ramy na drevenych oknech. Nastesti asi pátý den jsme zprovoznili rekuperaci.
Odpovědět
No priznam se, ze ted opravdu presne nevim, spis ten prosinec. Okna hlinikova, zda se rosili netusim, je to novostavba, takze tam zatim nebydlime a prubezne se jezdime divat, jka stavba roste. Nestavime svepomoci. Zajima me, jestli je ta plisen velkej pruser?? Zda je to na predelani nebo co s tim, nez se na to zeptam stavbyvedouciho, aby me necim neodpalkoval, ze je to dobry...
Odpovědět
Profilova fotka
@libcaa tak bydlet v tom budeš zrejme ty a ne stavbyvedoucí. Ono ani plísen neuvidis, pokud zaklopi stropy a steny (ale nevim co mas za stavbu) to musis vedet ty. Kazdopadne bys asi mela mít k dispozici stavební deník, kde by melo byt vse zapsane a nejaky nezavislý stavební dozor, ktery jednotlivé kroky kontroluje ne? Nebo to je zase stavba nejakyho uzasnyho developera?
Odpovědět
Takze jeste jednou, je plisen v anhydritu velkej pruser na predelani nebo by to eventuelne slo "opravit"?
Odpovědět
Profilova fotka
@libcaa plíseň se opravuje savem
Odpovědět
Profilova fotka
@libcaa u zděného baráku je to jasné. topit pánu bohu do oken a větrat. ty kvanta vody ze všeho musí pryč a jiná cesta než oknem s "fénem" v ruce není.nám to (ta anhydritová sračka) taky začala trochu plesnivět, protože jsem záměrně moc nevětral kvůli zachování vyšší vlhkosti (jsem potrefený experimentátor). plíseň nežije v suchu, teple a v průvanu. to je alfa a omega celého problému.
Odpovědět
ale plísen to nejspíš nebude, plisen potřebuje teplo, co nebylo, když se netopilo, spíš to bude "výkvět" z andryhidu,
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?