Podlahové topení na trámových stropech

Dobrý den, chystáme se rekonstruovat byt ve starém činžovním domě v centru Prahy. Jedná se o byt 2+kk ,60 m2, který potřebuje kompletní rekonstrukci. Rádi bychom do bytu instalovali teplovodní podlahové topení. V koupelně, na WC a v předsíni je dlažba nalepená na betonové podlaze. Pod betonem je škvárový nasyp a trámový strop. V pokojích jsou staré parkety ve špatném stavu, pod nimi prkna natlučená na menších dřevěných trámcím, které pouze leží ve škvárovém násypu. Pod násypem jsou pak nosné trámy stropu. Při instalaci podlahového topení bychom chtěli postupovat následovně. V koupelně, na WC a v předsíni odstranit stávají dlažbu včetně vrstvy betonu. V pokojích pak odstranit parkety, prkna a nenosné trámky, na kterých prkna natlučena. Dále odebrat část škvárového násypu a zbylý násyp vyrovnat po celém bytě do jedné úrovně. Na takto vzniklý podklad bychom chtěli umístit systémovou desku TOP 302 a po instalaci topení vše zalít cca 4.5 cm anhydritové podlahy. Otázka je, zdali je možné systémovou desku TOP 302, která má integrovanou izolaci, umístit přímo na urovnaný škvárový násyp nebo je nutné podklad pod deskou předtím ještě zpevnit např. vrstvou polystyren betonu. Při postupu je nutné příliš nezatížit stropy. Hodně starého materiálu z podlah se odveze pryč, takže by s tím snad problém být neměl. Předem děkuji za veškeré rady ohledně výše uvedeného postupu. Zejména mě zajímá jak kvalitní podklad musí být pod systémovou deskou. Ještě jednou děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Jako projektant se neustále setkávám při různých rekonstrukcích a půdních vestavbách s problémem vyrovnání staré podlahy tak, aby se při tom nezatížila příliš stropní konstrukce. Tento problém v praxi řeším použitím ekostyrenu, ze kterého se namíchá lehký beton. Ten nezatíží a vyrovná a přitom ještě zateplí stropní konstrukci a pak se buď dává OSB deska a na ni jakákoliv nášlapná vrstva, nebo systémová deska s podlahovým topením, která se zaleje anhydritem, nebo cementovým potěrem. Staré násypy, suť, škváru apod. přitom doporučuji vybrat a tím odlehčit stropní konstrukci S pozdravem Novotný
Odpovědět
Asi tak nejak jak pise pan novotnyuok4x, tak nejak to mam ja :) na instalaterske prace se koukni na steval.cz a budes spokojeny jak dostavis honzo :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?