Pokládka polystyrenu sami či firma?

Profilova fotka
Ahojte, chci se zeptat... Budeme mít teplovodní podl. vytápění a zvažujeme jestli si pokládku polystyrenu máme provést sami nebo nechat udělat od firmy komplet i s podlahovkou... Je na tom něco, co by jsme mohly pokazit? :-D Nebo nechat raději firmě? Plochu pro vytápění budeme mít cca 120m2-kdo máte, na kolik Vás podlahovka vyšla?
Odpovědět
za položení polystyrenu si nevemou víc jak 30-50,-/m2, něco pak praskne a nebudou chtít uznat záruku
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 taky jsme právě s přítelem říkaly, že ohledně reklamace máme strach, ale pán, co nám bude dělat vodu, tak tvrdí, že si za to vezmou šíleneé peníze... :-D Takže asi necháme na firmě...
Odpovědět
Sami, udelate to pecliveji nez firma... Na tom fakt nic neni
Odpovědět
Pokazit se dá na čemkoliv cokoliv, to je pravda, udělat to lépe než když by to pro Vás dělala firma, můžete zvládnout sami, to je také pravda. Otázka je, zda je to na základové desce či v podlaží nad ní... Ale obecně základ je pokládat podlahový polystyren (minimálně expandovaný 100Z) na podklad rovný bez nerovností. Myšleno tím lokální nerovnosti, kupř. spoje lepenky, pokud jste natavovali pásy, chrchle od malty nebo betonu a podobně. Zkrátka polystyren by měl celou plochou dosedat na pevné (nebýt nikde v luftě), i kdyby třeba jeho vrch mohl být mírně nerovný, to zase není taková hrůza. Pokládání polystyrenu celou plochou na pevné je nejdůležitější na to, aby podlaha byla pak v pořádku. Vyčistit, případně desky přibrušovat, bude-li na podkladě nějaká nerovnost, kterou nelze odstranit. Pokud se to odflákne, může ta plovoucí podlaha časem klesnout, to je ještě ten lepší případ, ona může spáchat ještě horší věc.
Odpovědět
Profilova fotka
Necháme to asi na firmě-stavební dozor chce být u pokládky, takže si to SNAD pohlídá... ;-) Děkuji moc všem za názory :-)
Odpovědět
My jsme si je pokládali sami, a byla to strašná pakárna. Protože jsem chtěla, aby to bylo pořádně (velká podlahová plocha, a i když nám potom do betonu řezali dilatační spáry, měla jsem strach aby to nepraskalo někde v půlce a nesedalo. Myslela jsem že podklad je rovný, ale při pokládce jsem zjistila, že i nerovnost 3 mm udělá při tloušťce polystyrenu 16 cm velkou neplechu. Takže jsme vyrovnávali podklad ještě. Je to 3/4 roku a zatím se jeví, že jsme to udělali pořádně. Jinak jsem četla znalecké posudky domů kde popraskaly podlahy, a tam jasně vyplývalo, že záleží i na druhu podlahového topení, že jeden nízkonákladový výrobce má naprosto nevhodnou konstrukci, kvůli které se polystyreny neúměrně stlačovaly, a beton pak velmi popraskal.
Odpovědět
Dělali jsme sami. Je to celkem piplačka, zvlášť pak ty dořezy, ale povedlo se a stálo to za to ;)
Odpovědět
Profilova fotka
delali jsme si sami - cca 100 m2, za 3 dny hotovo, piplacka, ale mame to udelane poradne, meli jsme nabidku za 10 tis - mame 3x6 cm, doporucil bych vice vrstev nez to napr delat z 15. Do ty prvni vrstvy 6 cm se krasne schovaly rozvody vody, takze toho rezani nebylo tolik. HLavne je potreba hlidat rovinu - idealne laserem. My jsme meli perfektne rovnou zakladovou desku, takze nebyl problem
Odpovědět
Profilova fotka
Sami - takové lego pro dospělé. Docela nám to odsýpalo :)
Odpovědět
Profilova fotka
Sami - podle rad z MS 😃 20+8cm,trubek jak naděláno , pizlani na tejden, ruzne vyřezávácí taktiky, ale dobrý. Topení taky sami. Beton po půl roce vypadal dobře, pak jsme ho schovali pod podlahu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?