Podlahové infra folie, rád bych slyšel fundovaný názor

Profilova fotka
Rád bych slyšel nějaký fundovaný názor na podlahové vytápění infra foliemi v nízkoenergetickém domku. Jak vybrat ty správné? Zda jsou opravdu infra či dávat pozor na "žhavící dráty" co jen za infra vydávají a jak to poznat? Málo se toho píše o kombinaci s linoeem...Žádné recenze na folie. Dají se porovnávat a jak? Třeba folie od firem Heat-flow a Fénix? Které vybrat?
Odpovědět
@honzafff Folie Fénix má v domku @pavelcent ,ten určitě poradí. ;-)
Odpovědět
@honzafff Ano,máme komplet vytápění topnými foliemi a kabely od Fénixu. Je to super. S infra topením zkušenost nemám.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelcent právě o to mi jde,zjistit někde rozdíly mezi topnými foliemi a infra foliemi...je mi jasné,že i ty topné folie jsou paráda...díky.
Odpovědět
Zajímala jsem se o infra podlahových fóliích do našeho domečku. Byla jsem se podívat jak to firma dělá, ale nakonec jsme se rozhodli jinak. Do nízkoenergetického domu se moc nevyplatí, navíc jsem k tomuto topení měla od začátku dost nedůvěru a nepřesvědčili mně ani zástupci firmy. Vidím možná větší budoucnost v infra topení na stěnách, jako samotné topidlo, ale v té podlaze mně jako varianta topení do celého domu nepřesvědčilo. Navíc mi firma nebyla schopná přesně spočítat cenu, což mně odradilo dokonale. Pořád to byly jakési obecné čísla na které se nabalovali další. Možná se mýlím a toto topení je bomba, ale pokud mi v nízkoenergetickém domečku stačí topit opravdu minimálně nemusím mít k tomu supr topení. Budu mít nakonec topné kabely.
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně se mi toto topení zdá jako super varianta, ale po "výpočtech" :) tepelného štítu, kdy tato varianta zhoršovala výsledky, dokonce hůře než kamna na tuhá paliva (opravdu už není co dodat, elektřina je nastavena jako méně ekologičtější varianta topení) jsme upustili od pokusů s tímto topením. Doufejme, že výrobci seberou nějaké korunky a "zalobují" na správných místech a "novější zelená úsporám" již bude mít logiku. :( Má někdo více než roční zkušenosti s tímto topením v podlaze?
Odpovědět
My též přemýšlíme, jaké topení bude nejvýhodnější v RD kolem 150 metrů zastavěné plochy. Mě docela zaujaly topné sálavé panely - nemáte s tímto zkušenosti?. Neumím si představit, že kdybych měla el. topení v podlaze a něco se tam stalo, že budu muset rozbourat podlahu. My se teda hlavně nyní rozhodujeme zda topit tuhými palivy a obskakovat kotel. Nebo topit elektrikou a mít pohodu. A když už tou elektrikou, tak zase nevíme co je lepší, jestli to podlahové vytápění nebo ty sálavé panely?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@pavelcent Tak nakonec bude teda Fenix...jen do koupelen kam chceme dát lino je třeba koupit i ty izolační desky Heat-Pack...to je ale darda...vypadá to jako sololit,ale nikde mi to do ruky nedají,bo to na krámech nevedou jen tak...nenahradila by to levnější plovoučka? Nemáte s tím zkušenost? díky
Odpovědět
@honzafff Pokud nechcete dlažbu do koupelny tak bych tam dal asi plovoucí vinylovou podlahu. Ta je celkem odolná proti vlhkosti. @de_mum My máme Fenix v podlaze jako jedinné topení pro celý dům od září 2011 . Ve fotoblogu mám tabulku spotřeb za rok 2012 a na začátku přezna budu mít výsledky za rok 2013.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelcent ...nepodařilo se mi najít tu tabulku,ta by mne zajímala... každopádně nějak mi reakce neřeší odpověď na alternativu heat-packu...kdybych trval na PVC...chápu,že vinyl by asi celý problém vyřešil, no zkusím pozjistit i tuto alternativu,ikdyž vinylu jsme nijak nefandili.díky
Odpovědět
@honzafff Proč musí být v koupelně ten Head-pack? Aby se na něj dalo nalepit lino? Když dráty dáš do stěrky můžeš na to nalepit cokoli ne ?
