Plynový kotel nebo elektrokotel do dřevostavby?

Profilova fotka
Budeme mít navíc krb. A další otázka...podlahovka nebo radiátory(případně co je ekonomičtější?) Za každý názor děkuji :-)
Odpovědět
@tomulka1410 Zalezi od tepelnych strat a velkosti drevostavby. Ak bude mensia a dobre zaizolovana (vratane podlahy a strechy!) pri sucasnom pouzivani krbu mi pride plyn zbytocny a neekonomicky. Ale vsetko je vecou prepoctu a konkretnych podmienok.
Odpovědět
Profilova fotka
Podlahovka je ekonomičtější než radiátory, záleží na finančních možnostech a samozřejmě, že někomu třeba radiátory vadí. Pokud budete mít i krb, osobně bych volila elektrokotel, místo plynové přípojky. Víte tepelné ztráty domečku ?
Odpovědět
@tomulka1410 Plyn nebo elektrina - ja jsem za elektrinu. Podlahovka nebo radiatory - vyhrava podlahovka. K tomu druhemu se tady podivej, je docela velke vlakno na tema radiatory nebo podlahovka. Jinak jak zvolit topeni zalezi na tepelnych ztratach a zatepleni domku. Pokud nebudete mit zatepleni v podlaze dostatecne a budete mit podlahovku (je jedno, zda plyn nebo elektro), tak se nedoplatite...
Odpovědět
Profilova fotka
Tepelné ztráty máme 0,12
Odpovědět
Profilova fotka
Skladba podlahy: Plovoucí podlaha,dlažba 15 mm Podlahová deska Rigidur 20 mm Systémová polyst.deska s podlahovým topením 35 mm Podlahový tvrzený polystyrén Perimetr 80 mm Podlahový podsyp Rigips 20 mm Asfaltový pás Glastek 8 mm Beton
Odpovědět
Profilova fotka
výkon kotle nám doporučují 6-10kW, tepelné ztráty nevím...to jsem napsala špatně
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya Mrkněte na naši skladbu podlahy a tepelnou ztrátu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomulka1410 už to to je několikrát http://www.modrastrecha.cz/diskuse/to... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/to...
Odpovědět
Profilova fotka
proc mate lehkou podlahu, mate problem s celkovou vyskou? rekla bych ze nez davat tuto skladbu, tak radsi radiatory + topne rohoze pred umyvadlem, u kuchynske linky.
Odpovědět
@tomulka1410 Podla mna by to chcel viac zateplit. Osobne som volil radiatory + elektrorohoze do kupelni a do kuchyne, kde bude dlazba. Radiatory mi pridu na rychloregulaciu/rychlovyhrev rozhodne lepsie nez podlahovka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?