Podlahové topení ve druhém patře domu

Prosím, odpoví mi někdo erudovanější na pár otázek ohledně teplovodního podlahového topení? Celý projekt byl od začátku navržen s radiátory, ale my se teď ( po rozvodech vody) rozhodli pro podlahovku, takže začínáme od nuly. Máme dvě předběžné nabídky s téměř totožnou cenou. Jednu od Acondu s trubkami pex-al-pex, druhou od topenáře s flexi pe-rt trubkami. Každý samozřejmě vychvaluje to své a haní konkurenci, takže objektivní odpovědi se od nich nedočkáme. Dále Acond nabízí jen jeden rozdělovač a topenář dva (do každého patra jeden). Je to nutné? Pro mě je to z estetického hlediska krabice navíc ( muži mi odpustí :) ). Poslední dotaz mám na plynový kotel. V projektu máme Viessmann Vitodens 111-W a rozvody vody už jsou připravené přímo na něj, ale topenář nás tlačí do Buderusu s přidaným bojlerem a vzhledem k tomu, že kotel bude v horní koupelně nejsme z toho nadšení. Předem děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
@lesla osobne bych volil pe-rt. ten pex-al-pex mam spojeny s rozvody k topeni. Vim ze se pouzivaji taky, ale proste kdyz jsem studoval pro nas, tak mi vyslo pe-rt lepe. Co se tyka rozdelovacu tak urcite do kazdeho patra samostatne. Vzhledem k tomu, ze jeden okruh by nemel mit vice jak 100m, nedovedu si predstavit, ze by se do patra ve zdi tahalo treba 8 okruhu.... s plynem neporadim, mame jiny zdroj. nicmene pokud topenar prosazuje Buderus, tak na nem asi ma vetsi marzi...
Odpovědět
@jumpmans Díky
Odpovědět
topenar ti vzdy bude doporucovat to z coho ma najvacsiu marzu, ale pokial jeden z nich tvrdi ze staci 1 rozdelovac na 2 patra tak je niekde chyba... je pravda ze tahat tolko stupaciek je trochu moc ale teto stupacky treba este nekde v 2.NP odvzdusnit. toto sa deje na rodzelovacoch ale ked je 3 metre pod trubkou tak to nebude fungovat a bude problem... bolo by mozne napisat cenu za podlahovku a aka plocha? len tak pre zaujimavost, dakujem.
Odpovědět
@vimamima Děkuji. Ceny jsou 99 a 102 tis (takže plichta) na 124 m2 podlahové plochy (nepočítám pod linkou, sprch. koutem, vanou a ve spíži), ale obsahuje jen dodávku a instalaci topení. V ceně není zedničina a kotel, takže to ještě naskáče. Jinak u té firmy je super poznámka, že trubky budou účtovány dle skutečnosti v den montáže:)
Odpovědět
:D tak to je super poznamka. aby si neuctovali 2x tolko nakoniec. hlavne si pytajte zaruky, na kvalitnu podlahovku sa dava 10 rokov, je to predsa len polozka, ktora by mala vydrzat po celu zivotnost domu. pripadne poruchy zabudovanych trubiek budu nasledky katastrofalne. to plati viac menej o vsetkom co je zabudovane do podlahy (napriklad aj vodovod). Jeden priklad za vsetko: znama setrila po 3 rokoch praskla vodovodna trubka v 2.NP, vytopila cely dom, znicene sadrokartony... skody za 100 tisic. reakcia dodavatela.... ze spatna montaz material je super :D atd atd. manzel je projektant pribehov ma mnoho.
Odpovědět
Každé má něco do sebe. U dvoupatrového domu bych se spíše přiklonil k rozdělovači na každém patře. Jen z pohledu topenáře ....... odvzdušnění a regulace na jeden rozdělovač je vcelku trabl . Okruhy by se patrně velice složitě seřizovali . Co patro , to rozdělovač . Faktem je , že dvířka rozdělovače zrovna nejsou desigen zázrak , ale pokud se umístí na ideální místo , kde to člověka tolik nedráždí , tak to jde. U nás je v přízemí rozdělovač na chodbě a v patře je rozdělovač zapuštěn do věstavné skříně .
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?