Podlahovka a vytápění garáže

Zdravím! Budeme mít v celém RD teplovodní podlahové topení a nejsme si tak úplně jistí, co s garáží. Garáž je součástí domu a nad ní už jen plochá střecha. Vytápíte nějak garáž v největších mrazech, aby teplota neklesla příliš?? Jedná se o dvojgaráž, 7x6,5m a zní dva vstupy do domu. Děkuji za jakékoliv postřehy nebo rady.
Odpovědět
@mirek1990 Proč chcete v garáži topit. Chcete škodit autu nebo autům ?
Odpovědět
Profilova fotka
topič: psal jsem to již v jiných příspěvcích, ale klidně to zopakuji. Máme garáž 6x4 m přilepenou k domu a zateplenou jako dům 15 cm polyše. V garáži není topení, a ani při - 15 neklesla teplota pod +8 , a to máme povinné dva otvory na větrání. V garáži je stabilní teplota + 8 až 10 po celou zimu, máme tam od listopadu brambory a bez problémů. Jestli budete mít garáž opravdu jen na auta a ne jako dílnu atd, tak topení opravdu není třeba. V nouzi nejvyšší je možnost si přitopit nějakým mobilním topidlem.
Odpovědět
@zubr487 Vlastně ani nevím, spíš to byla otázka od laika. Stavím dům poprvé (doufám i naposled) a viděl i neviděl jsem topení v garáži, proto se ptám na názor, zkušenosti a postřehy, díky
Odpovědět
Máme podlahové topení a v garáži radiátor, který si tedy lze dle potřeby v zimě zapnout. My tam ani auto neparkujeme. Využíváme ji spíš na tvoření, tudíž se tam topení hodí. Je lepší ho mít než pak litovat.
Odpovědět
@mirek1990 Myslím, že toto téma o vytápění garáže tu bylo již vícekrát, tak zkuste zapátrat ve starších diskuzích. Jak bylo již napsáno, záleží jak budete garáž využívat. My máme garáž se sklepy pod domem, cca. 1/2 zahrabána a topení tam nemáme, jinak všude v domě podlahovka. Zdi 1PP jsou z Porotherm 44 EKO+ Profi bez zateplení a i při největších mrazech za poslední dva roky tam bylo bez jakéhokoliv vytápění nejméně cca. 5°C. Mám tam i topný ventilátor z lidlu, ale nepamatuji se, že bych ho ještě nějak moc využíval, spíš během stavby. Přes zimu jsem spíš neaktivní, co se týče nějakého tvoření. Takže záleží na vašem využívání garáže. Jinak jak tu také zaznělo, topit v garáži prý moc nesvědčí automobilům.
Odpovědět
@mirek1990 Jak zde bylo řečeno, záleží na tom, na co tu garáž chcete. Pokud jen jako garáž, tak v zimě teplo a sůl velice podporuje rezavění. Pokud to chcete tako dílnu, tak si tam dejte nějaké topení. Blbost je ale dávat jen do garáže teplovodní radiátor a všude jinak podlahovku. Pokud tam budete topit jednou za rok, je nejlevnější nějaký elektrický přímotop.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame dvojgaraz, jednu stenu spolecnou s domem, zateplenou stejne jako dum 20cm polystyrenem a topeni v garazi nemame, mame tam ale jeden vyvod od krbu. Garaz nebude slouzit jako dilna, tak neni potreba topit a i kdyz jsme teplotu nemerili, moc chladno tam neni (chodim pres garaz do TM/pradelny) 😉
Odpovědět
My mame garaz ako sucast domu. Obalka domu palena tehla + klasicky zateplena 20cm EPS NEO. Je to jednogaraz, kazdy priestor vzacny, radiator by Vam zbytocne blokoval uzitocny priestor, kupovat specialny na nizkoteplotny spad ( drahe) vyznam nema, riesit rozdielny teplotny spad pre obycajny kus radiatoru centralne neekonomicke a nezmyselne. Teda mame v celej garazi podlahove kurenie, podlaha zateplena XPS NEO , kari rohoze a betonovy poter, + keramika, bola by skoda nedať tam uz aj podlahove hady kurenia, ked sa to robi de-novo a poriadne, hlavne ked sa jedna len o jednogaraz. Ved tych " par metrov" naviac a 1 - 2 pozicie v rozdelovaci financne nezatazia. Kedze sme pocitali aj s moznostou nekurenia, dodatocne zateplena stena s obytnou castou domu a strop. Auto tam zatial neparkujem, skor tvoriva dielna a sklad naradia. Vytapame na teplotu ako v dome 24,7 , aj z dovodu ze v technickej mame pracku. Ale aj chlapci vyssie maju pravdu , ak Vam na tom tak nezalezi, a bude dobra izolacia obalky a kvalitne a dobre osadena garazova brana problem s extrachladom nebude. Jedno externe teleso to vytopi hravo. Ak ratate s dielnou, travenim casu, alebo ako zdroj lacneho kurenia TC či plyn - potom radsej dorobit podlahove aj tam, vzhladom na dimenzovany vykon nemusi mat hustotu a metraz ako v dome. V Amerike si bohati ludia zvyknu davat podlahovku aj pred garaz, z dovodu automatickeho roztopenia snehu aby ho nemuseli odpratavat :) V garazi bud skladujete zeleninu alebo auto, naraz to nie je hygienicke z hladiska vyparov, no to je uz vecou kazdeho.
Odpovědět
Také budeme mít garáž jako součást domu. Já jsem tam žádné topení nechtěla, ale pán co nám bude realizovat stavbu tvrdí, že se tam musí dát kvůli kondenzaci. Navrhl čtyři infrapanely. 🤔 🤔 🤔
Odpovědět
@michellejm az 4? Jak velká je ta garaž :)
Odpovědět
28,5 m2
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?