Připojení krbových kamen do komína Schiedel

Tak bydlíme od začátku října v malém domku dřevostavbě :V současné době řešíme problém s napojením krbových kamen. Máme komín v obýváku 23 cm od nehořlavé stěny, krbová kamna už máme, ale netopíme. Chtěli jsme , aby nám napojení provedl odborník a zároveň potřebujeme revizi připojení. Revize komína byla firmou předána. Jenže v okolí Jaroměře snad nejsou žádní ochotní specialisté kamnáři - kominíci., nebo nikdo nechce pracovat. Jeden nám 3 nedele sliboval , že zajistí, údajně čekal na objedn. součást propojení. Nevyřídil nic. Další prohlásil ať až si "to" seženeme či necháme vyrobit, nám kamna zkompletuje.Jenže mi chceme kompletní služby, co pak víme co potřebujeme, nebo si necháme barák shořet? Tak jsem dnes kontaktovala obchoďáka Schiedell, doporučil napojovací díl 150/200.Jenže stejně chybí ještě 15-20 cm ke stěně. Diví se že kominici to nepropojí.Dalšího kominíka jsem kontaktovala z 25 km od nás. Nepřijede, moc jsme daleko.Měli jste také podobné problémy?Nemáte kontakt na kamnáře v okolí Jaroměře? Nebo jak to řešit?Já už chci topit.Díky za rady.
Odpovědět
1
2
ahoj Yvčo,, toč osedlej autí a přivez kominíka a pak jej zase odvezeš...:)
Odpovědět
@yvonahk Yvi, ale to přeci nejde, že vam postavi komin a daji revizi na neco, co nejde pripojit... Nam postavili komin, pripojili kamna, ale revizi mame pouze na komin, na napojeni nikoliv. A co firma, jak jste s ni staveli, nevyhadrili se nejak? Bohuzel od Jaromere nikoho neznam:( Ale jak pise marwen, mozna se s nima domluvit, ze vyzvednete a zase odvezete. Ale 25 km preci neni daleko. Nam to delala firma 40 km od nas....Museli to udelat blbe. Mi nerikej, ze komin, ktery stoji, ale nejde pouzit, je spravne udelany...Zkuste mozna zaslat fota primo na Schiedel i vcetne toho, jak vam chybi ty cm, zda by vam neco neporadili. Nebo takto s fotkama posalt par kominikum, zda by s tim neco neudelali, popripade neporadili, co s tim... Juj, to mne teda mrzi:(
Odpovědět
Yvčo koukni co jsem našel, třeba to pomůže anebo o nich víte a nic no... KOMINICTVÍ - VLOŽKOVÁNÍ KOMÍNŮ - V. PACHMAN A S. KHÝR Adresa: nábř. 17.listopadu 807 Jaroměř 551 01 Náchod Kontaktní údaje: 491813087
Odpovědět
@marwen67 Ono to nepomuže chytnout nějakého cestou kominíka, asi na tento obor šli ti s malou kapacitou mozkovou.To snad už vím já víc než většina z nich, aspoň v okolí Jaroměře.
Odpovědět
@marwen67 To jsi hodný, ale právě ten Khýr, byla jeho reakce, sežeňte si to sami, ale neřekl co a kde.A ten druhý už nepracuje, nechce- důchod.
Odpovědět
aha tak to mne mrzí.. bych asi podal na něj stížnost na asociaci kominíků..za jeho přístup,..mno jestli to ale vůbec jde.,, nicméně co tak zavolat te firmě co vám to stavěla, at s tím něco provedou.. podle mne to je špatně provedeno.. takže na reklamaci máš nárok... co?
