Podlahové vytápění jako jediné topení v domě - ani či ne?

Profilova fotka
Zdravím..:-) Stavíme dům - 2 podlaží, z pálených cihel 44, bez zateplení, bude automatický kotel na uhlí, peletky, případně možnost topit dřevem - všude to bude rozvedeno do podlahovky. Jiný druh topení v domě nebude. Zajímá mě názor Vás, co to máte stejně..... Vyhovuje Vám to? šli byste do toho znovu? Není Vám zima? Co jaro a začátek podzimu: dá se přitopit? Neměli byste raději radiatory? Děkuji za odpovědi - moc nám pomůžou k rozhodnutí :-)
Odpovědět
máme v přízemí podlahové topení a v patře radiátory dnes bych dal všude podlahovku
Odpovědět
taky máme v přízemí podlahové topení a v patře radiátory a dnes bych taky dal všude podlahovku
Odpovědět
Mame to taky tak (dole podlahovka, nahore radiatory) a litujeme, ze jsme nedali vsude podlahovku. Urcite udelate dobre. ;-)
Odpovědět
My budeme mít všude podlahovku. Jen musíte počítat s tím, že je nezbytné mít v dnešní době již náhradní zdroj el. energie pro případ výpadku elektřiny. Ale to už je asi běžné...
Odpovědět
My jsme v dnešní době asi bílé vrány. Původně jsme podlahovku chtěli, ale po konzultaci s projektantem, který nám řekl plusy a minusy, jsme od ní upustili. Odradil nás pomalý náběh a nemožnost pružné regulace. Máme podl. konvektory (v místnostech s fr. okny), v koupelnách žebříky a jinak radiátory. Topíme plynem, máme obyč kotel ( stál do20 tis.) s vest. zásobníkem, protopíme v cca 1200 Kč/měs včetně TUV při vytápěné ploše 180 m2. Jsme moc spokojeni, znovu bychom se rozhodli stejně. Náhradní zdroj bohužel nemáme, krb ani krb. kamna manžel nechtěl (ani já nejsem jejich příznivec). Když nepůjde elektřina nebo plyn krátkodobě tak nevadí, dům teplotu udrží. Kdyby byl výpadek několik dní (za můj život se to ještě nestalo a to už něco pamatuji :-D ), tak si asi uděláme v obýváku ohníček. :-( :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Máme podlahovku všude a jen podlahovku, v koupelnách ještě žebříky a ty jsou napojené taky na podlahovku. Vytápění na tepelné čerpadlo. Za 2 roky bydlení jsme moc spokojeni a nemenili bychom. U nás díky tepelnému cerpadlu není problém s pomalým nájezdem topení, TC si samo čidlem hlídá venkovní teplotu a podle toho pritapi, takže nám rozhodne není zima ani v přechodných obdobích jako je podzim/jaro.
Odpovědět
Ahoj, nám projektant řekl, že nám to nezkolaudují když nebudeme mít dva zdroje topení - pro případ že nejde elektřina. Takže budeme mít všude elektrickou podlahovku a k tomu krbová kamna v obýváku. Zjišťovali jsme všude možně jak to je a od radiátorů jsme upustili. Máme je teď v bytě a mě to hrozně štve - radiátor je vřelý že se na něm nedá držet ruka, ale druhá strana místnosti je ledová. Přijde mi, že ta podlahovka to vytopí rovnoměrněji. Takže u nás bude podlahovka na udržovací teplotě a když bude v zimě hodně mrznout tak si přitopíme krbovými kamny :)
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme v řízemí podlahovku a nahoře radiatory a dnes bychom dali všude podlahovku 🏡.
Odpovědět
máme podlahovku (el.odporové kabely) + v koupelně žebřík na sušení ručníků. Regulace z jednoho centrálního ovladače. Každá místnost zvlášť má své časy a teploty jak je vytápěna, dá se to kdykoliv změnit nebo vypnout. Nic lepšího jsem neměla. Záložní máme krb - jen proto že jsem ho moc chtěla. Za el.v celém domě 117 m2 jsme platili cca 16,5 tis.za rok , t.j. max 1400,-/měsíčně, za teplou vodu, topení, spotřebiče, bazén a čerpadlo na vodu (nemáme tlak). Plyn by se mi nevyplatil. I když je topení vyplé tak za chvilku je po zapnutí teplo, náběh je rychlý.
Odpovědět
Profilova fotka
V přízemí i patře máme podlahovku, v koupelnách žebříky, které jsou v topné sezóně připojené na podlahovku, mimo topnou sezónu se dají zapnout do el. zásuvky. Máme TČ, kombinaci radiátory/podlahovka nám nedoporučil ani projektant ani samotní topenáři...
Odpovědět
To se vám chce tahat s peletkama? Elektrokotel, teplovodni podlahovka ,dole i nahoře + krb. Díky elektrokotli nižší sazba na elektriku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?