Potrubí z digestoře stále hučí

Bydlím v bytovce o 15 patrech a protože je to moje první životní zkušenost s řešením něčeho takového, tka nemohu porovnat. Zapojoil jsem vývod digestoře (taková ohebná trubka) a vývod stále hučí. Což asi dává smysl, protože v komínu, který je pro digestoře určen, je podtlak a pokud není otvor ucpán, tak se ozývá hučení. Nicméně je to docela nepříjemné - je to dost slyšet. Klapky jsou ve vývodu z digestoře, ale vzhledem k tomu, že jsou nasměrované ven a v komínu je podtlak, podtlak si je otevře. Nenapadá mě, jak s tím bojovat. Máte nějaké zkušenosti, prosím? Jedná se o novostavbu z roku 2004.
Odpovědět
Buď vyměnit stávající klapky za extra těsné s magnetem (RSKW), nebo jednu takovou přidat za ten zapojený vývod (a za stávající klapky). Díky tomu magnetu ji podtlak neotevře, tedy ani ty původní.
Odpovědět
Ale když pak spustím digestoř a klapky se otevřou, tak pochybuju, že se zavřou zpátky. :/ Ten tah opravdu není malý.
Odpovědět
@martinb132 nevím jaký máte typ digestoře, ale u výsuvných jsem viděl i možnost "táhlové klapky". Ta se mechanicky otvírala táhlem když jste vysunul digestoř a při zasunutí zase opět klapku táhlo uzavřelo.. Takové mechanické řešení, ale na přesný název si teď nevzpomenu a ani nevím, zda to jde na všechny druhy digestoří. Zkuste pohledat
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?