Podlahové vytápění = suchý vzduch? Zvlhčujete?

Profilova fotka
Tam kde máme podlahové topení máme příliš suchý vzduch, kolem 35%..dokonce ani kytkám to nesvědčí. Máte to také tak??..v bytě jsem předtím měli běžně cca 55 a více %.. Čím zvlhčujete??..
Odpovědět
Profilova fotka
@haninka V bytě 55%? Já mám v bytě tak kolem 30-35%. Momentálně suším na všech radiatorech prádl,o, je tu jako v prádelně, téměř mlha a vlhkost je "jen" 48%.
Odpovědět
Profilova fotka
kirik, zdravá vlhkost pro lidský organizmus je kolem 45-60%.. pod 40% je vzduch označován jako suchý. Což není moc zdravé..my měli v bytě příliš vlhko, když jsem pověsila prádlo, tak i 70%!!..ale pod 40% mi přijde málo, dokonce i kytky mi usychají, a to je i rosím..
Odpovědět
@haninka 1. Máte aj krb? Odkiaľ má nasávanie vzduchu pre horenie? 2. Ako môže podlahovka ubrať izbovému vzduchu z jeho vodnej pary? Suchý vzduch je následkom buď netesnosti domu alebo nadmerného vetrania.
Odpovědět
Profilova fotka
@haninka Já vím, jaká je zdravá vlhkost, jen mi nejde do hlavy, proč máte v bytě za běžného provozu tak vysokou vlhkost.
Odpovědět
Profilova fotka
blacksr, máme kamna, ale netopíme s nima, protože vzduch ještě více vysušují..jakékoliv topení vysušuje vzduch v místnosti. V každé domácnosti je během topné sezony sušší vzduch než jindy..nadměrně nevětráme, dům máme těsný:-)..četla jsem, že ve většině domácností během topné sezony klesne vlhkost vzduchu pod 20%..je-li to tak, můžem si pískat;-) kirik, bydleli jsme sice v pár let starém domě, ale plastová okna byla velice nekvalitní..ve všech bytech bylo jak ve skleníku ať se topilo nebo ne, okna byla pernamentně mokrá..takže situaci v min. bytě neřeším, vlhkost byla privysoká.. Spíš mě zajímá, zda ten kdo má podlahové topení, má také suchý vzduch. V podkroví, kde máme topení na zdech, máme vlhkost kolem 43%..
Odpovědět
Profilova fotka
@haninka my máme podlahovku skoro v celém přízemí zalitou anhydritem a na tom buď dlažbu nebo plovoučku a máme vlhkost teď v zimním období tak 42-44%. Krb máme v obýváku taky, topíme docela často a vliv na vlhkost to nemá. Naši sousedi mají ještě novější baráček než my, podlahovku nemají (mají dřevěnou podlahu) a vlhkost tam teď mají kolem 35%. Takže bych řekla, že podlahovym topením to nebude ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@haninka Myslím, že vlhkost (v podobě páry) stejně jako teplý vzduch jde nahoru, takže si myslím, že v patře bude patrně asi vždy vyšší vlhkost, ne? S podlahovkou zatím nemám zkušenost. Máme ji na baráku v obou patrech, ale ještě nebydlíme. Taky by mě to zajímalo.
Odpovědět
@haninka bydlíme ve dva roky starém domě, topení pouze podlahovkou a sucho tu rozhodně není. Schválně jsem ten měřák dala z koupelky do obýváku, tak teď je to 45%, ale řekla bych, že je to i tím, že jsme tu celý víkend nebyli, jinak by to určitě bylo vyšší (kdybychom tu funěli atak:))
Odpovědět
Profilova fotka
hmm, tak nechápu, že my máme takové sucho.. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@haninka nemáte řízené větrání? My s Atreou máme taky mezi 35 - 37 %. Raději nebudu mluvit o tom, kolik máme, když občas zatopíme v krbu. Chystám se vytáhnout zvlhčovač, co jsme měli v paneláku a pokojovou fontánku
Odpovědět
Profilova fotka
@haninka Tak v tom případě taky nechápu, proč máme tak sucho. Jsme sice v bytě, ale naše poslední patro je zděné. Kytek máme dostatek, větráme normálně...nárazově a to v bytě suším i prádlo, protože nemáme balkón.
Odpovědět
Profilova fotka
zdeni, řízené větrání nemáme..dneska máme dokonce 31%!!..asi taky budem muset pořídit zvlhčovač..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@haninka Já se dnes mám, mám 36 % :-D :-D :-D Ale kytkám se tu daří úžasně...nám též.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?