Odpovědět
Profilova fotka
...super..díky za tabulku...no,ono tam právě nejspíš nebudou dráty,ale právě též folie.
Odpovědět
Profilova fotka
@honzafff jakmile se nastěhujeme,tak hodlám vést podobné záznamy,snad se mi to podaří podobně uhlídat,ikdyž zatím nevím jak to dokázat odděleně odečítat. doufám,že se alespoň celkově dostaneme na ještě lepší hodnoty...jsme dva zatím a barák je nový,má dvě patra 119m2 z toho půlka hořejšku bude atelier využívaný méněčasto a krbová kamna hodláme též občas protáhnout...
Odpovědět
Článek se načítá
@pavelcent dobrý den, chtěla jsem se zeptat, ta vyrpacovaná tabulka s náklady na spotřebovanou elektricou energii. To je váš propočet nákladů na vámi spotřebovanou energii??
Odpovědět
@brambeli Ta tabulka je skutečně odebraná a zaplacená el. energie. Počítám, že do měsíce mude nová za rok 2013.
Odpovědět
Aha zajimave.Ja jen ze uplne tu samou tabulku maji uverejnenou na strankach Fenixu.Pusobi to na me trochu neduveryhodne.Take hledam zkusenosti a informace napr.od lidi, kteri tento system vytapeni vyuzivaji. Jsem absutni laik, se pidim o informacich jak pocitat naklady, porizeni, TZ, ale prijde mi to tu momentalne jako propagace fenixu. :-( skoda takze zadny pan, ktery si to doma sam propocitava, aniz by byl zavisly na dodavateli systemu vytapeni.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Tak já jsem dával pod podlahu tohlensto: https://www.maxtechnika.cz/stavebni-s... a archytekt mi říkal, že je to v pohodě i za dobrou cenu a do baráku mi vlhkost nejde a podlaha je "teplá" tak myslím, že ok.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@koopjes tisíc korun za čtverec a nemáte finance na zaplacení reklamy?
Odpovědět
@2masoni no ono to neni jen o reklame. Pokud padne dotaz na spotrebu, tak sdelim, ze se to pocita na konkretni dum. V ramci reklamy bych mohla hodit jakoukoliv hodnotu, abych tim navnadila zakazniky. Toto vlakno je o topnych foliich, ktere delame a mame s tim zkusenost. Neni dle meho nic proti nicemu, abych na dotaz reagovala. Dle meho je v poradku odkazat na stranku, kde je vice informaci na jednom miste. Dekuji ale za nazor.
Odpovědět
Profilova fotka
@brambeli Vzdělanost i odborníků je v tepelné technice velmi nízká. Když po někom chcete vysvětlit pojem teplotní (ne tepelná) vodivost, kouká na vás jak čerstvě vyoraná myš. Pak se nesmíme divit, kolik bludů se vyskytuje i v odborných tvrzeních. Realita je jiná. Způsob vytápění náklady zásadně neušetří, rozhodují správně dimenzované izolace (což bohužel netuší ani projektanti). Dalším kriteriem je cena tepla. V případě elektřiny šetří pouze levné tepelné čerpadlo s vodní podlahovkou. Jinak jsou náklady vždy stejné (folie, dráty, el. kotel, přímotopy). Výpočtový model odpovídající realitě najdete na http://kondenzace.kvalitne.cz/podlaho... a stačí dodat pouze rozměry a stavební materiály. Vše ostatní, včetně termostatů, počítá soubor den po dni s minutovou přesností. Nejasnosti vysvětlím, zdůvodním.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?