Plynový kotel v chodbě nebo ve sklepě, co je lepší?

Profilova fotka
Prosím o rady... Máme v domě plynové topení, kotel je ve sklepě, odkud je teplo ve starých trubkách.. Plánujeme v rámci rekonstrukce měnit radiátory i trubky. Ale řešíme dilema.. Přestěhovat plynový kotel (turbo) na chodbu do přízemí, vedle zadních dveří a okénka, tudíž by se musela vytáhnout trubka skrz zeď do výšky kvůli zplodinám, nebo ho nechat ve sklepě, kde je již potrubí nové, ale je zase delší vzdálenost k radiátorům... Zatím je to nerozhodné, někdo radí nechat tam kde je, jiní zase, přestěhovat ho ze sklepa... Tím pádem by musel ustoupit i záchod a vybudovat ho v koupelně.. To mi přijde jako další komplikace... Prosím o rady, co je lepší.. =-)
Odpovědět
Já bych ho přestěhovala do obytného prostoru. Ale spíš kvůli tomu, že když se na kotli něco porouchá, tak ve sklepě to zjistíš až za delší dobu, ale když kolem něj několikrát za den projdeš, tak si toho všimneš hned.
Odpovědět
@filigranologie co to??? pokud se na kotli něco porouchá vím to hned, do bytu bych ho nedal ani náhodou pokud je ta možnost mít ho ve sklepě, ty ztráty nejsou žádné tohle vůbec neberu v potaz
Odpovědět
@novacek1612 Nám se třeba rozlomily siberaly - pocitově se to neprojevilo nijak, kotel topil standardně. Ale protože ty siberaly byly spadlé na hořáku, tak to dost smrdělo a smrad byl cítit vždy když jsme šli kolem kotle. Ze sklepa bychom si toho smradu nevšimli tak rychle..
Odpovědět
@filigranologie tak ono ja do sklepa chodím denně,takže to neřeším a plyn jsem letos zapnul snad 10x
Odpovědět
@novacek1612 Tohle má každej nastavený jinak, no :) My zase do sklepa chodíme tak 1x za týden, když je třeba doplnit špajz a plynem ohříváme i vodu, takže se spíná docela často. Takže jsem ráda, že ho máme k dispozici v chodbě, je za dveřmi, takže to není ani tak hrozný estetický rušič. To pak ale záleží na zakladatelce, jak fungují u nich doma a co je pro ní lepší :)
Odpovědět
Profilova fotka
@novacek1612 Děkuji za rady, taky jsem pro, mít kotel ve sklepě.. Takže tvrdíte, že tepelná ztráta není tak markantní? Myslím, že je to i pro bezpečnost lepší nemít ho v obytném prostoru...
Odpovědět
@lecka přesně tak, na tepelnou ztrátu bych se vykašlal a já prostě plyn v bytě nechci ani omylem - bezpečnost, si vem co dělá karma (jasně, je to něco jiného), ale za mě pokud máš sklep, píšeš nové rozvody, tak proč si dávat něco tak škaredého jak je kotel do bytu???
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?