Podlahové topení napojené na TČ + kotel na tuhá paliva?

Profilova fotka
Chceme stavět a máme dost velký pozemek a chtěli bychom mít podlahové topení napojené na TČ země-voda +kotel na tuhá paliva.
Odpovědět
Jóóój, dajte si len jedno z toho. Nepredimenzovávajte. A ktoré? To, čo sa najviac oplatí. Začnite návrhom domu, výpočtom tepelnej straty a potreby tepla na topení. Na začiatok: http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... Nás stálo celé topení 1200 €. Ročne zaplatíme 250 €.
Odpovědět
Profilova fotka
jelikož jsme ve fázy vymýšlení tak nemáme zkušenosti, ale rozhodli jsme se pro podlahovku s tč vooda vzduch, jen s vestavěným elektrokotlem, dům bud nízkoenergetický čerpadlo 7.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Dejte pozor na to, kolik bude investice do TČ, tedy všech komponent i instalace samotné. Ono TČ je úsporné ale často i drahé. Pak může velmi účinný elektrokotel s dobrou regulací díky nižším pořizovacím nákladům vyjít levněji. Doporučuji porovnávat součet předpokládaných provozních nákladů za 10 let a nákladů na pořízení dané technologie.
Odpovědět
My plánujeme také TČ země - voda a potom krb s vymenikem. TČ nemusí být výrazně dražší než jiný zdroj vytápění v pořizovacích nákladech. Jen je třeba nenechat se balamutit a ziskat zkušenosti od lidí, kteří se TČ dlouhodobě zabývají. A elektrokotel naprosto odmítám, nechci být závislý na dodavatelích více, než je nutné. U každé investice je třeba velmi přemýšlet, nejsme tak bohatí, abychom plnili kapsy druhým.
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme přeně jako @flakac - TČ země voda a krb s výměníkem a k tomu akumulačku na 1000l.
Odpovědět
mno abyhc se přiznal taky začínám lehce uvažovat nad TČ ..no a přikládám i počtení o tom jak vybrat.. http://www.tepelna-cerpadla-pzp.cz/cs...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?