Odpovědět
@linee Revizi samozřejmě máme na komín jen. Je tam dovětek, že až připojíme musí být další revize připojení a zaslat na stavební ú.Jaroměř atd.A taky potřeba k pojištění domu.Kontaktovala jsem Ovelos, ty tvrdí, že vše vpořádku.Kontaktovala jsem Schiedell, poslala jim foto,ten konečně po 14 dnech přijel, jednu část připojení navrhl, ostatní cm co chybí k propojení,si musíme zařídit sami. jinak zjistil že kousek komína je potřeba odškrábat aby bylo možno napojení na sapouch(doufám že se to tak jmenuje).Fota jsme zasílali i některým kominíkům , reakce žádná.
Odpovědět
Tak posílám ty fotky toho komína .Ještě na této fotce není vyškrábáno kolem keramického hrdla komína.Snad to z toho poznáte.Díky za rady.
Odpovědět
mno napadá men fakt jen to, že bude muset být nějaká přechodka , zkus se podívat na něco takového.. ale asi to fakt chce kontakt na odborníky... http://www.eko-kominy.cz/prechodove-r...
Odpovědět
Tak tu první přechodku,ale u Schiedellu už máme objednanou.Jenže od ní ještě pár cm chybí.Ach jo.Jinak díky.
Odpovědět
Profilova fotka
no a co na tu přechodku přidat obyčejnou plechovou rouru?? Aby jste dodělali těch pár cm...
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk A nebylo by teda nakonec nejjednodušší,aby vám to dopojili rovnou lidi z Schidelu?asi zaplatíš víc za dopravu,ale zas budeš moct topit..
Odpovědět
Článek se načítá
@lucie777 To jsem si taky myslela, jenže to prý není jejich věc, je to věc kamnářů či kominiků.ˇUdajněse jim to nepltí..Ochota žádná pomoct, ač jsme chtěli zaplatitt. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
My máte taky Schiedel, kamna jsme si nechali zapojit odbornou firmou, u které jsme kamna kupovali...i když jsem u toho byla, už si nevzpomínám, jak to dělali, ale určitě kouřovod je zastrčený do komína až k tomu keramickému hrdlu, ale nevím, jestli jsme to měli přesně jako vy... foto mám tady http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/j... jo a firma byla z Brandýsa n./L www.temr.cz ;-)
Odpovědět
@jahooodka škoda že takové odborníky nemáme u Jaroměřem.Kupovali jsme sice kamna ve specializované prodejně, dali nám tip na kominiky, ale neprověřili si je.Jenže to byli ti neseriozní, Co 3 neděle slibovali a pak se vykašlali.Byla to malá pro ně zakázka.Prý kdybychom chtěli od nich ;-( postavit komín.
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk To je teda divný, protože nám komín dopojili lidi přímo z Schiedelu, kdybys chtěla, dám ti kontakt na pána, přes kterýho sme to řešili.
Odpovědět
@lucie777 Kdybys byla tak hodná, dej mi kontakt do IP. Ikdyž mám obavy, že tento tvůj, je od nás dost daleko.Nebude se mu chtít tak daleko až k nám.Ale třeba muže poradit.Dík.
Odpovědět
@yvonahk Doporučuji centrumkrbu.cz,velice šikovný a fundovaný člověk přes krby, je z Hořic.
Odpovědět
@djgas Děkuji za tip.V pondělí se má přijet ještě další kamnář z okolí, když nepomuže, zkusím kontakt od lucie 777 a tebe moc vám děkuji.Dám pak vědět jak to dopadlo. :-D
Odpovědět
Chápu dobře, že kamna budou připojeny přes stěnu? Je tam tento požadavek: "Dle ČSN 06 1008 musí komín procházející stěnou být proveden v souladu s pokyny výrobce uvedenými v technické dokumentaci pro příslušný druh spotřebiče. Jestliže způsob provedení prostupů stěnou není uveden v technické dokumentaci, provedou se prostupy např. dle obr. viz. ČSN 06 1008, příloha F (prostupu stěnou z hořlavého materiálu). Musí být dodržena bezpečná vzdálenost povrchu kouřovodu od hořlavých materiálů, která je dána výrobcem. Dle ČSN 73 0842, čl. 7.1.5 se doporučuje kouřovod izolovat tepelně izolačním materiálem (třída reakce na oheň A1 nebo A2)." Každá zkušená firma by si s tím měla poradit.
