Podlahové topení ve sprchovém koutu. Jste spokojeni?

Kdo má ve sprchovém koutu položené podlahové topení a má tam dlažbu s odtokovým kanálkem? Vypraskalo vám to nebo to drží a neprosakuje. Někde nás straší, že při topení to pracuje a vypraskává to. Nebo jste radši dali vaničku?
Odpovědět
Do sprchového koutu jsme dali nakonec vaničku (v. 5 cm) už jen kvůli údržbě spár a ta penetrace asi taky nebude úplně navěky. Ve výsledku je to pouze otázka vkusu a jestli to byl dobrý nápad ukáže až čas. Každopádně je lepší volit řešení, které se dá časem změnit. Když dáte sprcháč bez podlahovky, vanička se dá vždy dodělat ale podlahovku, která by dělala neplechu, jen tak pryč nedáte.
Odpovědět
Do sprchy bych to nedaval, byl jsem v dome kde meli podlahovku jenom asi 10cm ve sprse s vyspadovanou podlahou a zlabek kvuli tomu vyschnul a smrdi jim tam odpad
Odpovědět
Taky jsme se rozhodovali....původně jsme chtěli vaničku, takže nám po sprcháče teplovodní podlahovku neprotáhli, nakonec jsme vaničku nedávali a máme v podlaze ještě el. podlahovku. Trochu mě to mrzí, protože je to obrovský rozdíl šlapat po teplounkých kachličkách a pak šlápnout do sprcháče na studenou :-) . Pod vaničky se to dá prý udělat taky....ale teprve se s tím začíná.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame podlahovku ve dvou walk in koutech - jedna teplovodni a druha elektricka. Pokud se pouzije spravne lepidoo a hydroizolace nevidim duvod proc by to mel byt problem. Co se tyka vysychani zlabku staci nedat trubku az tesne k nemu a neni problem.
Odpovědět
Děkuji všem za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme walk in s podlahovkou a odpad nesmrdi. Nám zase říkali, že se to dělá běžně a není se čeho bát. ;-)
Odpovědět
Také walk-in a zatím velká spokojenost
Odpovědět
mame teplovodni podlahovku i ve sprse a jsme spokojeni :-) Odtok mame do zdi.
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme vyspádovaný walk-in se žlábkem u stěny a teplovodní podlahovkou. Reálná zkušenost zatím ještě není. Určitě je nezbytné mít kvalitní řemeslníky. Každopádně přechod z teplé dlažby na studenou na podzim/v zimě by byl dost nepříjemný.
Odpovědět
Tak já to mám jínak, ale je to asi dáno "technologickým postupem sprchování" :-). Podlahovku (ve vydlážděném walk in sprcháči) jsem záměrně nedával (ve zbytku koupelny mám obojí - teplovodní + rohož) Teplá voda mi hned neteče (nedával jsem cirkulaci), ve studené vodě se nesprchuji. Tudíž nejdřív pustím sprchu a vstupuji do ní až po pár desítkách vteřin. V tu dobu je povrch dlažby teplotně zcela OK, příjemný.
Odpovědět
Profilova fotka
@mp77 jak máš řešený sprcháč, že zvládneš pustit sprchu bez vstupu na dlažbu ve sprše?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme ve sprcháči i teplovodní i rohož, nic nám nesmrdí, nic nepraská.. Je to příjemné chodit do sprchy po teplém, ale asi bych to i bez topení zvládla - dlažba se od vody zahřeje velice rychle, je to opravdu jen pár sekund.. Nespornou výhodou topení ve sprcháči je, že je do pár minut sucho...
Odpovědět
Článek se načítá
Děkuji
Odpovědět
máme ve sprcháči s dlažbou a kanálkem teplovodní podlahovku a nemáme s tím problém.
Odpovědět
Mame dlazbu s podlahovkou a je to super
Odpovědět
Jak mate vyreseny podlahy - tim myslim, pokud mate v celem dome napr. anhydrit, davali jste pak do sprchace (dlazba + zlab) cementovy poter?
