Přívod vzduchu ke krbu

Ahoj, mám pár konkrétních otázek k přívodu vzduchu ke krbu pod základovou deskou. Omlouvám se, že nepíši technicky přesně názvy a postupy. 1) Jaké trubky jste využili? V projektu máme 4hran, ale myslím, že lepší je kulatý profil... 2) Pokud dáme KG trubka, mohou vézt až přímo ke krbu? 3) Jak moc by měl být přívod skloněn, aby mohla odcházet zkondenzovaný vzduch? 4) V jaké hloubce pod deskou přívod vézt? Děkuji moc za reakce.
Odpovědět
Mnohem lepší bude udělat přívod vzduchu v podlaze tím plochým čtyřhranem a přímo přes zeď...Čím víc kolen, tím horší účinnost. Máme v zakladovce a už bych to nedala. Navíc pořád nevím jak schovat to kgčko, které trčí z kačírku.
Odpovědět
Neni nutne to davat do zaklafovky, ja to mam ve finalni podlaze plochy ctyrhran na konci jsou sitky at tama nic neproleze a bez problemu. V druhem dome nemame zadny privod a taky zijem a je tam o hodne vetsi krb, ale k revizi to je nutne mit, aby ti ji kominik dal.
Odpovědět
@dominikasn já zase četla zkušenosti, že pokud je v podlaze, může se zejm. v zimě citelně ochlazovat podlaha (podlahové topení mít nebudeme). Můžu se zeptat na průměr kg trubky, co máte? @milan1965 Nemáte problém s ochlazováním podlahy? Nebudeme mít podlah. topení..
Odpovědět
My mame podlahovku, neni to trubka ale plech cca 4x13 cm obdelnik
Odpovědět
@milan1965 jj, vím o čem píšete. ale pokud nemáme podlah. topení, mám obavy z ochlazování podlahy v místě, kudy by toto vedlo.
Odpovědět
@luj89 Osobně bych spíše preferoval nasávání vzduchu komínem.
Odpovědět
@luj89 udelate zakl. desku, jak budete delat finalni podlahu date hydroizolaci na to polozite ty privody vzduchu ktery ma asi 4-5 cm zakryjete polystyrenem, ktery tam stejne budete davat a pak finalni hlazeny beton nebo anhydrit. V zadnem pripade to nemuzete cicit ani to podlahu neochladi jen muze jit vzducj skrz privod. Nektere krby maji i pripojku k tomuto privodu. Budte bez obav
Odpovědět
Také jsem chtěl dávat do základovky, ale bylo vymluveno, zbytečný zásah do desky a tak to půjde podlahou. Ochlazení podlahy u nás neřešíme, půjde to přes technickou místnost a jinak bude teplovodní podlahové vytápění. A je také možnost komínem, mám nabídku od firmy Schiedel na jejich komínový systém UNI SMART, ale i tak to půjde podlahou, jen vím že to existuje a jak to vypadá
Odpovědět
@luj89 hm to už si nepamatuju. Myslím 110, jako je přímo připravený otvor v kamnech. Nic jsme neredukovali
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?