Přímotopy v dřevostavbě

Zdravím, potřebovali by jsme poradit ohledně topení. Předem říkám, že bych ráda aby odpovídali POUZE lidi co mají zkušenost s topením přímotopy v domě který je energetické náročnosti max B. Co jsme pročítali diskuze, tak přispívali ty co mají nezateplené stavby či staré byty apod. Tam je jasné, že je provoz mnohem nákladnější. Teď k otázce. Chceme stavět dům a jeden z kandidátů je do firmy VEXTA typ 149. Mají v co jsme se koukali, tak mají v základu pouze okna 1,2 W/m2K. Změnit na 0,71 W/m2K řekli příplatek cca 18tis za celý dům. Což není taková vražda a vzhlem k velikostí skleněných ploch to udělá hodně. Dále mají právě v základu topení přímotopy a na vodu el. kotel 120l. Máte někdo tuto kombinaci v domě? Kolik platíte za rok s kompletní elektřinou. Moc se nám nechce věřit, že by jsme se dle slov managera vešli do 25tis/rok včetně ostatního normálního využívání elektřiny.
Odpovědět
Profilova fotka
My platime za dum cca 150 m, 4 os. Mesicne 3 tis za elektrinu. Bojler a topeni v podlahach. Super vec, doporucuji. Primotopy jen v loznicich.
Odpovědět
abecedka - nějak nechápu souvislost s otázkou na kterou se ptám? Mě zajímá kolik člověk má účet za elektřinu při topení PŘÍMOTOPY v celém domě. Ne co kdo doporučuje
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?