Odpovědět
@luciaash pod vanu a sprcháč nesmí anhydrit (vlhkem by se propadal a praskal), takže máme vrstvu betonu.
Odpovědět
Máme nachystane takto (viz foto) - ze budeme lit beton do sprchace. Po jak dlouhe dobe od vyliti anyhdritu se to muze "dodelat"?
Odpovědět
@luciaash zcela jsem nepochopil jestli do sprcháče s vaničkou nebo vyspádovanýho. Pokud vím, tak anhydrit nevyspádujete. My máme betonový podlahy a stejně jsem sprcháč vyšaloval a vyspádovaný beton si tam pak udělal obkladač sám.
Odpovědět
@radim83 No na fotce je znazorneno, ze je vsude vylity anhydrit, jen ve sprchaci je zatim nic a tam planujeme dodelat zlabek a vyspadovat vse betonem. Sprchac bude na dlazbe, tedy bez vanicky. Kolem sprchace mame predsteny, ktere se tim padem nemohou udelat dokud sprchac/podlaha asi nebude hotova.. tak proto se ptam...
Odpovědět
@luciaash beton můžete dělat když už se po anhydridu dá chodit - my dělali po cca 10 - ti dnech (když měli čas řemeslníci). Hlavně nezapomeňte udělat dilataci mezi anhydridem a betonem- dávají se dilatační pěnové pásky a pohlídejte si pak opravdu dobře provedenou hydroizolaci sprchového koutu celým systémem, vč. rožků, pásek i kolem odtokového žlabu. My máme podlahovku el.odporovými dráty a máme to v celém sprcháči v betonu a je to fajn. Do sprcháče bych určitě nedávala anhydrid (nejde vyspádovat). Pod vanou ho mám (vanu mám zasilikonovanou a nikde nic neteče).
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka netvrdil bych, že nejde vyspádovat. všechno jde, jen malý děti se musí nosit... ;-) http://www.anhydrit-podlahy.cz/ostatn...
Odpovědět
Profilova fotka
Mám podlahové topení v celém srpchovém koutu 100x120 cm asi 10 cm od podlahového žlabu. Nic nám nesmrdí a nepraská - dlažba 45 x 45 cm. Když je to dobře udělané tak je to dle mě navěky. Dokonce ani sprcháč který nepoužíváme nic nesmrdí, občas jednou týdně, když se vytírá tak se tam malinko vody dostane - takže nestihne vyschnout. Problém je jen v létě - dlažba je studená i ve sprcháči. Ale chápu, že je spoustu nekvalitních dělníků, kteří Vám to udělají a pak jsou problémy.
Odpovědět
Profilova fotka
bydlíme dvě zimy - ještě najdu někde foto před obklady problém je, že se musí žlab alca plast nejdražší model každé 4 měsíce čistit, aby voda odtékala. A to jsme jen 3 a máme všichni krátké vlasy
Odpovědět
Profilova fotka
@hbboy foto nemám ale tady je odkaz na něj http://www.svepomoci.cz/galerie/4946-...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
S dovolením obnovuji diskuzi. Máte prosím někdo pod dlažbou ve walk-in koutě elektrické topení? Jestli jsem to správně pochopila, tak většina má teplovodní?
Odpovědět
Profilova fotka
@zhawm Mám pod dlažbou topnou rohož.
Odpovědět
Profilova fotka
@zhawm v jednom koute mame teplovodni, v jednom elektricke obe funguji bez problemu
Odpovědět
@zhawm taky máme rohož. Všechno OK :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky to zrovna řešíme. Jednak mi přijde, že je to celkem zbytečný, že se ta dlažba zahřeje téměř okamžitě. Za druhý nevíme přesně jak to případně udělat, chtěli jsme dát do sprchy nižší vrstvu polystyrenu kvůli možnosti vyspádování, ale asi se na těch kabelech těžko může udělat schod. Nevím jestli bude nižší vrstva betonu místo polystyrenu OK, přece jen to musí mít nějakou tloušťku
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?