Odpovědět
Tak dnes přijel další kominík - kamnář se kouknout na náš krb.Prohlísil, že je potřeba asi 1,5 m stěby kolem komina vybourat, vyzdít až ke kominu. Že ta doporučovaná redukce atd. od Schidell by vlastně pouštěla teplo mezi stěnu a že on tedy revizi na připojení by nedal. Ha, ha, :-p Tak jsem zavolala centrum krbů z Hořic(zde doporučované)Tak jsem zvědavá zda pomohou.Zítra se ozvou. Rovněž jsem podala stížnost reklamaci na firmu co stavěla.Tak já už chci mít teplo tady. Fouká mě z komina do obýváku. Pak nemám být nemocná.
Odpovědět
Soucítím neb řešíme též v dřevostavbě připojení krb. kamen. Revize komína byla bez "spotřebiče" nikdo s námi neřešil, že pro dopojení kamen na komín nestačí mít vstup do komína obložen protipožárním sádrokartonem. Takže vyřezáváme sádroš, a řešíme zděř do komína skrz dolepovanou "silka desku" - prý stačí jen v místě vstupu roury do komína.... děláme si sami..... taky nemůžeme nikoho splašit :-| , abychom do zimy topili ..... První kominík vzal nohy na ramena a ani neřekl v čem je problém (máme komínový systém Effe Due komín Domus), tak jsme se obrátili na stavební firmu - stavěla komín a ta nám dodala kominíka. Přislíbil dopojení včetně revize, ale musíme si sami "vyměnit" ten protipožární sádroš za tu silka desku v místě napojení. Momentálně po sobotě připraveno - máme zakrytou díru na komíně, aby nám tu netáhlo ať žijou igelitky z CA 8-) Držím palce
Odpovědět
@yvonahk Za p.Prause z Hořic bych dal ruku do ohně....když mě minulý rok firma doporučená developerem postavila komín+krb a já posléze (po zápachu v domě) zjistil, že je vše skoro na zbourání( po 7 měsících bydlení se naštěstí boural je krb+měnila krb.vložka), p.Praus mi ochotně vyšel vstříc a pomohl s návrhem předělání, abych se alespoň dostal do norem ČSN...Mimo jiné všichni od toho dávali ruce pryč-prý se bude muset bourat i komín-v hotovém domě...?
Odpovědět
@djgas Teda to jsi neměl také jednoduché.Díky moc za tip.Snad mě pomuže. Zatím jsem mu poslala emailem do Hořic fota.Pošle sem svého kominika to okouknout. Ještě se omlouval, že zítra nemuže.Pak poreferuju.
Odpovědět
@anakost Mohu tě poprosit, o fota jak to u vás vypadalo a jak to máte připravené nyní? Předem děkuji.
Odpovědět
teda Yvo,, vidím že kominictvo si dost vybírá co udělá a co ne.. asi vědí že bez nich moc nezmůžeme a tak si vybíraj jen práci která je šupem hupem hotová za vysoký bakšiš, a tam dke se mysí myslet nedejbože moc pracovat,,tak nohy na ramena.... no držím palce na toho z Hořic at už konečně vám vyjde vstříc
Odpovědět
@yvonahk ... ahoj, tu příčku před komínem máte ze sádrokartonu??? díky :-)
Odpovědět
@yvonahk toto je prozatím foto zazděné zděře - museli jsme zůžit z 19 na 15cm. Foto se silka deskou zatím nemám, ale ta se prostě přilepila kamnářským tmelem do toho obdélníkového výřezu.
Odpovědět

Odpovědět
@lucijeje Ano ze sádrokartonu - nehořlavého.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?