Problém s topením, jak vyřešit?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém s topením, co právě řešíme a nevím zda to vůbec lze. Je možné mít část (větší část) bytu vytápěnou skrz kondenzační kotel a radiátory a koupelnu s kuchyní vytápět pomocí podlahového vytápění? Neřešili jste tento problém někdy? Nejsem si jista zda by tom nebyl problém v teplotách, protože každý má trochu jiný ohřev. Rekonstruujeme starý byt totiž a v obývací místnosti a ložnici jsou parkety, které bychom chtěli zachovat. Moc děkuji za názory, nápady atd. :)
Odpovědět
Problém by to být neměl. Máme novostavbu, topíme kondenzačním kotlem. Ve většině domu máme podlahové vytápění, v technické místnosti a šatně máme klasické radiátory + do toho máme krb s teplovodním výměníkem, kterým můžeme přitopit a bojler. Vše funguje :-) Jen je potřeba na to samozřejmě myslet při rozvodech ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mishelkaaa neni to problem, paklize je mozne to zapojit jako dva okruhy - jeden na radiatory, druhy na podlahovku. je ale potreba dobre propocitat hydraulicke tlaky. Take musite pocitat s vyssi cenou - system bude muset mit vice cerpadel, ventilu a slozitejsi elektroniku.
Odpovědět
@jumpmans a o kolik cca myslíš že se to prodraží? nebylo by pak lepší hodit podlahovku jako na elektřinu? :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Nebude to moc, par tisicovek. zalezi jak sofistikovany system se pouzije. Pokud uz mate stavajici topeni na radiatory a chcete zachovat moznost topit stavajicim kotlem tak bych elektrinu nedaval. Nechte si udelat orientacni nabidky klidne na oboji a pak si zkuste spocitat i provozni naklady
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?