Podlahové topení vs. radiátory?

Jde nakombinovat podlahové s radiátory bez nutnosti dvou okruhů? Máte někdo prosím zkušenosti?
Odpovědět
2 okruhy podle mě být musí, do radiátoru jde voda o mnohem vyšší teplotě než do podlahovky.
Odpovědět
určitě musí být dva okruhy
Odpovědět
dva okruhy být nemusí, ale radiátory moc topit nebudou, budou vlažné.
Odpovědět
:-D :-D :-D nebo taky: dva okruhy být nemusí a podlaha bude "hořet"...čili dva okruhy vpodstatě být musí - jinak by to byla blbost, která by nefungovala nikdy správně....
Odpovědět
Profilova fotka
2 okruhy být MUSÍ, proto je lepší zvolit buď podlahovku a nebo radiátory. Kombinovat podlahovku s radiátory jde, ale právě kvůli tomu, že každý systém pracuje s rozdílnou teplotou, tak to většina firem nedoporučuje (není to ani ekonomicky výhodnější...)
Odpovědět
A když jsou i dva okruhy, není pak případně i lepší dva zdroje? (pokud je zdroj elektřina, tak druhý kotel už neni tak velká částka proč o tom neuvažovat)...ale otázka jak by se to promítlo do spotřeby el.
Odpovědět
Nevím, které firmy to nedoporučují, ale dnes je to pohodlně řešitelné třícestným ventilem. Radiátorová voda dostává teplotu vypočítanou, podlaha regulovanou, tedy o cca 3° vyšší než je prostorová. Nebo lépe podlaha má teplotu o 3° vyšší ... http://www.zonovaregulace.cz/index.ph...
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím tady s názory. Je lepší si vybrat jen jedno, protože i zdroje se liší podle toho na jakou teplotu topíte. Třeba tepelné čerpadlo jde lépe na nízkoteplotní okruh. Nějaký ten žebřík nebo radiator v pomocné místnosti ale na nižší teplotu připojit můžete, bude to prostor aspoň sušit ručníky nebo temperovat.
Odpovědět
Zrovna to u nás dělám při rekonstrukci, podlahovka nejde dát všude kvůli nízkým podlahám. Řeší se to nějakým speciálním ventilem a kombinace radiátory a PT se běžně dává. Dle topenáře to není žádná věda.
Odpovědět
Profilova fotka
do podlahovky nemuzete pustit tak teplou vodu jako do radiatoru...
Odpovědět
Profilova fotka
To snad je každému jasné,...nicméně to neznamená ze to udělat nejde. Běžně se to tak dělá, najdete to v každém druhem novem dome. Pro vodare či topenare je to běžná prkotina.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?