Podlahové elektrické vytápění

Profilova fotka
Máte někdo? Je to dobrá investice?
Odpovědět
máte někdo auto? Je to dobrá investice? udáváte málo informací. Dobrá investice to je za určitých podmínek - nízké TZ domu. To by vám měl říct Projektant co se vyplatí a co ne. Když budete trochu pátrat, už se to tu řešilo mnohokrát.
Odpovědět
My mame podlahove topeni (el.kabel) teď ve starem dome/byte a nemenila bych. Pokladali jsme si jej sami, vyslo nas na 12t + termostaty 6t za necelych 30 m2. Vytapime jen podlahou (mame i primotopy, ale ty nezapiname) a rocni naklady za elektrinu, ve kterych je topeni a kompletni provoz 4 clenne rodiny (kazdodenni vareni, prani, susicka...) necelych 18t za rok. Teplotu mame kolem 21-22℃. Za me nejlepsi investice v dome.
Odpovědět
Profilova fotka
@edcbubu super dekuji, tak nam to bylo i prezentováno. že to jsou nejaké folie tuším a vlastne není potřeba montovat elektrické topení na zdi. Nam teda na celý dum vyjdou tak 140tis (bungalov 5kk)
Odpovědět
@martaskaaa v době, kdy jsme se rozhodovali co pořídíme se řešilo, že má fólie menší životnost, ale protože ji teď vidívám použitou velmi často, tak to asi už neplatí. Z naší zkušenosti je potřeba kabel umístit co neblíž nášlapné vrstvě a určitě použít dolů izolaci. Zrovna v koupelně jsme nedali izolaci a kabel je oproti ostatním místnostem asi o 2 cm níž v nivelačce a i přes silnější kabel ta podlaha téměř netopí. Určitě ale počítejte i se záložním zdrojem tepla, když je potřeba vytopit prostor rychleji.
Odpovědět
Nevyplatí se vám radši zvolit teplovodní vytápění? Cena nebude o moc jinde a máte vždy možnost změny zdroje. Do kabelů nic mimo elektriky nepustíte. Nechte si to prověřit od někoho, kdo tomu rozumí, ať pak nelitujete
Odpovědět
Profilova fotka
@kuba262 to mame navrh přímo od projektanta, to jsme si nevymysleli my. Ja o tom neměla ani tucha, že to existuje. Znam prave jen teplovodní topeni jak pisete
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?