Podlahové topení - jaký typ kondenzačního kotle + bojler a za kolik?

Profilova fotka
Prosím o radu, máme v novostavbě všude podlahové topení (asi na 100m2) a původně nám řekl topenář za kotel nějakých 36tis. (se slevou) a ted´ nám řekl, že by to neutáhly, tak že tam musí být nějaké výkonnější za 55.000,- s bojlerem. Můžete mi prosím doporučit nebo poradit nějaký kond. kotel a bojler jaký máte doma, nebo jestli o nějakém dobrém víte? Bohužel už nám na konci stavby klasicky nezbývá moc peněz, tak potřebujeme co nejlepší cenu;-) Díky moc;-)
Odpovědět
záleží na tepelných ztátách objektu - ty jsou nutné zkuste to vyčíst z projektuvé dokumentace ÚT
Odpovědět
Profilova fotka
máme kotel Immergas s boljerem http://www.vipsgas.cz/immergas-plynov... , funkční je už skoro 5 sezonu bez závad, ale nevím, jak píše vodak01 nade mnou, je třeba zvážit tepelné ztráty. Náš kotel má vyšší výko, máme ale podlahovku na větší m2(skoro dvojnásobek co vy)
Odpovědět
Ja bych vam jeste doporucil sledovat i to jestli ve svem meste mate na danou znacku servis ,idealne vyber z nekolika servisaku.
Odpovědět
Typ bohužel žádný nedoporučím. Topení je však jedna z věcí, které bych opravdu nechtěl podcenit, proto si na topení v novém domě nechám vypracovat samostatný projekt. Slyšel jsem, že projektanti topení používají jiné výpočty TZ, než projektanti budov, takže se i výsledné TZ mohou trochu lišit. Projekt pouze na topení by měl, dle mých informací, vyjít na pár tisíc, takže si myslím, že se to vyplatí. Ve vašem případě činí cenový rozdíl cca. 19.000Kč, takže by dávalo smysl, mít požadovaný výkon plynového kotle něčím podložený. Loňský rok jsem do bytu poptával plynový turbokotel a cenový rozdíl v nabídkách byl asi 30.000Kč. Při výběru pomohlo i to, kdo bude na kotel dělat servisní prohlídky. Ne každý servisák dělá vše. Určitě bych vsázel na kvalitní značku a poptal na vícero místech.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se líbí spolupráce s naším topenářem, dostali jsme se na ztrátu 5-6kw, vzhledem k ataku hranice nízkoenergetického domu nám doporučil kotel geminox, který umí topit už od 1kw... Takže dokola nespíná, ale dokáže jet opravdu na naprosto minimální výkon. To je prý důležité. Takže jak radí ostatní, určitě by o tom daný technik měl něco vědět a měl by si svou volbu obhájit. proč právě tento kotel, jaký má výkon vůči tep.ztrátám domu atp. Druhá důležitá věc je myslím také možnosti regulace... První zimu zkusíme pouze na ekviterm a budeme ladit průtoky na podlahovce. Později případně můžeme doosadit termostat/y... @motomischel
Odpovědět
Profilova fotka
máme podlahovku+radiatory v patře a kotel bude splynovací viadrus,ale t je asi něco jineho než kondenzační??tatka je topenář tak se mužu zeptat co by doporučil,tak záleží čím chcete topit
Odpovědět
jen pro info já mám podlahovku na 160m a kotel Broetje za 24 tisíc
Odpovědět
250m2 otopná plocha kotel broetje 4-16kw s integrovaným zásobníkem na TUV a ovládá i solár. Pro 100m2 bych začínal s nějakým výkonem od 3kW, tedy pokud se bude kotlem ohřívat i TUV.
Odpovědět
Profilova fotka
@velman To máme asi stejný kotel. Brötje Heizung Eco Solar 15, myslím si teda, že takhle.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?