Plynový turbo kotel Baxi - hlášení chyby

Máme plynový turbo kotel BAXI nuvola3 comfort 240fi. Na termostatu se nám nepravidelně oběvuje chyba 03E.Poprvé když se to objevilo,zavolali jsme servisáka,ten žánou závadu nenašel,jen kotel vysavačem vyčistil,znovu zapnul a kotel fungoval,asi za měsíc se závada opakovala.Tak jsme vytáhli zástrčku za 3min.znovu zapli kotel jel.Ale opakuje se to někdy 3x denně nekdy za 14dní,někdy za 3týdny.Chtěla bych se zeptat jestli Vám to někomu dělá také.
Odpovědět
My jsme měli Baxi, ale už více nikdy tento čínskej šmejd. Pořád s tím byly problémy, a když nám servisák řekl že by oprava stála 9tis. tak jsme zakoupili Wiessmann a je po problémech.
Odpovědět
Vidím,že všichni jsou s BAXI asi spokojeni,nikdo nemá na kotli tuto poruchu.Nespokojeni jsme jen my.
Odpovědět
@lireli Kotel Baxi jsme měli v bytě, který jsme již prodali. Měli jsme ho 5 let a šlapal jako hodinky. Syn ho má v domě sedmý rok, a co vím, také bez jediné poruchy. Ta Vaše závada musí být nepříjemná, už je kotel po záruce? Pokud ještě neuplynula, asi bych trvala na výměně, jde o opakující se závadu.
Odpovědět
Baxi je 2 největší výrobce kotlů na světě viessmann je až pátý jinak kotle se montují v Itálii a ne v Číně a čínské komponenty jsou i ve viessmannu :-) záleží na typu kotle protože kotel od viessmann rada 200 je mnohem lepší a nesrovnatelna s řadou 100
Odpovědět
na kotlích baxi tuto chybu občas dělá manostat. Nechte jej vyměnit. občas prý praskne uvnitř membrána. A proto se ta chyba neobjevuje pravidelně ale náhodně. A dej vědět, co ti servisák řekl.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
03E tj. Error No.3 je z 99% chyba funkce Manostat-u Změna tlaku musí způsobit sepnutí dvou kontaktů-černá linka s konektory. Stačí nový manostat jen na dva kontakty, není třeba přepínací na tři kontakty. Zveřejnil jsem jinde postup tak jej ještě připojím sem, stručnější verze
Odpovědět
Po demontáži Manostatu otestujte jeho funkci takto: (Výrobek nesouvisí s dodávkou China od tamtud kupujeme vše, světová produkce) Odcvakněte plast sponu, označte všechna vedení a hadičky-viz níže*** Prvně si jej otestujeme na stole. Použijeme orální metodu FUK & CUC. Pomocí úst foukneme do zadního vstupního otvoru a pak brzo do 2 sec natahneme zpět vzduch. (V Manostatu bývá spínací systém zatuhlý. Jelikož je v komoře vysoká teplota! Proto to zlobí a lidé jsou naštvaní a modlí se neznámo kam) Foukneme a natáhneme - přitom musíte druhý otvor Manostatu nechat volný!!!! -musíte slyšet cvaknutí. Princip Fouknu-Nátáhnu zpět, slyšíte cvakání tj spínání kontaktu pomocí vnitřní blány. Druhý otvor lze také takto zkontrolovat ale tam citlivost na tlak nemá být. Vždy ten druhý otvor nechat volný. Pokud máte doma šlusmetr-měření odporu, zkontrolujte ještě zda vzniká kontakt, držte sondy ohmetru na středním pinu 3 a na pinu 2 pravý Jakmile fouknete a natáhnete dojde k kontaktu (funkce spínání jako relé avšak ovládané vaším vzduchem z úst) a ohmeter ukáže zkrat spoj, v druhém případě se rozpojí. 10x opakovat jako když řežete dříví pilou sem a tam. Já vygeneroval zvuk jako metronom pro kytaru, jen trochu nepravidelně:) V kotlích se používá jen spínání 3-2 (nepoužívá se funkce přepínač 1-3-2) Finálně můžete opatrně jemně pročistit Manostat fouknutím stlačeného čistého vzduchu na foto příslušenství, který má brčko uzkou trubičku, foukneme 1-2x krátce dovnitř z obou stran. Při čištění fouknutí necháváme možnost úniku kolem vstupní dírky manostatu. NETLAKUJEME tu věc:) Blána je citlivá:) Kontrolu a postup lze zvládnout v jedné osobě na kuchyňském stole. Ušetříte drahý výjezd technika, který má připravený "nový" MANOSTAT v kapse -pročištěný-dovozený od vašeho souseda:( ***Při demontáži manostatu opatrně ucvakneme plastovou sponku, kterými výrobci v oblibě všechno sichrují k sobě a pak s tím nejde hnout, dále lih fixkou centropen označte kontakty horní a pravý, a označte si dvě hadičky, přední a zadní-na těch záleží. černé vedené-nezáleží kde jaký pin byl, jen musíte zapojit na 3-2. NEBEZPEČÍ: Vycházím ze stavu, že jste měli kotel otevřený, vypnutý plyn a vytaženou vidlici 220V kotle či shozený jistič ke kotli. Dávejte bacha, aby vám jej manželka nenatáhla a nerozsvítila si ... Při demontáži se můžete pořezat o kraje plechu, celé to zařízení je vyráběné laser řezáním a okraje jsou ostré jako břitva. Zejména spalovací komora, která má těsnění a je připečená v místě hořáku a zde musíme pomocí rukavic a různě pomocí kladívka po odšroubování 4 šroubků - zapáčit za ostré okraje!
Odpovědět
@lireli zveřejnil jsem opravu-záhadu
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Zdravím, chtěla jsem se zeptat.Mam kotel BAXI a z ničeho nic mi v něm začalo cválat tak jsem kotel vypla a zavolala opraváře,ten se na to podíval a řekl že je pryč motor taková menší součástka oprava mě prý bude stát 5800,- Zdá se mi to moc má s tím někdo zkušenosti kolik taková součástka stojí??
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?