Podlahové topení v bytě

Zdravím! Poradí někdo, jak vyřešit topení v bytě? 80m, 1. Patro, cihla, plastová okna. Momentálně je tam "topení po reko" stylem radiátory a kolem zdí měděné trubky vedené k plynovému kotli. Moje představa je 1. Strhat parkety, zateplit např. Styrodurem? Položit podlahu a vyměnit radiátory, trubky předělat - zasekat do zdi/podlahy. 2. Varianta je podlahové topení. Jen nevím jestli plynový nebo elektrokotel..? A jakou skladbu použít, at nevytápím sousedy pod i nad....? Co je lepší a jak to vyjde cenově? Děkuji za rady :)
Odpovědět
@cankikris Potřebujete znát TZ bytu stejně jako u domu a dle toho volit elektriku nebo plyn Dle konstrukcí zdí stěn, stropu a podlahy bytu se odvíjí přestup tepla k sousedům. To znamená, že při neúčinné izolaci budete vytápět sousedy pokud nebudou místnosti kolem vašeho bytu vytápěny.
Odpovědět
TZ neznám, jak ho vypočítat? Kolem se bydlí - topí... tak vytápět snad ne. Ale to je přece jako v každém bytovém domě...s tím nic neudělám a ubírat prostor zateplením zevnitř nechci. Z venku to nejspíš nebude možné...poslední reko na baráku je střecha a okna, je tam na to úvěr, tak zateplení v blízké době nehrozí....
Odpovědět
http://bfy.tw/Hp31
Odpovědět
@cankikris K výpočtu lze použít některou s kalkulaček na webu třeba na TZB info. Je ale nutné znát skladbu zdí. Nebo se rozhodnout pro variantu 1 se stejným výkonem topení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?